حمله جدید هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۷ تیر ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را هدف قرار داد (۷ تیر ۱۴۰۴) ادارات دزفول در روز دوشنبه (۹ تیر ۱۴۰۴) تعطیل خواهند بود صهیونیست‌ها از خوشبینی ترامپ در مورد آتش‌بس در غزه غافلگیر شدند تکرار ادعا‌های ضد ایرانی ترامپ درباره حمله به فردو موشک‌های ایران پشتوانه ۹۰ میلیون جمعیت را به همراه دارد ارتش پاکستان از کشته شدن ۱۴ نفر از عوامل دخیل در حمله انتحاری امروز خبر داد بن بست مذاکرات تجاری آمریکا با کانادا تکذیب درگیری مسلحانه مرزبانان با متجاوزان در مرز‌های غربی و شرقی (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع ایران از ناوشکن پیشرفته «کایفنگ» چین بازدید کرد سردار قاآنی: موفقیت‌ها ادامه دارد دستگیری ۶۳ نفر از متجاوزان به کشور طی ۲۴ ساعت گذشته (۷ تیر ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه از آلمان خواست مسئولیت خود در قبال برنامه سلاح‌های شیمیایی رژیم صدام را بپذیرد وزیر کار: دشمنان ناگزیرند رویکرد خود را نسبت به ملت ایران تغییر دهند حمله قسام به اشغالگران صهیونیستی با موشک یاسین ۱۰۵ (۷ تیر ۱۴۰۴) روسیه: تهدید داعش در افغانستان نگران‌کننده است سبحانی: اطلاعاتی داریم که ریزپرنده‌ها از برخی کشور‌های همسایه وارد ایران شده است سرخوردگی آمریکا و اسرائیل در برابر ایران؛ ناکامی تل‌آویو در تحقق اهداف سخنگوی سپاه: ترامپ چشمانش را باز کند و از یاوه‌گویی دست بردارد سیل در پاکستان ۱۱ قربانی گرفت (۷ تیر ۱۴۰۴) مهاجرانی: وحدت ملی فارغ از گرایشات سیاسی است سردار وحیدی: نیروهای مسلح در آماده‌باش کامل برابر هرگونه تجاوز دشمن هستند واشنگتن‌پست: تنها راه، «مذاکره با ایران» است؛ ترامپ هم می‌داند کودکان غزه از شدت گرسنگی جان می‌دهند سردار نقدی: تعرض به مراجع، پایان زندگی کارگزاران آمریکایی در منطقه است معاون اول رئیس جمهور: اصناف در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه خوش درخشیدند ایران، پابرجا تا همیشۀ تاریخ
سرخط خبرها

طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس به دنبال چیست؟

  • کد خبر: ۴۸۷۶۱
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس به دنبال چیست؟
نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۲ آبان، پس از بررسی طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» با قید یک‌فوریت و با ۱۹۶‌رأی با آن موافقت کردند. این طرح مصوبه‌ای هسته‌ای است که سازمان انرژی اتمی و دولت را موظف می‌کند به‌تدریج و مبتنی‌بر بدعهدی طرفین اروپایی و آمریکایی برجام در اجرای تعهداتشان، غنی‌سازی اورانیوم را به شرایط پیش از برجام بازگردانند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۲ آبان، پس از بررسی طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» با قید یک‌فوریت و با ۱۹۶‌رأی با آن موافقت کردند. این طرح که شماری از رسانه‌های اصولگرای کشور عمدتا از آن تحت عنوان «گام بلند مجلس برای وادارسازی آمریکا و اروپا به لغو تحریم‌ها» یاد می‌کنند، مصوبه‌ای هسته‌ای است که سازمان انرژی اتمی و دولت را موظف می‌کند به‌تدریج و مبتنی‌بر بدعهدی طرفین اروپایی و آمریکایی برجام در اجرای تعهداتشان، غنی‌سازی اورانیوم را به شرایط پیش از برجام بازگردانند. اما این طرح دارای بند‌های مهم دیگری نیز هست.


جزئیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها»

به‌موجب این طرح، سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰‌درصد در تأسیسات شهید‌علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند. در‌راستای تحقق ظرفیت ۱۹۰ هزار سو غنی‌سازی، سازمان انرژی اتمی مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی‌سازی و تولید اورانیوم غنی‌سازی‌شده را با سطح غنای متناسب هر‌یک از مصارف صلح‌آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
 
دیگر آنکه سازمان انرژی اتمی باید در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی‌سازی و تحقیق و توسعه با ماشین‌های IR-۶ را به تأسیسات شهید‌علی محمدی فردو منتقل و عملیات غنی‌سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز کند و آن را تا پایان سال‌۱۳۹۹ به هزار ماشین توسعه دهد. دولت نیز مطابق این طرح موظف است بر‌اساس بند‌های ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت دو ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر‌اساس برجام را متوقف کند.
 
پس از سه‌ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آن‌ها از ایران به شرایط عادی و رضایت‌بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. چنانچه پس از سه‌ماه از تصویب این قانون، طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند. مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجرا، به طبقات ۴ تا ۷ طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم می‌شوند.


هدف طراحان از ارائه و تصویب طرح

مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به‌عنوان نماینده طراحان طرح یک‌فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس گفت: با خروج آمریکا از برجام نه‌تن‌ها تعهدات انجام نشد، بلکه تحریم‌های بیشتری نیز اعمال شد. بنا‌بر آنچه در برجام پذیرفته بودیم، تعهداتی را اجرا کردیم، اما طرفین مقابل ایران به تعهدات خود عمل نکردند. در مجلس انقلابی طرح مقابله به مثل باید پوزه دشمن را به خاک بکشد و حقوق مردم را زنده کند.


واکنش‌ها به تصویب یک‌فوریتی طرح

نخستین واکنش به تصویب طرح هسته‌ای مجلس را بازار نشان داد! پس از تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌های مجلس، افزایش قیمت دلار در بازار شدت گرفت. صرافی ملی نرخ دلار را به ۲۸۲۴۰ افزایش داد در شرایطی که در بازار آزاد هم نرخ دلار حوالی ۲۹۲۵۰ تومان است. اما چهره‌های سیاسی نیز در‌قبال مصوبه اخیر مجلس سکوت نکردند.
 
در یکی از این اظهار‌نظرها، عبدا... رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات، در حساب توئیتری خود نوشت: «باز پایشان را از گلیمشان درازتر کردند! یکی از این‌ها بپرسد دو تذکر در شش‌ماه شما را کفایت نمی‌کند؟». اما ورای این کنایه‌های سیاسی، رضا نصری، استاد حقوق بین‌الملل، در یک رشته توئیت نوشت: «مسئله اینجاست که خط باریکی میان «تقویت موضع مذاکراتی ایران» و «تقویت توان اجماع سازی علیه ایران» وجود دارد! یعنی اقدامی که به‌منظور تقویت موضع ایران اتخاذ می‌شود - اگر مبنای کارشناسی نداشته باشد - ممکن است برعکس به تقویت ایران‌هراسی و تقویت توان اجماع سازی علیه ایران منجر شود.
به همین خاطر ضروری است طرح‌ها و اقدامات مجلس با مشورت و هماهنگی دستگاه دیپلماسی و کارشناسان خبره و فراجناحی این نهاد صورت بگیرد».

همچنین ابوالفضل حسن‌بیگی، نماینده سابق اصولگرا و رئیس فراکسیون اقتصاد مقاومتی مجلس دهم، در واکنش به تصویب یک‌فوریت این طرح، در گفتگو با «پانا» با بیان اینکه اقدام مجلس برای تصویب این طرح بیشتر یک حرکت روانی است، گفت: می‌خواهند بگویند برای ما آقای جو بایدن و آقای دونالد ترامپ هیچ تفاوتی نمی‌کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->