خاموشی‌های دوساعته در بخش خانگی و عمومی اجتناب‌ناپذیر است | تلاش برای به‌حداقل‌رساندن خاموشی‌ها قیمت دینار عراق رشد کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | افزایش قیمت گوشت مرغ خروج سنگین پول حقیقی در روز مثبت بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ثبت‌نام خودرو دیگر مشتری ندارد | کاهش ۶۰۰ هزار نفری متقاضیان لاتاری خودرو نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۷ هزار تومان دوبرابرشدن بار مصرف برق روزانه در مشهد طی تابستان آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | کاهش نسبی در بازار رمزارز‌ها قیمت امروز بلیت پرواز مشهد به نجف چقدر است؟ (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | بررسی جنجال ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین گمرک دوغارون با حداکثر ظرفیت درحال انجام فعالیت‌های اقتصادی است نهاد‌های سرمایه‌داری دست از تضعیف حقوق کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور بردارند هشدار خروج تدریجی لبنیات از سفره مردم | دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی و تأثیر آن بر مصرف‌کنندگان استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان برای راه‌اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری شرط جدید برای پرداخت بیمه بیکاری (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ورود مجلس به موضوع افزایش قیمت خودرو | یک نماینده مجلس: قیمت خودرو‌ها باید به نرخ قبلی خود برگردد طلا بخریم یا سکه؟ | بهترین روش سرمایه گذاری در بازار طلا چیست؟ قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد (۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) + جدول عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۷ نماد بورسی از فردا (۲۳ تیر ۱۴۰۴) آغاز پرداخت وام تعمیر و بازسازی مناطق جنگ‌زده به خانوارها و کسب‌وکارها قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | خیار و گوجه‌فرنگی کمتر از ۱۰ هزار تومان قیمت تخم‌مرغ در خراسان رضوی ارزان شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان سنتی در تهران | قیمت‌ها مصوب است؟ فروش اقساطی، بازار خودرو را از رکود نجات می‌دهد؟ صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس فردا (یکشنبه، ۲۲ تیر ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است شورای جهانی طلا: روزهای اوج بازار طلا به پایان نزدیک می‌شود کاهش نرخ بیکاری به ۷.۳ درصد در بهار ۱۴۰۴ قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | رکود سنگین و ثبات نسبی نرخ‌ها
سرخط خبرها

افزایش کشتار دام چه تأثیری بر قیمت گوشت در آینده دارد؟

  • کد خبر: ۴۲۸۷۱
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۸
  • ۲
افزایش کشتار دام چه تأثیری بر قیمت گوشت در آینده دارد؟
در پی گرانی نهاده‌های دامی، مرکز آمار ایران از افزایش کشتار دام سبک و سنگین در کشور گزارش داده است. این افزایش کشتار دام چه تأثیری بر قیمت گوشت در آینده دارد؟
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ خبر به ظاهر خوش‌حال کننده و مسرت بخش است. تولید گوشت قرمز در ایران در مرداد امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۱ درصد رشد کرده است. البته این نخستین ماه در سال ۹۹ نیست که تولید گوشت قرمز افزایش پیدا کرده است.
بررسی آمار‌های منتشرشده ازسوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که امسال تولید گوشت قرمز در تیرماه ۴۴ درصد، در خرداد ۳۳ درصد و در اردیبهشت ۲۳ درصد نسبت به ماه مشابه در سال گذشته رشد کرده است.

ممکن است گمان کنید که افزایش تولید گوشت قرمز در سال جاری به دلیل افزایش تعداد دام سبک و سنگین در کشور است. اما بررسی جمعیت دام، تغییر محسوسی را در جمعیت دام کشور نشان نمی‌دهد.

براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، جمعیت دام سبک در بهار ۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال قبل فقط ۰.۱ درصد رشد داشته، در حالی که کشتار دام سبک تنها در مرداد به طور میانگین بیش از ۳۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
دام سنگین نیز وضعیت مشابهی دارد. بررسی گزارش‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد جمعیت دام سنگین نیز در بهار ۹۹ نسبت به زمستان سال گذشته تنها ۳ درصد افزایش داشته است، در حالی که میزان کشتار انواع دام سنگین و تولید گوشت در سال جاری به طور میانگین بیش از ۶۵ درصد رشد کرده است.


کشتار از ترس گرسنگی

واقعیت ماجرا این است که دامداران برای تامین خوراک و علوفه دچار مشکل هستند و از نظر اقتصادی نگهداری و پرواربندی دام برایشان توجیه ندارد و ازاین رو دست به کشتار زودتر از موعد دام خود می‌زنند. پیش از این، شهرآرانیوز در گزارش « آیا قیمت گوشت تا پایان سال ۳ برابر می‌شود؟» که در تاریخ ۲۰ مرداد منتشر شده، به این موضوع پرداخت. اکنون نیز گزارش مرکز آمار تاییدکننده اطلاعات درج شده در آن گزارش است.

آرش فرزادنیا، تولیدکننده دام و دبیر کمیته تخصصی شیر خراسان رضوی، دراین باره به شهرآرا می‌گوید: بررسی میزان کشتار دام طی ماه‌های اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد، حکایت از افزایش کشتار نسبت به مدت مشابه در سال قبل دارد. به نظر می‌رسد این روند طی شهریور و همچنین فصل پاییز ادامه پیدا کند.

وی ادامه می‌دهد: پیش از این نیز بار‌ها و بار‌ها ازسوی تولیدکننده دام این صحبت‌ها مطرح شده است. اکنون فقط ۵۰ درصد خوراک موردنیاز دام دامداران ازطریق نهاده‌هایی که با ارز دولتی وارد کشور شده، تامین می‌شود. ۵۰ درصد مابقی خوراک دام نیز باید از بازار آزاد تهیه شود که اختلاف قیمت فاحشی با نرخ دولتی دارد.

این تولیدکننده دام ادامه می‌دهد: اکنون قیمت هرکیلوگرم کنجاله سویا به نرخ دولتی ۲۵۰۰ تومان است. اما در بازار آزاد به نرخ ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان به فروش می‌رسد. جو خارجی و ذرت خارجی با نرخ ارز دولتی هر کیلوگرم ۱۵۰۰ تومان است، اما در بازار بیش از ۳۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

فرزادنیا تصریح می‌کند: وقتی قیمت خوراک دام افزایش پیدا کند، پرواربندی صرفه ندارد؛ لذا دامدار پیش از موعدی که دام به سن و وزن مطلوب برسد، دام را کشتار می‌کند؛ چراکه اگر دام خوراک کافی نداشته باشد نه تنها وزن نمی‌گیرد، دچار کاهش وزن هم می‌شود. در این شرایط دامدار راهی جز کشتار دام خود، اعم از دام مولد و حتی دام جوان، ندارد.


عرضه گوشت در زمستان کاهش می‌یابد

وی به پیش بینی شرایط بازار گوشت طی ماه‌های آینده می‌پردازد و می‌گوید: در فصل بهار و تابستان این امکان وجود داشت که دام سبک برای تغذیه از مراتع یا بقایای گیاهی در مزارع کشاورزی استفاده کند، اما در پاییز و زمستان چنین امکانی فراهم نیست؛ لذا پیش بینی می‌کنم که میزان کشتار طی شهریور و فصل پاییز همچنان در مقایسه با سال گذشته افزایش یابد.

دبیر کمیته تخصصی شیر استان ادامه می‌دهد: بااین حال تعداد دام در کشور محدود است و روند کشتار سرانجام متوقف خواهد شد. می‌توان پیش بینی کرد که از ابتدای زمستان شاهد کاهش کشتار و درنتیجه کاهش عرضه گوشت در بازار باشیم. این اتفاق منجر به افزایش شدید قیمت گوشت قرمز در بازار خواهد شد.


فقط دلال‌ها سود می‌کنند

فرزادنیا با انتقاد از ضعف دستگاه‌های نظارتی در کنترل قیمت‌ها نیز می‌گوید: شرایط بازار به نحوی است که فقط دلال‌ها سود می‌کنند. اکنون که به دلیل گرانی خوراک دام شاهد افزایش کشتار هستیم، قیمت هر کیلوگرم بره زنده از ۴۳ هزار تومان در هفته اول شهریور به ۳۹ هزار تومان رسیده، اما قیمت گوشت در شهر کاهش نیافته است. مابه التفاوت این قیمت به جیب دلال‌ها می‌رود. وی ادامه می‌دهد: بدون تردید در فصل زمستان نیز که عوارض کشتار دام و کاهش تولید در آن نمایان می‌شود این دلال‌ها هستند که از افزایش قیمت‌ها سود خواهند کرد و مردم و تولیدکنندگان بازهم متضرر می‌شوند.

فرزادنیا درباره عواقب کنترل نکردن بازار هشدار می‌دهد و به طرح یک پیشنهاد می‌پردازد و می‌گوید: دولت با کمبود ارز مواجه است. پس اگر دچار کمبود گوشت در کشور شویم امکان واردات گوشت نخواهد بود. پیشنهاد ما این است که دولت اکنون گوشت را از دامداران پیش خرید کند و به جای پول به آن‌ها خوراک دام بدهد. اگر این تدبیر اجرایی شود، گوساله‌ها و بره‌ها امروز کشتار نخواهد شد و تا ۶ ماه آینده پروار می‌شوند و کشور با کمبود گوشت مواجه نخواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۲
0
0
بقران بااین قیمت امروز دامداری نمی صرفه توروخدامسعولین فکری به حال دامدار بکنن
رسول
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
0
0
سلام وقتی که من دامدار پروارم را مفت دست دلال میدم فردایی هم کل دامم رو میدم میره چون هیچ فایده ای ندارد برایم دیگر چه میشود کرد
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->