کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟
سرخط خبرها

بهبودیافتگان کرونا چرا پلاسما اهدا نمی‌کنند؟

  • کد خبر: ۵۰۴۷۲
  • ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
بهبودیافتگان کرونا چرا پلاسما اهدا نمی‌کنند؟
ویژگی پلاسمای کووید۱۹ این است که دارای آنتی‌بادی یا پادتن است و پادتن بیماران بهبودیافته می‌تواند برای ویروسی که وارد بدن بیماران جدید می‌شود، خاصیت کشندگی داشته باشد.

جانقربان| شهرآرانیوز- زن یک‌بار دیگر با گوشه روسری آبی‌رنگش اشک گوشه چشم‌هایش را جمع می‌کند. نگاهی به میز‌وصندلی دوروبرش می‌اندازد و بدون اینکه تردیدی به دلش راه بدهد رو به پزشک می‌کند و می‌گوید: آقای دکتر واقعا این پلاسمای خون من جون یک نفر رو می‌تونه نجات بده؟
پزشک که درحال آماده‌کردن کیسه اهدای پلاسماست، لبخندی به زن جوان می‌زند و جواب می‌دهد: دست‌کم یک نفر! پلاسمای خون شما حداقل برای چندین نفر استفاده می‌شه.

یک روش درمانی

پلاسمادرمانی یکی از روش‌های درمان کروناست که به‌احتمال تابه‌حال به گوش شما هم خورده است. روشی که در آن از بهبودیافتگان کرونا خواسته می‌شود با اهدای پلاسمای خون خود کمکی به بهبود بیماران مبتلا به کووید۱۹ شود. باوجود اینکه بهبودیافتگان بسیاری تاکنون برای این روش درمانی و اهدای پلاسمای خون خود داوطلب شده‌اند، هنوز هم بهبودیافتگان زیادی هستند که برای این اقدام خیر پا پیش نگذاشته‌اند!

می‌ترسم دوباره کرونا بگیرم

سحر از بهبودیافتگان کروناست. کارمند است و دوست ندارد اطلاعات بیشتری درباره خودش بگویند. او اولین‌ماه پاییز در یک میهمانی خانوادگی به کرونا مبتلا می‌شود. وقتی از او می‌پرسم چرا برای اهدای پلاسما نرفته است، می‌گوید: یک ماه مریض بودم و در خانه افتاده بودم. الان چه تضمینی است که بروم سازمان انتقال خون و دوباره کرونا نگیرم! الان از شدت ترس، سوار اتوبوس هم نمی‌شوم و هر روز پیاده سرکار می‌روم. یکی دیگر از بهبود یافتگان می‌گوید می ترسم بدنم ضعیف شود. نظر یکی دیگر برای عدم اهدا این است که چون کسی به او پلاسما اهدا نکرده، او هم این کار نمی‌کند!

می‌خواهم مثل من درد نکشند

بعد از ای صحبت‌ها، حرف‌های آقای ملک‌پور جالب می‌شود. او از کسانی است که اگر امکان داشته باشد، چندبار هم حاضر است پلاسما اهدا کند. می‌گوید: روزی که فهمیدم پلاسمای خونم به درد بیماران کرونایی می‌خورد، معطل نکردم و سریع زنگ زدم سازمان و شرایط آن را پرسیدم. وقتی دیدم می‌توانم کمک کنم، سریع آمدم. با خودم گفتم حتی اگر این کار به یک نفر هم کمک کند، برایم کفایت می‌کند. دلم نمی‌خواهد دیگر کسی مثل خودم درد بکشد.


ترس از اهدای پلاسما و حتی اهدای خون درحالی است که بارها سازمان انتقال خون اعلام کرده است کرونا از طریق خون‌گیری و اهدای پلاسما منتقل نمی‌شود و این کار با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درحال انجام است.
درباره میزان اهدای پلاسما در خراسان رضوی، مدیرکل انتقال خون استان در گفت‌وگو با شهرآرانیوز اعلام کرد: تاکنون حدود ۷۰۰ بهبودیافته کووید۱۹ در خراسان رضوی پلاسمای خون خود را برای درمان بیماران کرونایی اهدا کرده‌اند.


دکتر مجید عبداللهی درباره شرایط بهبودیافتگان برای اهدای پلاسما گفت: شرایط اهدای پلاسمای بهبودیافتگان به این شکل است که دست‌کم یک ماه از زمان بهبودی آن‌ها یا زمان بستری در بیمارستان فرد باید گذشته باشد.


وی افزود: همچنین باید مدرکی مبنی‌بر ابتلا مانند تست pcr مثبت (تست حلق و بینی) یا اسکن ریه مثبت داشته باشند که یک‌ماه نیز از زمان این تست گذشته باشد. البته اگر اهداکننده خانم باشد، در طول حیاتش نباید باردار شده باشد.

تأثیر پلاسمادرمانی در طول دوران بستری بیماران

همچنین سرپرست پروژه پلاسمادرمانی کرونا در ایران چندی پیش اعلام کرد: پلاسمادرمانی طول دوران بستری بیماران بدحال و شدید مبتلا به ویروس کرونا را کاهش داده و میزان مرگ‌ومیر این بیماران را کمتر کرده است.


حسن ابوالقاسمی افزود: توصیه این است که پلاسمادرمانی در پروتکل درمانی کووید۱۹ اضافه شود و بیماران در اولین فرصت حتی در اورژانس بتوانند از پلاسما استفاده کنند.


وی خاطرنشان کرد: ویژگی پلاسمای کووید۱۹ این است که دارای آنتی‌بادی یا پادتن است و پادتن بیماران بهبودیافته می‌تواند برای ویروسی که وارد بدن بیماران جدید می‌شود، خاصیت کشندگی داشته باشد و پلاسمای کووید۱۹ زمانی که ویروس در بدن فعال شده و هنوز واکنش‌های التهابی در بدن بیماران فعال نشده است، بیشترین تأثیر را دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->