بیمه ایران مسئول ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه شد جرائم بیمه شخص ثالث بخشیده شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) فعالیت بازار طلای تهران از روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت امروز پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بیمه بیکاری در شرایط بحرانی به کارگران تعلق می‌گیرد؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | آرامش بازار پس از تعطیلات اخیر قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | دیگنیتی کمتر از ۲ میلیارد تومان شد قیمت امروز دینار عراق چقدر است؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون استاندار خراسان رضوی خبر داد: احداث ۱۸.۵ مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر در فریمان آخرین وضعیت طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) ماجرای دستور وزیر اقتصاد برای اقدام علیه حساب‌های اجاره‌ای چه بود؟  روند مثبت بورس پایدار خواهد ماند؟ | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۴) نرخ‌گذاری جدید نان کامل | حمایت کمیسیون اصل نود مجلس از طرح ملی نان کامل در خراسان رضوی چشم‌انداز قیمت بلیت پرواز‌های زیارتی تهران و مشهد به نجف در اربعین ۱۴۰۴ آیا شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری تغییر کرده است؟ قیمت برنج ایرانی تغییر کرد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تحقق ۶۵ درصدی درآمد‌های خراسان رضوی در سه ماه ابتدایی امسال ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز پرداخت کمک‌هزینه مسکن به مستاجران آسیب دیده در جنگ از فردا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد بررسی جزئیات تعیین سقف اجاره‌بها | امکان دور زدن قانون از سوی مالکان وجود دارد؟ نرخ بلیت قطار از نیمه دوم تیرماه ۳۰ درصد افزایش می‌یابد بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | افت قیمت ران گوسفندی در مشهد کاهش قیمت طلا در بازار‌های جهانی ادامه یافت (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش چشمگیر موارد مثبت تب مالت در دام‌های سنگین استان خراسان رضوی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | زردآلو کیلویی ۶۰ هزار تومان ورق بورس بالاخره برگشت (۱۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت‌گذاری دستوری خودرو، زیان‌آور برای تولیدکننده و مصرف‌کننده
سرخط خبرها

مرغی که بال پریدن ندارد، اما قیمتش در آسمان‌هاست!

  • کد خبر: ۵۰۸۱۶
  • ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰
  • ۱
مرغی که بال پریدن ندارد، اما قیمتش در آسمان‌هاست!
ماه‌های اول سال که قیمت مرغ داشت آرام‌آرام بالا می‌رفت و حدود ۱۲ هزارتومان بود، همه متعجب بودند و داشتند از پرواز مرغ صحبت می‌کردند. حالا، اما جهش قیمت‌ها آن‌قدر همه‌جانبه و زیاد است که دیگر فرصتی یا شاید هم رمقی برای تعجب نیست، اما برای خیلی‌ها سؤال است که چرا مرغ باید این‌قدر گران باشد؟
به گزارش شهرآرانیوز، این هفته در مشهد مرغ ناگهان از ۲۵ هزارتومان به ۳۵ هزار تومان افزایش قیمت داد. البته در تأمین مرغ در بازار کمبودی نیست. یعنی مرغ هست، اما گران است. این گرانی باعث شوک به مردم و وقفه در خرید مرغ شد. روزنامه‌ها در گزارش‌های میدانی از این نوشتند که «خریداری برای مرغ‌های پشت ویترین مغازه‌ها وجود ندارد». نکته عجیب برای خریداران این است که هفته قبل ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم مرغ را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تصویب کرده است، یعنی ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان کمتر از آنچه در مغازه‌ها فروخته می‌شود.
 
اما برگردیم به سؤال اصلی. چرا مرغ گران شده است؟ ۲ دلیل برای این گرانی وجود دارد. دلیل اول مربوط به خریداران و تولیدکنندگان است و دلیل دوم مربوط به دولت. از چندماه قبل گرانی گوشت قرمز و دست خالی مردم باعث شد تا آن‌ها بیشتر به مصرف گوشت مرغ رو بیاورند و مصرف گوشت قرمز کم شود. این افزایش تقاضا در بازاری که نظارتی بر آن نباشد، باعث افزایش قیمت است. از طرف دیگر گرانی دلار باعث جذابیت صادرات مرغ یا قاچاق آن شده است. این موضوع عرضه در بازار داخلی را کاهش می‌دهد و این کاهش عرضه هم عامل گرانی می‌شود. بخشی از تولیدکنندگان هم از جوجه‌کشی دست برداشته‌اند یا مقدار آن را کاهش داده‌اند و این هم دلیل سوم برهم‌ریختن تعادل بازار است.
 
اما برسیم به آن بخشی که مربوط به دولت است. دولت مدتی است که به تولیدکنندگان مرغ قول نهاده دامی با ارز دولتی را داده، اما درعمل فقط توانسته است یک سوم نیاز آن‌ها را تأمین کند. قیمت نهاده دامی در بازار آزاد چندبرابر نرخ دولتی است. تولیدکنندگان با این اوضاع یا از جوجه‌کشی دست کشیدند یا بی‌اعتنا به قیمت تنظیم بازار، مرغ را گران‌تر فروختند. دولت هم نمی‌تواند حرفی بزند. چون به تعهدش عمل نکرده است. ادعای دریافت‌نکردن نهاده کافی به قیمت دولتی را اواسط هفته معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی و سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام کشور هم تأیید کرد. او گفته است: «فقط ۳۵ درصد کنجــــاله موردنیاز مرغداران به نرخ دولتی داده می‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهند سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که از نیاز ۲ میلیون‌تنی کشور بسیار بیشتر است؛ بنابراین سوءمدیریت در حلقه‌های واسط زنجیره مانند تأمین خوراک دام و طیور عامل گرانی این محصولات شده است.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
م
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۶
0
0
این مرغا انگلیسیند
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->