فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست
سرخط خبرها

زنان افغانستان صاحب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند

  • کد خبر: ۴۴۹۲۶
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۲
افغانستان برای اولین بار در تاریخ خود، روز سه‌شنبه، بیست‌وهفتم شهریور، موفق به کسب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شد. «عادله راز»، نماینده افغانستان در سازمان ملل می‌گوید که کسب این کرسی از اهمیتی بسیار برخوردار است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد بدنه‌ای بین‌المللی برای ارتقای حقوق زنان، ثبت واقعیت زندگی زنان در سراسر جهان و تعیین استاندارد‌های جهانی بر سر مسائلی، چون برابری و توانمندسازی زنان است و حالا افغانستان توانسته است که با کسب ۳۹ رأی، از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، به مدت ۴ سال، به عضویت این کمیسیون معتبر درآید.
 
زنان افغانستان صاحب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند
 
«عادله راز»، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد، اعلام کرده است که کسب این کرسی از اهمیتی بسیار برخوردار است. او پس از اعلام این خبر در توییتر خود نوشت: اکتساب بالاترین آرای ممکن در انتخابات کمیسیون مقام زن سازمان ملل، پیروزی مسیری را نشان می‌دهد که از ۱۹ سال پیش، با همکاری همراهان بین‌المللی، برای توانمندسازی زنان آغاز شده بود. این دستاوردی مهم و حیاتی برای ظهور افغانستانی جدید در طول مذاکرات صلح است.
 
عادله راز، معاونت وزارت خارجه افغانستان را در کارنامه خود دارد و نخستین زنی بود که در سال ۲۰۱۸، از سوی دولت افغانستان به عنوان نماینده دائمی افغانستان در سازمان ملل انتخاب شد.
 
زنان افغانستان صاحب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند
 
صحرا کریمی، فیلم‌ساز و نخستین زنی که به ریاست «افغان‌فیلم»، اصلی‌ترین نهاد دولتی سینمایی افغانستان درآمده، از تلاش‌های عادله راز برای کسب این جایگاه قدردانی کرده و گفته است: زنان افغان به موقعیتی دست‌پیدا کرده‌اند که دیگر نیازی ندارند چیزی به آن‌ها اعطا شود. آن‌ها دیگر می‌توانند با ارزش‌هایشان، به همه چیز‌هایی که می‌خواهند دست پیدا کنند.
 
به باور کریمی، عادله راز می‌تواند با استفاده از این فرصت، مسائل زنان افغانستان را بیش از پیش در جهان برجسته کند به‌ویژه در برهه‌ای که افغانستان درگیر مذاکرات صلح است و زنان افغانستان نیاز دارند برای دفاع از حقوق خود بیشتر دیده شوند.
 
زنان افغانستان صاحب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند
 
صدیق صدیقی، سخن‌گوی اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، نیز اعلام کرده است که کسب این کرسی برای دولت افغانستان اهمیت بسیاری دارد. به عقیده او، زنان افغانستان نه‌تن‌ها نقش معنادار خود و آینده افغانستان را شکلی دوباره بخشیده‌اند، بلکه توانایی‌هایشان را در سطح جهان به اثبات رسانده‌اند.
 
صدیقی بر این باور است که زنان افغانستان می‌توانند از حقوق زنان در مقیاس جهانی دفاع کنند، اما یقینا در وهله اول، قهرمان کشور خود خواهند بود. این دستاورد به جهان یادآوری می‌کند که جامعه افغانستان به دست زنان اداره می‌شود. شکلا زدران، نماینده جوانان افغانستان در سازمان ملل، می‌گوید: در برهه‌ای که زنان افغانستان دست‌کم گرفته می‌شوند، حقوقشان در لبه پرتگاه قرار دارد و این نگرانی وجود دارد که این حقوق در طول مذاکرات به خطر بیفتند، از این دستاورد عادله راز بسیار قدردانی می‌کنم.
 
این رویداد می‌تواند راه را برای حمایت مؤثرتر او از زنان افغان و حقوق‌شان هموار کند. با این‌حال بسیاری از زنان افغانستان نگران این مسئله‌اند که ظهور دوباره طالبان در سیاست‌های افغانستان، می‌تواند تمامی زحمات آنان برای تضمین حقوق زنان را از بین ببرد. در بازه سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، طالبان اقدامات بسیاری را در جهت محدودکردن زنان، از جمله ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران، انجام داده بود. با وجود این، سال گذشته مقامات طالبان وعده دادند که در آینده رویکرد متعادلی در قبال زنان پیش خواهند گرفت، ادعایی که برای زنان افغانستان محل تردید است.
 
منبع: الجزیره
مترجم: هدی جاودانی
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->