ابراز نگرانی عراقچی و لاوروف از حمله به زیرساخت‌های بنادر خزر + فیلم

  • کد خبر: ۴۵۳۶۴۱
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۷
عراقچی
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تداوم ناامنی در خلیج فارس و تنگه هرمز، تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و محاصره اقتصادی را عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه ۲۷ مهر در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در تهران، با تأکید بر روابط راهبردی دو کشور گفت: پس از اجرایی شدن موافقت‌نامه مشارکت جامع راهبردی که رؤسای جمهور ایران و روسیه در کرملین امضا کردند، روابط دو کشور وارد ابعاد جدیدتر و مهم‌تری شده است.

عراقچی با اشاره به گفت‌و‌گو‌های مفصل خود با همتای روس درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و موضوعات دوجانبه افزود: در این دیدار، راهکار‌های عملی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سیاسی و فرهنگی بررسی شد و همکاری‌های اقتصادی دو کشور نیز با روند مناسبی در حال پیشرفت است.

وی با بیان اینکه مانع جدی و مهمی در مسیر گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه وجود ندارد، اظهار کرد: دو کشور در حوزه سیاسی نیز مشورت‌های مستمری دارند و سفر‌های متقابل مقام‌های عالی‌رتبه و دیدار‌های رؤسای جمهور، از جمله دیدار اخیر مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین در حاشیه اجلاس کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع در ترکمنستان، نشان‌دهنده تداوم این ارتباطات است.

ابراز نگرانی عراقچی و لاوروف از حمله به زیرساخت‌های بنادر خزر + فیلم

 

تأکید تهران و مسکو بر راهکار‌های سیاسی برای حل بحران‌ها

وزیر امور خارجه با اشاره به رایزنی‌های نزدیک ایران و روسیه درباره مسائل منطقه‌ای گفت: در این دیدار درباره تحولات خلیج فارس، غرب آسیا، قفقاز، اروپا و اوکراین گفت‌و‌گو کردیم.

عراقچی افزود: دیدگاه مشترک ایران و روسیه و بسیاری از کشور‌های دیگر این است که مسائل منطقه راه‌حل نظامی ندارند و باید از طریق دیپلماسی و راهکار‌های سیاسی پیگیری شوند.

وی با اشاره به تحولات فلسطین، لبنان و یمن خاطرنشان کرد: نسل‌کشی فلسطینیان و توسعه‌طلبی خطرناک رژیم صهیونیستی در منطقه باید متوقف شود.

تجاوز آمریکا و اسرائیل عامل اصلی ناامنی منطقه است

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات امنیتی خلیج فارس و تنگه هرمز اظهار کرد: درباره ناامنی موجود در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز گفت‌و‌گو کردیم. این ناامنی نتیجه مستقیم تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران است که از نهم اسفند سال گذشته آغاز شده و همچنان در اشکال مختلف ادامه دارد.

وی جنگ تحمیل‌شده از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و محاصره اقتصادی را عامل اصلی ناامنی در منطقه دانست.

نگرانی ایران و روسیه از حمله به کشتی‌ها و زیرساخت‌های بندری خزر

عراقچی همچنین از نگرانی مشترک تهران و مسکو نسبت به تحولات امنیتی اخیر در دریای خزر خبر داد و گفت: ما نسبت به تحولات امنیتی اخیر در این دریا، از جمله حمله به کشتی‌های ایرانی و روسی و زیرساخت‌های بندری، نگرانی جدی داریم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: این تحولات پیامد‌های جدی برای صلح و امنیت منطقه دارد و خسارات جبران‌ناپذیری به محیط زیست دریای خزر وارد می‌کند.

وی همچنین با اشاره به تحولات افغانستان گفت: ایران و روسیه درباره مسائل افغانستان، کاهش تنش میان کابل و اسلام‌آباد و مقابله با تهدید‌های تروریستی اتفاق نظر دارند.

همکاری در بریکس، شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا ادامه می‌یابد

عراقچی در ادامه با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی ایران و روسیه اظهار کرد: دو کشور در مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی ستیزه‌جویانه آمریکا اتفاق نظر دارند و در چارچوب نهاد‌های بین‌المللی برای تقویت چندجانبه‌گرایی و دفاع از اصول حقوق بین‌الملل همکاری خواهند کرد.

وی افزود: همکاری‌های ایران و روسیه در چارچوب بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با قوت ادامه خواهد یافت.

وزیر امور خارجه ابراز اطمینان کرد که گفت‌و‌گو‌های تهران به تقویت روابط دوجانبه و کمک به ثبات و امنیت منطقه منجر شود و تأکید کرد که همکاری‌های ایران و روسیه می‌تواند نقش مؤثری در ایجاد ثبات منطقه‌ای داشته باشد.

عراقچی در پایان اعلام کرد که سرگئی لاوروف قرار است در ادامه برنامه‌های سفر خود با رئیس‌جمهور ایران نیز دیدار کند و رایزنی‌های سطح بالای دو کشور ادامه یابد.

آمریکا پس از ۹ ماه در باتلاق جنگ با ایران گرفتار شده است

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به پرسش خبرنگاران در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با انتقاد از سیاست‌های آمریکا و کشور‌های اروپایی گفت: آمریکا از اشتباه محاسباتی و برداشت‌های غلط رنج می‌برد و سیاست‌های نادرست این کشور، عامل بسیاری از جنگ‌ها و مشکلات موجود در جهان است.

عراقچی اظهار کرد: سیاست‌های غلط آمریکا موجب طولانی شدن جنگ اوکراین شده و حمایت یک‌جانبه و بی‌دریغ این کشور از رژیم صهیونیستی نیز در کشتار گسترده فلسطینیان نقش داشته است.

وی با اشاره به جنگ تحمیل‌شده علیه ایران افزود: در آخرین مورد، آمریکا با یک اشتباه محاسباتی جنگ علیه ایران را آغاز کرد؛ زیرا تصور می‌کرد ایران ضعیف شده و می‌توان با یک عملیات تهاجمی، ظرف چند روز آن را به تسلیم وادار کرد، اما اکنون پس از ۹ ماه، خود را در باتلاق این جنگ گرفتار می‌بیند و راه خروجی پیدا نمی‌کند.

وزیر امور خارجه ایران با انتقاد از مواضع کشور‌های اروپایی در قبال این جنگ گفت: اروپایی‌ها نیز در این جنگ شریک هستند. دبیرکل ناتو چند هفته پیش اعلام کرد که بیش از پنج هزار هواپیمای جنگنده آمریکایی برای عملیات در ایران از پایگاه‌های هوایی اروپا برخاسته‌اند. فرانسوی‌ها نیز حمایت خود را از جنگ اعلام کردند و در نامه‌ای به ترامپ گفتند که در جنگ با ایران کمک خواهند کرد.

عراقچی با اشاره به مواضع اخیر برخی کشور‌های اروپایی تصریح کرد: اکنون که با بحران اجتماعی مواجه شده‌اند، مدعی هستند نقشی در این تحولات نداشته‌اند. اروپایی‌ها باید چشم خود را باز کنند و ببینند بحران‌های اقتصادی و اجتماعی که امروز با آن روبه‌رو هستند، نتیجه سیاست‌های نادرستی است که در سراسر جهان، از جمله در اروپا و منطقه ما، دنبال کرده‌اند.

وی در ادامه با انتقاد از طرح ادعای جنگ تمدنی علیه ایران اظهار کرد: اشتباه بزرگ‌تر آمریکا این است که پس از ناکامی در جنگ با جمهوری اسلامی ایران و ناتوانی در خروج از باتلاقی که خود ایجاد کرده، به سراغ تاریخ می‌رود و در زوایای آن جست‌و‌جو می‌کند تا ببیند ایرانی‌ها در چه مقطعی به آنها حمله کرده‌اند.

وزیر امور خارجه ایران این رویکرد را تلاشی برای فریب افکار عمومی و جامعه جهانی دانست و تأکید کرد: به نظر من، این مباحث صرفاً برای فریب خودشان و جامعه جهانی مطرح می‌شود. در شرایط کنونی نباید به هیچ جنگ تمدنی دامن زده شود و چنین جنگی نباید وجود داشته باشد.

عراقچی در پایان با تأکید بر ضرورت حل‌وفصل سیاسی اختلافات گفت: ما معتقدیم هیچ راهی جز دیپلماسی و گفت‌و‌گو برای حل‌وفصل مسائل منطقه وجود ندارد و به کشور‌های اروپایی توصیه می‌کنیم از سیاست‌ها و استاندارد‌های دوگانه خود دست بردارند و به عقلانیت و دیپلماسی روی بیاورند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.