قدردانی شهردار تهران از خدمات و پروژه‌های توسعه‌ای در مشهد شهردار مشهد مقدس: وظیفه شهرداری‌ها خدمت به مردم است سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر
سرخط خبرها

مشهد همچنان بدون نقشه گسل‌ها

  • کد خبر: ۴۶۳۳۰
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۹
مشهد همچنان بدون نقشه گسل‌ها
وزارت راه و شهرسازی هنوز درباره نقشه گسل‌های چهارگانه مشهد تصمیم نگرفته است
علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ پس از زلزله بهار سال ۹۶ منطقه سفیدسنگ فریمان که قدرت بالای آن حتی مشهد را هم لرزاند موضوع تدقیق نقشه گسل‌های چهارگانه شهر مشهد توسط مسئولان وزارت راه و شهرسازی در دست بررسی قرار گرفت و براساس اطلاعاتی که از سال ۹۷ تا به امروز منتشر شده است، این نقشه برای تأیید روی میز شورای عالی معماری و شهرسازی قرار دارد، اما پس از گذشت ۲ سال، هنوز ابلاغ نشده و تهیه نقشه گسل‌ها همچنان در پروسه وعده‌ها قرار دارد.

وجود یک نقشه پایه در مورد گسل‌های کلان شهر مشهد می‌تواند دست برنامه ریزان را برای اتخاذ تصمیمات کلان در مورد نقاط و شهر‌های در معرض خطر زلزله بازتر کند و حالا که این نقشه هنوز به مشهد نرسیده است، انتظار مدیران برنامه ریز، به ویژه در حوزه نظام مهندسی و شهری این است که در راستای سیاست گذاری شهرسازی، این گونه نقشه‌ها که می‌تواند زیرساخت اصلی شهر باشد، هرچه سریع‌تر در پایتخت تعیین تکلیف شود.
بااین حال مدیران در حوزه شهری مشهد در این مدت بیکار ننشسته اند و طی ۲ سال اخیر تعداد ۱۰ دستگاه شتاب دهنده زلزله در نقاط مختلف مشهد نصب کرده اند تا حداقل اطلاعات به روزی تری از وضعیت دشت مشهد در دست برنامه ریزان باشد.


دوسال ونیم بدون اتفاق تازه

در همین زمینه رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد در گفت گو با شهرآرا درباره آخرین وضعیت نقشه گسل‌های شهر مشهد گفت: این نقشه همچنان در همان پروسه قبلی است و اتفاق تازه‌ای رخ نداده است، اما به طور طبیعی ما در برخی مباحث از برخی خروجی‌های این نقشه برای انجام اقدامات خود استفاده می‌کنیم.
وحید اکلملی ضعف در بخش زیرساختی و دقیق نبودن اطلاعات زمین شناسی را برخی از مشکلات در حوزه تهیه نقشه‌هایی مانند نقشه خطرپذیری سیل و زلزله دانست و افزود: به همین دلیل نمی‌توان به طورکامل به چنین نقشه‌هایی اتکا کرد.


به دنبال نقشه مدیریت اسکان و تخلیه اضطراری هستیم

وی با تأکید بر اینکه اکنون شهرداری مشهد در حوزه مدیریت بحران به دنبال نقشه اسکان و تخلیه اضطراری شهر مشهد است، تشریح کرد: این اقدام در چندفاز صورت می‌گیرد که در فاز اول آن موضوع محل‌هایی مانند مساجد، مدارس و پارک‌ها در نقاط مختلف شهر که می‌توانند در زمان تخلیه و اسکان اضطراری درگیر شوند، بررسی می‌شود.
اکلملی افزود: درهمین راستا، وضعیت امنیت این اماکن سطح بندی می‌شود و باید اصلاحاتی در اماکنی که از نظر خطر پذیری در شرایط مناسبی نیستند صورت گیرد. این اتفاقات سبب می‌شود که ما فقط منتظر یک نقشه نمانیم و کار‌ها را پیش ببریم.

وی با تأکید بر اینکه چنین اقداماتی، حرکت منطقی به سمت تکمیل نقشه گسل‌های شهر است، تصریح کرد: در موضوع گسل‌ها نیز شرایط به همین صورت است. در بحث گسل‌ها ما نیاز به اطلاعات ریز دیگری داریم که در همین زمینه طی ۲ سال اخیر ۱۰ دستگاه شتاب نگار در نقاط مختلف شهر و دشت مشهد طی ۲ سال اخیر نصب شده است و خروجی این دستگاه‌ها در حال دریافت است.

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد با تأکید بر اینکه نقشه گسل‌های شهر مشهد باید هرچه سریع‌تر به دست ما برسد، بیان کرد: وجود این نقشه می‌تواند به صورت آزمایشی کمک کار ما باشد و در طی زمان و با برداشت اطلاعات دقیق تر، این نقشه اصلاح می‌شود. این شیوه در بسیاری از کشور‌های جهان انجام شده و شیوه استانداردی است.


مذاکره برای دریافت ۲۵ شتاب نگار جدید

اکلملی در پاسخ به این سؤال که قرار بود چندین دستگاه شتاب نگار دیگر به مشهد ارسال شود نیز گفت: در سال گذشته مذاکراتی برای دریافت ۲۵ دستگاه دیگر شتاب نگار انجام شد، اما هنوز این مذاکرات به جایی نرسیده است و ما در حال پیگیری هستیم. با توجه به جانمایی این دستگاه ها، همکاری استانداری و فرمانداری نیز در این بخش حائز اهمیت است.


انجام مطالعات برای گسل جنوبی

اما عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی هم با ابراز بی اطلاعی از آخرین وضعیت نقشه گسل‌های مشهد گفت: نظام مهندسی در موضوع این نقشه مطالعاتی را در بحث گسل جنوبی مشهد انجام داده که نتایج آن اعلام شده است، اما درباره گسل شمال مطالعات ویژه‌ای انجام نشده است. حمید کاظمی افزود: درباره موضوع نقشه گسل ها، طی سنوات گذشته مکاتباتی صورت گرفته است، اما تا جایی که در جریان هستم هنوز به نتیجه نرسیده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->