قیمت خودرو‌های خارجی ترمز برید (۹ دی ۱۴۰۳) | افزایش ۷۵ میلیون تومانی یک خودرو در یک روز! گامی به‌سوی آموزش مالی فرزندان با بلوجونیور | اپلیکیشن و کارت بانکی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها کشت پاییزه گندم در شهرستان مشهد پایان یافت (۹ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شد | رشد بیش از یک میلیون تومانی سکه تمام (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۹ دی ۱۴۰۳) | رشد تا ۱۹ میلیون تومانی خانواده شاهین سایپا فاصله کوتاه دلار تا کانال ۸۲ هزار تومان (۹ دی ۱۴۰۳) | سکه، نزدیک به مرز ۵۸ میلیون تومان! نژاد دام و طیور بومی ایران در آستانه انقراض | شغل دامداری در خطر است صفرتاصد افزایش حقوق کارگران و کارمندان در سال ۱۴۰۴ ضرب‌الاجل سازمان بازرسی به مدیران ۷ بانک درباره تسهیلات فرزندآوری | بانک‌های سامان، اقتصاد نوین و رسالت دارای بیشترین صف انتظار متقاضی تبعات افزایش قیمت دلار بر دخل‌وخرج کارگران رشد نرخ ارز رسمی چگونه باعث جهش قیمت دلار در بازار آزاد می‌شود؟ سیر صعودی قیمت خودرو، خریداران و فروشندگان را در حالت آماده‌باش قرار داده است (۹ دی ۱۴۰۳) قیمت تخم‌مرغ تا پایان ماه مبارک رمضان، تغییری نخواهد یافت (۹ دی ۱۴۰۳) آخرین قیمت ارز توافقی نیما امروز (۹ دی ۱۴۰۳) چند؟ | دلار توافقی کاهشی شد پیش‌نویس دستورالعمل حدود تراکنش‌های بانکی اشخاص تصویب شد چشم‌انداز آینده بازار سرمایه | زمستان بورس گرم می‌شود؟ دلایل اصلی رشد شارپی قیمت طلا و دلار در بازار چه بود؟ قیمت جدید گوشی موبایل آیفون ۱۵ و ۱۶ در بازار امروز (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی به قیمت روز واردات آن بستگی دارد زمان قرعه‌کشی ایران‌خودرو ویژه دی ۱۴۰۳ مشخص شد | برداشت وجوه بلوکه شده از امروز یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ۳۲۴ نقض آتش‌بس با لبنان توسط رژیم صهیونیستی پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳)| بازار وارد فاز خنثی می‌شود؟ کاهش مصرف گاز در صنایع، توقف تولید را در پی دارد تأمین گوشت مرغ ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی کلید خورد (۸ دی ۱۴۰۳) درباره مرحوم مهندس باقر مستوفی، پدر صنعت پتروشیمی ایران | مرد چالش‌های بزرگ ساعات کاری بانک‌ها تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد نقش صادرکنندگان در جهش نرخ ارز چیست؟
سرخط خبرها

در کمتر از ۴۵ روز از تغییر قیمت مصوب، لبنیات دوباره غیر رسمی گران شد

  • کد خبر: ۳۶۵۲۳
  • ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۰
در کمتر از ۴۵ روز از تغییر قیمت مصوب، لبنیات دوباره غیر رسمی گران شد
گزارش ما درباره گران‌شدن دوباره لبنیات با وجود افزایش قیمت محصولات مشمول نرخ‌گذاری از متوسط ۲۲درصد تا سقف ۲۸درصد در ۳۵ روز گذشته است.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها حتی نوشتن و خواندن درباره گرانی هم خسته‌کننده شده است، چه برسد مواجه شدن با آن و اینکه بخواهیم هر روز دست در جیب مبارک کرده و آن را بیشتر از روز قبل خالی کنیم. طبیعی است که نه متقاضی، نه عرضه‌کننده و نه حتی تولیدکننده، هیچ‌یک از این بلبشوی قیمت‌ها راضی نباشند، اما جالب اینجاست که افزایش نرخ حتی تولیدکننده‌ها را هم راضی نکرده است و همه درصدد کاهش ضرر و فشار تحمیل‌شده بر خود، دومینووار، آن را به دیگری منتقل می‌کنند و آخرین مهره این دومینو مردم هستند.
 
گزارش امروز (۸ مرداد ۱۳۹۹) ما درباره گران‌شدن دوباره لبنیات با وجود افزایش قیمت محصولات مشمول نرخ‌گذاری از متوسط ۲۲درصد تا سقف ۲۸درصد در ۳۵ روز گذشته است. حالا با وجود افزایش پلکانی نرخ محصولات لبنی در این روز‌ها حتی در محصولات مشمول نرخ مصوب، متولی قیمت‌گذاری می‌گوید که هیچ مجوزی برای افزایش قیمت ارائه نشده است.

البته شاید ندانید که در صنعت لبنیات فقط ۱۰ کالای اصلی یعنی شیر کم‌چرب و پرچرب ساده در بسته‌بندی بطری و پاکتی مدت‌دار و پنیر ۴۵۰گرمی UF، ماست کم‌چرب و پرچرب ساده در بسته‌بندی‌های کوچک و بزرگ و کره حیوانی شامل نرخ مصوب هستند و این یعنی همه ۴۰۰ برندی که در این صنعت فعالیت دارند در قیمت‌گذاری دیگر کالا‌های لبنی خود آزاد هستند و فقط باید آن را براساس قیمت شیر و سایر مواد اولیه تعیین و به سامانه ۱۲۴ اعلام کنند. هرچند کارگروه تنظیم بازار، مجوز افزایش قیمت این ۱۰ محصول را چهارم تیرماه جاری درپی افزایش قیمت شیر صادر کرد، اما در عمل برخی کارخانه‌ها به قیمت‌های مصوب پایبند نبوده و دوباره قیمت‌های خود را افزایش داده‌اند. این موضوع را می‌شد پیش‌بینی کرد و شهرآرا ۲۰ خرداد در گزارشی با عنوان «قیمت لبنیات چرب می‌شود؟» از بگومگو‌های دامداران، صنایع لبنی، تعزیرات و سازمان حمایت و پشت پرده افزایش قیمت لبنیات در بازار مشهد خبر داده بود. اگر از افزایش قیمت روزانه محصولات لبنی که نرخ مصوب برای آن‌ها تعیین نشده است بگذریم، برخی تولیدکننده‌ها به قیمت محصولات مشمول نرخ مصوب نیز بی‌توجه هستند و قیمت‌های دلخواه خود را بدون هیچ واهمه‌ای روی محصولاتشان درج می‌کنند. قیمت‌هایی را که در تیرماه مصوب شده بود را در جدول آورده‌ایم. برای سردرآوردن از بازار بلبشوی لبنیات کافی است به یکی از فروشگاه‌های بزرگ عرضه مواد غذایی بروید.
 
اولین نکته‌ای که هرکسی با در دست‌داشتن لیست محصولات و قیمت آن متوجه می‌شود، این است که این محصولات در قفسه‌ها کم پیدا می‌شود و بسیاری از برند‌ها احتمالا برای فرار از قیمت تعیین‌شده مثلا به‌جای ماست ۹۰۰ گرمی با نرخ مصوب ماست ۱۱۰۰ گرمی با نرخ دلخواه تولید می‌کنند یا به‌جای ۳ درصد چربی از ۳.۲ درصد چربی استفاده می‌کنند. البته برخی از برند‌هایی هم که محصولاتی با مشخصات مشابه لیست بالا دارند بین ۵۰۰ تا هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب قیمت‌گذاری شده‌اند. به عنوان مثال شیر بطری کم چرب به جای ۵ هزار و ۶۰۰ تومان، ۶ هزار و ۲۰۰ تومان فروخته می‌شود. همچنین ماست ۹۰۰ گرمی کم چرب نیز به جای ۶ هزار و ۳۰۰ تومان ۷ هزار و ۳۰۰ تومان عرضه می‌شود. پنیر UF ۴۰۰ نیز با نزدیک ۱۰۰۰ تومان افزایش ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می‌شود. همچنین محصولاتی نیز که قیمت غیر مصوب دارد نیز بسیار گراتن شده است به عنوان مثال قیمت ماست پر چرب ۲ کیلویی به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.


گرانی لبنیات تازه احساس می‌شود

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان با بیان اینکه ماندگاری محصولات لبنی با نرخ مصوب بین ۲ تا ۶ ماه است و پیش از این محصولات بازار با نرخ قبل ارائه شده است، به شهرآرا می‌گوید: مردم تازه دارند افزایش قیمت محصولات لبنی را احساس می‌کنند؛ چون کالا‌ها با قیمت‌گذاری جدید که پس از چهارم تیر تولید شده وارد بازار شده است. مهدی هدایت‌نیا افزایش دوباره و پلکانی قیمت لبنیات را رد و اضافه می‌کند: هیچ افزایش قیمت جدیدی در کالا‌های با نرخ مصوب و حتی محصولات آزاد در استان نداشته‌ایم.


در نرخ‌های مصوب لبنیات داخل استان تغییر نداشته‌ایم

کارشناس‌مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صمت خراسان رضوی نیز با بیان اینکه بازرسان ما همین امروز (سه‌شنبه) به واحد‌های تولید لبنیات در استان سرکشی کرده و گزارش آن را ارائه داده‌اند، می‌گوید: براساس این گزارش و طبق پایش صورت‌گرفته در نرخ‌های مصوب محصولات لبنی تولید استان هیچ تغییری حاصل نشده است. به گفته عباس اخوان گزارش همکارانش نشان می‌دهد که قیمت شیر خام با وجود داشتن نرخ مصوب با مبلغ بیشتری به دست تولید‌کننده‌ها می‌رسد.
 
اخوان ادامه می‌دهد: این موضوع را در دستور کار گذاشته‌ایم و از فردا برنامه طرح تشدید نظارتی را درزمینه شیرخام برقرار خواهیم کرد. وی می‌گوید: قیمت شیر خام توسط کارگروه تنظیم بازار برای عرضه در بازار ۲۹۰۰ تومان تعیین شده است که با ۷درصد تلورانس قیمت باید حداکثر ۳۱۰۰ تومان و حداقل ۲۷۰۹ تومان عرضه شود، اما طبق گزارش‌های رسیده هر یک کیلوگرم این محصول بین ۳۳۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان به دست تولیدکننده‌های لبنیات می‌رسد.
 
اخوان می‌گوید: برخی کارخانه‌های خارج از استان با شیب نرمی اقدام به افزایش قیمت محصولات خود می‌کنند و ما درصورت مشاهده، گزارش تخلف آن‌ها را به سازمان حمایت از مصرف‌کننده اعلام می‌کنیم.
او این موضوع را که برخی کارخانه‌ها برای فرار از قیمت تعیین‌شده اقدام به تولید محصولاتی متفاوت از کالا‌های دارای نرخ مصوب می‌کنند، تایید می‌کند و می‌گوید: ما موظفیم مصوبات سازمان حمایت را اجرا کنیم، اما برخی از تولیدکننده‌ها راه فراری برای این موضوع پیدا کرده‌اند و با مهندسی‌کردن فروش به‌جای تولید کالا‌های دارای نرخ مصوب، به تولید محصولات مشابه که قیمت مصوب ندارند روی آورده‌اند.

هرچند مسئولان افزایش رسمی قیمت لبنیات را تکذیب می‌کنند، اما در عمل گشتی در بازار نشان می‌دهد که واحد‌های لبنی در عمل به قیمت‌های مصوب پایبند نبوده و با قیمت‌های بیشتری محصولات خود را روانه بازار می‌کنند. بر این اساس حتی برخی از محصولات لبنی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر از نرخ مصوب فروخته می‌شوند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->