گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

تاثیر ابتلای ترامپ به کرونا بر بازار ارز ایران

  • کد خبر: ۴۵۴۵۷
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
تاثیر ابتلای ترامپ به کرونا بر بازار ارز ایران
دلار چند ده تومان تا ۳۰ هزار تایی شدن فاصله داشت که خبر ابتلای ترامپ به کرونا، این پیشروی را حداقل فعلا منتفی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نرخ هر دلار آمریکا در روز پنج‌شنبه تا چند قدمی ۳۰ هزار تومان پیش رفته بود. اگرچه لباس ۳۰ هزار تومانی بر تن دلار ننشست، اما در کانال‌ها و فضای مجازی، دلار آمریکا با ۳۰ هزار تومان صدا زده می‌شد. واکنش‌های طنزآمیز نیز به دلار ۳۰ هزار تومانی و ارزش پول پایین کشور آغاز شده بود؛ واکنش‌هایی که البته برای هضم درد شدید، به طنز روی آورده بودند.

 

اما واقعیت بازار این بود که دلار هنوز به ۳۰ هزار تومان نرسیده بود، اگر ۲۹,۹۶۰ تومان با دلار تنها ۴۰ تومان فاصله دارد و این فاصله از نظر مردم کاملا بی‌معنا است؛ اما واقعیت بازار این است که اعداد و کانال‌های جدید، حکم اعداد مقدس را دارند و تابوشکنی در بازار به راحتی اتفاق نمی‌افتد. کما اینکه در طول روز‌های گذشته دلار با سرعت بسیار کندی به سمت سطح ۳۰ هزار تومان حرکت کرد، در حالیکه اعداد ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ به راحتی لمس شد. در نتیجه ۳۰ هزار تومان عدد مقدس دلار در شرایط فعلی به حساب می‌آید.

 

خبر ترامپ کافی بود که ترس معامله‌گران از سطح ۳۰ هزار تومان تشدید شود. پیش از این، بسیاری معتقد بودند که نرخ فراتر از ۳۰ هزار تومان، برای بسیاری ترس‌آور خواهد بود. بسیاری از تحلیلگران تکنیکال، مرز ۳۰ هزار تومان را پایان رالی صعودی دلار می‌دانستند و معتقد بودند که بازار منتظر یک خبر بنیادی برای ریزش است. برای برخی، این خبر بنیادی انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا بود. اما از آن طرف برخی تحلیلگران معتقد بودند که بازار فعلا، ترامپ را رئیس جمهور آتی می‌داند و این خبر هیچگاه در واقعیت اتفاق نمی‌افتد.

 

اما به نظر تیر غیب از راه رسید؛ خبر ابتلای ترامپ به کرونا، شوکی بود که در روز تعطیل هم حتی بر معاملات پشت‌خطی موثر بود و آثارش را می‌شد دید. حداقل اکنون فاصله دلار از مرز ۳۰ هزار تومان از چند ده تومان، به چند صد تومان افزایش یافته است. اگر برنامه‌های انتخاباتی ترامپ مختل شود، تلقی بازار از برنده انتخابات ۱۳ آبان نیز تغییر خواهد کرد و این یعنی، علامت انتظارات منفی به مثبت تغییر می‌کند و بازار فاصله بیشتری از مرز ۳۰ هزار تومان خواهد گرفت. اما اگر ترامپ به کارزار انتخاباتی با قوت ادامه دهد یا از موقعیت جدید، بتواند فرصتی برای خودش خلق کند، کماکان انتظارات تا برگزاری انتخابات آمریکا معلق خواهد ماند.

 

یک حالت دیگر هم این است که با وجود ابتلای ترامپ به کرونا، بازار آن را جدی نگیرد. در این حالت، بازار نشان خواهد داد که علاوه بر ریسک سیاسی انتخابات آمریکا، فاکتور‌های دیگری نیز بر تهییج انتظارات موثر بوده است. یکی از این فاکتور‌ها می‌تواند ضعف‌ها در سمت عرضه بازار باشد که البته رئیس کل بانک مرکزی در روز گذشته خبر از تقویت سمت عرضه بازار در نیما را داد؛ اگر بازار نیما در سمت عرضه تقویت شده باشد و ابتلای ترامپ به کرونا بر شانسش در انتخابات ماه آینده اثر محسوس بگذارد، بازار ارز از شر انتظارات منفی برای مدتی خلاص خواهد شد و اصلاح قیمت‌ها کلید می‌خورد.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->