اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفتگوها امروز راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس شاهد شکست پنجه عقاب | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با نخستین شاهد عینی حمله آمریکا به طبس + ویدئو زلنسکی: ترامپ باید روسیه را متجاوز معرفی کند تظاهرات در تل‌آویو با «ظرف‌های خالی» برای غزه واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی
سرخط خبرها
پیام وزیر بهداشت به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران:

زنان پیشگامان حفظ سلامت و ترویج آن هستند

  • کد خبر: ۴۶۹۱۳
  • ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲
زنان پیشگامان حفظ سلامت و ترویج آن هستند
سعید نمکی، گفت: این زن سالم و توانمند است که می‌تواند سلامتی و نشاط را به جامعه تسری بخشد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر بهداشت، در این پیام آورده است: جنسیت یکی از عوامل مؤثر بر سلامت است و زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، پایه‌های اصلی سلامت خانواده و محور اساسی سلامت، رشد، پویایی و اعتلای جامعه و نسل‌های آینده را تشکیل می‌دهند. چه بسا زنان پیشگامان حفظ سلامت و ترویج آن هستند و این زن سالم و توانمند است که می‌تواند سلامتی و نشاط را به جامعه تسری بخشد.

 

در ماه‌های اخیر همه گیری کووید ۱۹ چهره جهان را متغیر کرده است و مشخص شده میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در مردان بیشتر است اما، زنان بیش از مردان بار عواقب روانی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از این همه گیری را به دوش می کشند و تأثیر طولانی مدت همه گیری، بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان بیشتر بوده، چنانچه می‌تواند آسیب‌های جدی به آنان، خانواده و جامعه وارد نماید.

 

علاوه بر ترس از بیماری و مرگ و میر، کووید ۱۹ نگرانی‌های دیگری را نیز برای زنان رقم زده و ایجاد تعادل بین کار در جامعه و مسئولیت‌های خانوادگی بویژه مراقبت از افراد خانواده و اقدامات پیشگیرانه خانگی در دوره اپیدمی کنونی شرایط زندگی زنان را پیچیده‌تر کرده است.

 

اگرچه همه افراد تحت تأثیر نگرانی، اضطراب و خستگی روانی ناشی از پاندمی کووید ۱۹ هستند، ولی میزان عوارض جدی روحی، روانی و جسمی این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

علاوه بر آن بارداری و زایمان سالم توسط کووید ۱۹ تحت تأثیر قرار گرفته و احتمال ابتلاء به اشکال بالینی شدیدتر کووید ۱۹، در زنان باردار، بیشتر از حتی زنان غیر باردار گروه سنی مشابه است.

 

در این میان پوشیده نیست غرایز و عواطف زنان در طول تاریخ باعث شده که نقش مراقبت و حمایتگر در جامعه اغلب معطوف به آنان باشد و زنان پیام آور اصلی سلامت در خانواده بوده و از تلاش آنان است که امکان تبدیل «هر خانه به یک پایگاه سلامت» فراهم می‌تواند شود.

 

در شرایط کنونی کارکنان نظام سلامت از بهورز و مراقب و ماما و پرستار و نیروهای خدماتی کادر تخصصی بیمارستان‌های کشور که اکثریت آنان را زنان تشکیل می‌دهند، با مخاطرات جدی سلامت جسم و روان مواجهند.

 

از این فرصت برای قدردانی از کلیه همکاران عزیزم، که جان بر کف، با رویی گشاده، اراده‌ای آهنین، عزمی راسخ و قلبی مملو از مهربانی، شبانه روز برای شکست این ویروس منحوس تلاش می‌کنند، به ویژه بانوان فداکار نظام سلامت که فشار مضاعفی را تحمل می‌کنند بهره می برم و به روان پاک بانوان شهید مدافع سلامت درود می‌فرستم و همدردی خود را با خانواده‌های آنان اعلام می‌دارم.

 

فراموش نکنیم که زنان برای گذار از این دوره سخت زندگی خود نیازمند آگاهی، هشیاری و حمایت همه جانبه در خانواده و جامعه هستند. لذا از همه عزیزان بویژه مسئولین سازمانهای دولتی و غیردولتی که شرایط بانوان ایران را در دوره کنونی درک نموده و همسران و مادران و خواهران و زنان هموطن خود را در عبور از این مرحله سخت یاری می‌کنند، نیز قدردانی می‌نمایم.

 

امید است در کنار سایر سازمان‌ها و نهادهای دست اندر کار که هم اکنون به تهیه سند ملی سلامت زنان همت گماشته اند، نه تنها در دوره همه گیری کووید ۱۹ بلکه در هر زمان دیگر برای همه اقشار زنان کشور، در هر نقطه جغرافیایی از کشور عزیزمان، گام‌های مؤثری در ارتقا سلامت همه جانبه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آنان برداریم.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->