معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

رشته گرانی غیر رسمی دوباره به ماکارونی رسید

  • کد خبر: ۴۶۶۴۱
  • ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
رشته گرانی غیر رسمی دوباره به ماکارونی رسید
رشد قیمت گندم و آرد، افزایش غیر رسمی قیمت ماکارونی را در بازار به‌دنبال داشته است.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها گرانی کالا‌ها دومینووار به یکدیگر می‌رسد و با شنیدن خبر افزایش قیمت یک کالا باید منتظر افزایش نرخ محصولات وابسته به آن نیز باشیم. اگر گزارش «درباره گرانی آرد و آغازی بر گرانی نان» را روز گذشته در شهرآرا خوانده باشید، امروز از شنیدن خبر رسیدن رشته گرانی به ماکارونی تعجب نخواهید کرد. البته تا لحظه تهیه این گزارش، هنوز مصوبه این گرانی ازسوی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به استان‌ها نرسیده، اما افزایش قیمت و کاهش فروش این محصول در بازار، رخ داده است.
 
ازآنجاکه ماکارونی یکی از صنایع آردبر و وابسته به گندم محسوب می‌شود و حالا گندم در بازار آزاد ۵۰ درصد و آرد بیش از ۷۰ درصد گران شده است، برخی دلالان به بهانه همین گرانی، اقدام به افزایش قیمت ماکارونی و پخش کردن اخبار ضدونقیض درباره ورود ماکارونی با قیمتی جدید در بازار کرده‌اند.

«رشته گرانی به ماکارونی می‌رسد؟» این سوالی بود که اوایل مهر با توجه به افزایش نسبی قیمت گندم و آرد مطرح کردیم و در گزارشی با همین تیتر، نوشتیم که خبر‌هایی از احتمال گرانی دوباره این کالای موردعلاقه قشر متوسط و ضعیف جامعه را بازاریان مطرح کرده‌اند. می‌گوییم افزایش قیمت دوباره، چون اوایل خرداد امسال نیز سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با افزایش ۵۰درصدی نرخ ماکارونی موافقت کرد و بعد از آن، مثلا قیمت هربسته ماکارونی ۷۰۰گرمی رشته‌ای از ۵هزارو۲۰۰تومان به ۷هزارو۸۰۰تومان رسید.

آقای آبی، یکی از کلی‌فروشان بازار مصلی، در این‌باره به شهرآرا می‌گوید: در همین یک هفته اخیر موجی از گرانی‌های جدید به کالا‌ها رسیده است. مثلا ما به‌عنوان واسطه، پیش از این ماکارونی ۷۰۰ گرمی را حداکثر تا قیمت ۶ هزارو ۱۰۰ تومان تهیه می‌کردیم و به قیمت ۶ هزارو ۵۰۰ تومان به سوپرمارکت‌ها می‌فروختیم. آن‌ها هم می‌توانستند این کالا را حتی کمتر از قیمت مصرف‌کننده به دست مردم برسانند. او ادامه می‌دهد:، اما حالا کارخانه‌ها قطره‌چکانی، بار به بازار می‌دهند و کمترین قیمتی که ما می‌توانیم تهیه کنیم، بیشتر از ۶ هزارو ۹۰۰ تومان است که آن هم به‌سختی با قیمت مصوب به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

این توزیع‌کننده عمده از توزیع ماکارونی ۷۰۰ گرمی برخی برند‌های معروف با قیمت مصرف‌کننده جدید به مبلغ ۹ هزارو ۸۰۰ تومان خبر می‌دهد، اما در پاسخ به این سوال که آیا خود این محصولات را دیده است، می‌گوید: نه، من هنوز با قیمت‌های قبل کار می‌کنم، اما خبر افزایش ۲ هزارتومانی قیمت مصرف‌کننده ماکارونی را از افراد موثقی شنیده‌ام.


کارخانه‌ها در انتظار سهمیه آرد

«اگر سازمان حمایت آرد سهمیه‌ای برای کارخانه‌های ماکارونی در نظر نگیرد، ناچار به افزایش قیمت این کالا خواهیم بود.» این جمله را مدیرعامل یک کارخانه تولید ماکارونی در خراسان رضوی می‌گوید. علی ظهوریان ادامه می‌دهد: قرار است از تهران برای کارخانجات صنایع آردبر سهمیه قرار داده شود، اما تا این لحظه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

او می‌افزاید: قیمت‌ها فعلا تغییری نکرده است، اما با توجه به افزایش نرخ گندم، ندادن سهمیه آرد، بی‌ثباتی در قیمت مواد اولیه و همچنین افزایش چشمگیر قیمت مواد بسته‌بندی ازجمله نایلون، سلفون، کارتن و... احتمال افزایش نرخ ماکارونی وجود دارد.

ظهوریان با اشاره به کاهش عرضه ماکارونی ازسوی تهران در بازار می‌گوید: شاید این عرضه قطره‌چکانی، نشانه‌ای از افزایش قیمت در آینده باشد. اما باتوجه‌به اینکه این کالا یکی از غذا‌های ارزان دردسترس مردم و مورد استقبال اقشار مختلف است، امیدواریم با تامین آرد سهمیه‌ای، افزایش قیمتی در آن صورت نگیرد.


تشکیل پرونده برای گران‌فروشان

کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز درباره قیمت ماکارونی به شهرآرا می‌گوید: ماده اولیه ماکارونی را آرد تشکیل می‌دهد و اکنون قیمت آرد در بازار آزاد افزایش یافته است، با این حال تا این لحظه، سازمان صمت قیمت مصوب جدیدی را برای ماکارونی به ما اعلام نکرده است و واحد‌های تولیدی، ملزم به رعایت قیمت‌های قبل هستند.

عباس اخوان ادامه می‌دهد: اما در این مدت، گزارش‌هایی از گران‌فروشی و کم‌فروشی ماکارونی در سامانه ۱۲۴ به ثبت رسیده است و همچنین بازرسان سازمان، گزارش‌هایی را در این‌باره اعلام کرده‌اند. در این راستا، بازرسان سازمان صمت درحال بررسی این موضوع، تشکیل پرونده و معرفی این واحد‌ها به تعزیرات حکومتی هستند و درصورت مشاهده هرگونه تخلف با آن برخورد خواهند کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->