پلمب یک آتلیه عکاسی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه‌های شناسایی لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی! نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد + فیلم قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار آخرین وضعیت اجاره خانه در مشهد | سهم اجاره در سبد هزینه خانوار بیشتر شده است تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی شناسه «یکتا» چیست؟ + نحوه تبدیل پروانه‌کسب کاغذی به الکترونیکی گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران وارد می شود اجاره مسکن در منطقه طلاب مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | تعدد فایل‌های کمتر از ۱۰۰ متر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) عراق، اصلی‌ترین مقصد صادرات مرغ منجمد ایرانی ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد | آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار: مسکن، معیشت، اشتغال و دستمزد مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری است
سرخط خبرها

مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ‌سازی است

  • کد خبر: ۴۷۸۱۸
  • ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ‌سازی است
مجری طرح ساماندهی شتر در خراسان رضوی گفت: افزایش مصرف گوشت شتر در سبد غذایی مردم باتوجه‌به خواصی که این گوشت دارد، نیازمند فرهنگ‌سازی است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، امین هراتی، درباره وضعیت تولید، توزیع و مصرف گوشت شتر در استان خراسان رضوی تصریح کرد: جمعیت شتر استان اکنون حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر است که حدود ۶۰۰ نفر در شهرستان مشهد هستند. همچنین شهرستان‌های سبزوار، داورزن، بجستان، بردسکن و خواف عمده مناطق پرورش‌دهنده شتر در استان هستند.

این فعال حوزه دام‌پروری استان در ادامه اظهار کرد: باتوجه‌به کمبود نهاده‌های دامی و به این علت که گوشت شتر کم‌مصرف است و علوفه شتر از منابع و اراضی ملی تأمین می‌شود، از اداره منابع طبیعی استان خواهشمندیم برای پرورش این حیوان و تغذیه آن، اراضی ملی را در اختیار پرورش‌دهندگان قرار دهد.

دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی گفت: در مناطقی که خارشتر به‌صورت خودرو زیاد است، فراخوان دادیم که افراد این محصول را جمع‌آوری کنند. ضمن اینکه شرایط را در اتحادیه برای آن‌ها فراهم کردیم تا خارشتر را در اختیار مناطقی که نیازمند تغدیه دامشان هستند، قرار دهیم.

دبیر کمیته فنی شتر خراسان رضوی یادآور شد: اتحادیه صنعت دامپروری استان به عنوان دبیر کمیته فنی شتر استان، هم‌زمان پیگیر بحث اموزش علاقه‌مندان به پرورش شتر می باشد و همچنین در تأمین خوراک و در نهایت عرضه تولیدات شتر هم نقش خواهد داشت. به نحوی که تا کنون ظرف یک ماه گذشته برای اولین بار توزیع جو دولتی را برای مصرف خوراک شتر از طرف این اتحادیه داشته ایم که مستقیما از سهمیه ملی دریافت و تخصیص داده شد و بر اساس برنامه ریزی معاونت بهبود تولید دامی استان مقرر شد از این پس سهمیه نهاده جو برای شتر به صورت ماهیانه اختصاص یابد. ضمن اینکه همزمان با توزیع نهاده عملیات پلاک کوبی و هویت گذاری شتر هم در استان در حال انجام است.

رئیس اتحادیه دام‌پروری خراسان رضوی اظهار کرد: با ارتباطی که با شترداران استان داریم، می‌توانیم شتر را به‌صورت مستقیم کشتار کنیم، یعنی عرضه کشتار روز مستقیم از خود دامدار انجام شود. این امر به حذف دلال و واسطه‌گری منجر می‌شود و ما بر اساس کشتار روز، تولیدات را به مصرف‌کننده عرضه می‌کنیم. برای توزیع محصول، به مراکزی مثل رستوران‌ها و اداره‌ها و دستگاه‌ها اطلاع دادیم که با اتحادیه ارتباط بگیرند و از این گوشت‌ها مصرف کنند.

به‌گفته هراتی اختلاف قیمت گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله و گوسفند در حد20 تا 30 هزار تومان است که آن هم به این دلیل است که جمعیت شتر نسبت به گاو و گوسفند کم است و این گوشت باتوجه‌به فوایدی که دارد، خیلی در بازار جا نیفتاده است و نیازمند فرهنگ‌سازی است. مسلما عموم مردم وقتی از کیفیت و مزایای این گوشت آگاه شوند، حتما برای مصرف آن تشویق می‌شوند.
دبیر کمیته فنی شتر و مجری طرح ساماندهی شتر در استان درباره ایجاد زنجیره توزیع گوشت تأکید کرد: عرضه مستقیم از دامدار به مصرف‌کننده را با گوشت شتر شروع کردیم و در سایر دام‌ها هم تلاش می‌کنیم گوشت را مستقیم عرضه کنیم، ولی گام اول فعالیتمان اکنون توزیع گوشت شتر است.

وی با اشاره به مصرف کم گوشت شتر نسبت به گوشت گاو تصریح کرد: برنامه‌ریزی کردیم مصرف گوشت شتر را افزایش دهیم تا هم مصرف‌کننده از نظر کیفی بهره‌مند شود و هم در استان تولید آن را رونق دهیم.
هراتی تأکید کرد: اگر منابع طبیعی کمک کند، زمین‌های مستعد را در اختیار پرورش‌دهندگان شتر در استان قرار می‌دهیم تا شتر بتواند از تغدیه طبیعی برخوردار شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.
 
 
گوشت شتر غنی از پروتئین است و دارای کلسترول کمی می‌باشد. افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا می‌توانند از گوشت شتر استفاده کنند، زیرا این گوشت برای آن‌ها بسیار مفید است. سطح کلسترول موجود در گوشت شتر حتی نسبت به گوشت گاو، بز، شتر مرغ و طیور نیز پایین‌تر است؛ بنابراین گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم و کلسترول پایین می‌تواند به عنوان جایگزین گوشت گاو مخصوصا برای افراد کهنسال استفاده شود.
اما متاسفانه با تمام خواص گفته شده مصرف این گوشت نسبت به سایر گوشت های موجود در بازار استقبال کمتری دارد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->