رئیس دانشگاه تهران: کاهش حضور مردان در دانشگاه‌ها می‌تواند در آینده مشکل‌ساز شود

  • کد خبر: ۴۴۳۳۲۲
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۵
رئیس دانشگاه تهران: کاهش حضور مردان در دانشگاه‌ها می‌تواند در آینده مشکل‌ساز شود
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به افزایش سهم زنان در آموزش عالی و کاهش حضور مردان گفت: مشکلات اقتصادی باعث شده بسیاری از مردان از دوره دیپلم یا حتی پیش از آن وارد بازار کار شوند؛ روندی که اگر ادامه پیدا کند، ممکن است در آینده در تأمین نیروی متخصص مشکل‌ساز شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین امید درباره تغییر ترکیب جنسیتی دانشجویان و افزایش سهم دختران در آموزش عالی اظهار کرد: در حال حاضر در برخی رشته‌ها حدود ۳۰ درصد دانشجویان را زنان تشکیل می‌دهند و در حوزه هنر این میزان حدود ۲۲ درصد است.

وی در پاسخ به این پرسش که افزایش سهم زنان در دانشگاه‌ها و کاهش حضور مردان چه پیامد‌هایی می‌تواند برای آینده داشته باشد، گفت: من تاکنون خیلی از این موضوع از این نگاه که چه اتفاقی افتاده، نگاه نکرده‌ام، اما می‌توان علت آن را حدس زد.

رئیس دانشگاه تهران افزود: مشکلات اقتصادی باعث شده جوانان از همان دیپلم یا حتی پیش از آن به سمت کار بروند. آقایان بیشتر به سمت اشتغال می‌روند و هر کاری که برایشان فراهم شود، انجام می‌دهند.

امید ادامه داد: اخیراً مواردی وجود داشته که برخی افراد درس خوانده و به مرحله دیپلم رسیده‌اند، اما حتی دیپلم خود را دریافت نمی‌کنند و پیش از دریافت دیپلم وارد بازار کار می‌شوند.

وی درباره اینکه آیا این روند می‌تواند به یک زنگ خطر اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: به هر حال این موضوع یک حدی دارد و من فکر می‌کنم هنوز نسبت موجود نگران‌کننده نیست، اما اگر این روند تداوم پیدا کند، ممکن است در آینده با مشکل مواجه شویم.

رئیس دانشگاه تهران توضیح داد: در برخی حوزه‌های تخصصی به نیروی کار هم در بخش زنان و هم در بخش مردان نیاز است و اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است در آینده از این نظر با مشکل مواجه شویم. با این حال، در شرایط فعلی به نظر من هنوز جای نگرانی نیست.

بازنگری در رشته‌های کم‌متقاضی دانشگاه تهران

امید در ادامه درباره وضعیت تقاضا برای رشته‌های دانشگاه تهران نیز گفت: در مقاطع بالاتر با مشکل صندلی خالی مواجه نیستیم، اما در مقطع کارشناسی رشته‌هایی داریم که ظرفیت آنها تکمیل نمی‌شود.

وی افزود: در حال بازنگری این رشته‌ها هستیم و یکی از برنامه‌های ما این است که رشته‌های غیرپایه و کاربردی را که در سه سال پیاپی حد نصاب متقاضی نداشته باشند، حذف کنیم.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به رشته‌های پایه خاطرنشان کرد: رشته‌های پایه مانند ریاضی، فیزیک، شیمی، فلسفه و ادبیات در هر شرایطی متقاضی خود را خواهند داشت، اما درباره رشته‌های کاربردی باید وضعیت تقاضا را بررسی کنیم.

امید درباره تعداد رشته‌هایی که ممکن است برای سال تحصیلی جدید حذف شوند، گفت: ما سه سال را ارزیابی می‌کنیم و تعداد دقیق رشته‌هایی که حذف خواهند شد، اکنون مشخص نیست و در جلسه‌ای به‌طور ویژه درباره آن صحبت خواهیم کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.