پاسخ رهبر انقلاب به سوالی درمورد پوشیدن لباس آمریکایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان حمله پهپادی کرد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ نظامی صهیونیست در رفح کشته شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ با سران کشور‌های خلیج فارس دیدار می‌کند عراقچی به پاکستان و هند سفر می‌کند استعفا نخست وزیر وابسته به عربستان در یمن رئیس‌جمهور به مشهد می‌آید| اعلام جزئیات برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ در مشهد+ فیلم ترکیه به هواپیمای نتانیاهو اجازه عبور نمی‌دهد رئیس جمهور «قانون اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» را ابلاغ کرد سخنگوی وزارت خارجه: توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی است تلاش لاپید برای تکیه زدن بر صندلی نتانیاهو واکنش انگلیس به حملات رژیم صهیونیستی در سوریه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) دریادار سیاری: کلیدی‌ترین مؤلفه در ارتقای قدرت ملی، قدرت نظامی است حمله اوکراین به روسیه و اعلام وضعیت اضطراری در شهر نووروسیسک + جزئیات (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۷۷ فلسطینی دیگر به دست صهیونیست‌ها | شمار شهدا به ۵۲ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رضایی: ایران برای هر سناریویی آماده است نقشه جدید صهیونیست‌ها برای وادارکردن مردم غزه به کوچ اجباری، استخدام یک گروه خلافکار برای ترساندن مردم! اولیانوف: عراقچی کاملاً درست می‌گوید؛ ایران حق دارد چرخه کامل سوخت هسته‌ای داشته باشد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی خبر داد: تأسیس کنسولگری هند در مشهد گزینه اصلی جانشینی والتز، یهودیِ مورداعتماد ترامپ، چه‌کسی است؟ عارف: نگاه‌های لحظه‌ای به تولید ضربه ‌می‌زند فعالیت اخوان‌المسلمین در اردن ممنوع شد زلنسکی پوتین را تهدید کرد: تأمین امنیت میهمانان خارجی مراسم جنگ جهانی دوم بر عهده روسیه است حمله یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی در فلسطین (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اسلام‌آباد: کانال‌های دیپلماتیک با دهلی همچنان فعال هستند گسترش همکاری ایران و ترکستان در حوزه سرمایه‌گذاری آغاز انتخابات نخست‌وزیری در استرالیا (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

امید را دوباره باید خلق کرد

  • کد خبر: ۴۳۲۰۱
  • ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶
امید را دوباره باید خلق کرد
محمد مهاجری - روزنامه‌نگار
این روز‌ها محافل سیاسی و رسانه‌ای پر است از اخبار و گمانه‌زنی‌ها و تحلیل درباره نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری. بازار نسبتا داغی هم هست و افراد متعددی نامشان بر سر زبان‌هاست. اما به‌مصداق «خانه عروس بزن بکوب است، اما خانه دامادسوت‌وکور!» در میان اقشار مختلف مردم شور و انگیزه‌ای برای حضور در انتخابات دیده نمی‌شود. هرچه رسانه‌ها داغ‌اند، افکار عمومی سرد برخورد می‌کنند.
 
انتخابات جمعه گذشته (مرحله دوم مجلس) نیز در اوج بی‌توجهی رأی‌دهندگان برگزار شد. اسفند گذشته نیز با مشارکت بسیار پایین و بی‌سابقه‌ای در انتخابات مواجه بودیم که گرچه جناح اصول‌گرا (شاخه نسبتا تندرو) توانست کرسی‌های زیادی به‌دست آورد، اما زنگ خطری که در گوش همه نواخته شد، صدایش به‌مراتب بلندتر از هلهله شادی راه‌یافتگان به بهارستان بود. طبیعتا آن حضور کم‌رنگ تحلیل‌هایی به‌همراه داشت. اصول‌گرایان تندرو ساده‌ترین برداشت را کردند و گفتند دلیل مشارکت پایین، عملکرد اقتصادی دولت است. البته اصل اینکه اوضاع اقتصادی به‌سامان نیست، حرف درستی است، اما معمولا جناحی که در رویارویی با دولت مستقر، به آن حمله می‌کند، باید خیل رأی‌دهندگان را پای صندوق رأی بکشاند. اما دیدیم چنین اتفاقی نیفتاد. معنی این رفتار آن نبود که واجدان شرایط رأی، از اوضاع اقتصادی راضی‌اند یا دولت را مقصر نمی‌دانند.
 
تحلیل این رفتار البته نیازمند مطالعات بیشتر و نظرسنجی‌های میدانی است، اما آنچه از مشاهدات ظاهری برمی‌آید، دلیل مردم را باید نوعی دلخوری از نظام سیاسی کشور تعبیر کرد. هرکس پای صندوق رأی می‌رود، انتظار تغییر در اوضاع را دارد. وقتی پای صندوق رأی می‌رود و مثلا به رئیس‌جمهور رأی می‌دهد، اما در عمل می‌بیند دولت برآمده از رأی او حتی برای مقولات ساده‌ای، چون اف‌ای‌تی‌اف دچار سنگلاخ می‌شود، دچار یأس می‌گردد. این یأس یک معنای سیاسی دارد و آن اینکه شرکت‌کنندگان در انتخابات، رأیشان را مؤثر نمی‌دانند و حضور و عدم حضور برایشان یکسان می‌شود. سخن بر سر این نیست که سایر نهاد‌های کشور باید از رئیس‌جمهور تمکین کنند و هرآنچه او گفت انجام دهند، اما وقتی می‌بینند صداوسیما از صبح تا شام، شعار اصلی دولت (رسیدن به منافع برجام) را مسخره می‌کند و عملا با تحریمچی‌های غربی هم‌داستان می‌شود، چه انگیزه‌ای باقی می‌ماند؟ تحریم بزرگ‌ترین مشکل اقتصادی کشور است. مشکل اقتصادی بزرگ‌ترین عاملی است که می‌تواند بدبینی بیافریند. بدبینی به دلسردی مردم می‌انجامد.
 
دلسردی بی‌خیالی جامعه را نسبت به سرنوشتش رقم می‌زند. بی‌خیالی، مردم را به‌دوری از حرکت جمعی و روی‌آوردن به منافع شخصی می‌کشاند و سرانجام یک شکاف اجتماعی پدیدار می‌شود که همه از آن ضرر می‌کنیم، حال آنکه همه در آن سهیمیم. وقتی چنین حالتی ایجاد شود دیگر با رونق اقتصادی هم جامعه بانشاط نمی‌شود. هرچه هم کار‌های ژانگولری انجام بدهی نمی‌خندد. برای پیروزشدن بر این شرایط، راه سختی در پیش است، اما نشدنی نیست. مهم آن است که دست‌اندرکاران سیاسی و فرهنگی و اقتصادی باور کنند که اصل نخست نجات کشور، منافع ملی است و هر مزاحمی که این منفعت را به‌خطر اندازد، باید کنار زده شود.
این نقطه آغازی است که می‌تواند به‌تدریج جامعه را احیا کند. اگر همدلی و اراده‌اش باشد و مردم حس اعتماد پیدا کنند، عبور از بحران امروز ممکن است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->