کمبود روغن خوراکی در بازار خراسان رضوی برطرف می‌شود دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بازگشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + علت خراسان رضوی، الگوی خصوصی‌سازی صنایع در کشور است | جذب حداکثری دانشجویان به مراکز فنی‌وحرفه‌ای در طرح «ایران ماهر» جشن بزرگ تجلیل از کارگران نمونه استان برگزار شد | فعالیت ۱۳۴۶ تشکل کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی تعادل بورس در روز مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش اقبال مردم به نسل جدید کولر‌ها با مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر | قیمت کولر در مشهد نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی، زیر کشت گندم است قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام قیمت ۳ کالای اساسی در روزهای آینده قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۷۹ هزار تومان بیش از ۲۵۰ تن روغن مصرف خانوار در بازار مشهد و خراسان رضوی در حال توزیع است (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازار به افت دلار واکنشی نشان نداد | گره گرانی کجاست؟ کاهش ارزش کالا‌های صادراتی خراسان رضوی | صادرات بیشتر، سود کم‌تر پیش بینی قیمت طلا و سکه در سایه مذاکرات ایران و آمریکا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) خرید و فروش کارت سوخت تکذیب شد مبلغ یارانه نان اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ارز دیجیتال امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | بیت‌کوین از مرز ۹۵ هزار دلار عبور کرد ارزش سهام عدالت مشخص شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) پشت‌پرده پدیده چسبندگی قیمت‌ها در بازار ایران | دلال‌ها فقط گرانی را می‌شناسند قیمت امروز میوه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هندوانه ارزان‌تر شد چه کسانی از دریافت یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ محروم هستند؟ سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند
سرخط خبرها

دستگاه‌های کارتخوان سیار با تراکنش‌های پایین جمع می‌شوند

  • کد خبر: ۴۴۸۴۹
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۸
دستگاه‌های کارتخوان سیار با تراکنش‌های پایین جمع می‌شوند
در پی شیوع کرونا تقاضا برای دستگاه‌های کارتخوان بالا رفته و طبیعتا تعداد تراکنش‌ها، که هزینه آن بر عهده بانک‌هاست، بیشتر شده است؛ بنابراین بانک‌ها باید بیشتر هزینه کنند در حالی که منابع زیادی هم از این راه عایدشان نمی‌شود. به همین دلیل با جدیت بیشتری در پی جمع آوری پوز‌هایی با تراکنش‌های مبلغ پایین هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، تراکنش‌های متقاضیان دستگاه‌های کارتخوان (pos) طی هر ماه باید قابل قبول باشد در غیر این صورت کارت‌خوان‌هایی که حداقلی از تراکنش ماهانه را نداشته باشند جمع آوری می‌شود.

 

این موضوع سال‌هاست مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد این روز‌ها با شدت بیشتری در حال پیگیری است. تا جایی که اخیرا خیلی از فروشندگان در ایستگاه‌های مترو که هر کدام صاحب یک پوز هستند، این موضوع را در بین سخنان خود مکررا مطرح می‌کنند.

 

به گفته آنها، تعداد زیادی از این فروشندگان از طرف شبکه بانکی اخطار دریافت کرده‌اند، چرا که حجم و رقم تراکنش‌هایشان در حدی نیست که برای بانک به‌صرفه باشد؛ بنابراین هزینه حاصل از نصب و راه‌اندازی این کارتخوان‌ها تامین نمی‌شود. کارتخوان‌های کم‌تراکنش جز زیان برای بانک‌ها نتیجه‌ای ندارند، ظاهرا کمکی هم به جذب سپرده و گردش مالی و جذب منابع بیشتر برای آن‌ها نکرده‌اند.

 

در حال حاضر برای دریافت این پوز‌ها از شبکه بانکی، علاوه بر مدارکی که از شما در این زمینه خواسته می‌شود (مدارک شناسایی، جواز کسب و…) حداقلی برای تراکنش‌های شما هم اعلام می‌شود. برای مثال استفاده از دستگاه‌های کارتخوان بانک ملی باید شامل ماهانه ۲۵ تراکنش و در مجموع به مبلغ ۲۵ میلیون تومان باشد و یا ۴۰ تراکنش بدون محاسبه گردش حساب را طی این مدت در برگیرد.

 

از آن‌جا دستگاه‌های کارتخوان از خارج کشور وارد می‌شوند با توجه به شرایط تحریم هم اکنون تهیه آن‌ها با سختی و محدودیت‌هایی همراه است. در این شرایط بانک‌ها باید هم هزینه تراکنش‌ها و هم اجاره این دستگاه را به شرکت‌های پی‌اس‌پی بدهند.

 

زیان بانک‌ها در پی کرونا و افزایش تراکنش‌ها

محمدرضا جمشیدی، رئیس کانون بانک‌های خصوصی، در این باره می‌گوید: طبیعی است که بانک اقدام به جمع آوری پوز‌ها کند. بانک مرکزی ده سال است که برای خدمات الکترونیکی که ارائه می‌دهند هیچ کارمزدی را به عهده مردم نمی‌گذارد و تمام این خدمات برای مردم رایگان و بر عهده بانک‌ها است. درحالی که بانک‌ها رسما هیچ عایدی از این راه ندارند.

 

او تاکید می‌کند: قطعات این دستگاه وارداتی است و قیمت آن بسیار بالا رفته است. وقتی بانکی از این راه درآمد ندارد چرا باید هزینه کند؟ در ابتدا بر اساس دستور اداره پولشویی بانک مرکزی قرار بود این دستگاه‌ها در دست کسانی که محل استقرار مطمئن و مشاغل تعریف شده‌ای دارند، قرار گیرد، اما حالا حتی در دست متکدیان هم دیه می‌شود چرا که شرکت‌هایی که مسئول ارائه این دستگاه‌ها هستند از باتک‌ها کارمزد می‌گیرند و سود می‌کنند. با شیوع کرونا داوطلب برای دریافت پوز زیاد شده و هزینه برای بانک‌ها بالاتر رفته است.

 

به گفته او پیش از این شبکه بانکی برای جذب منابع بیشتر، داوطلبانه اقدام به ارائه این خدمات می‌کرده و به واسطه این خدمتی به فروشندگان داده می‌شد و بار چاپ اسکناس هم از روی دوش بانک‌مرکزی برداشته می‌شد. در حال حااضر با افزایش دستگاه‌های کارمزد و بیشتر شدن تعداد تراکنش‌ها ادامه این روند برای بانک‌ها به صرفه نیست.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->