حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت
سرخط خبرها

بهترین نوع ورزش برای تقویت مغز

  • کد خبر: ۵۱۶۰۵
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۶
بهترین نوع ورزش برای تقویت مغز
دانشمندان اخیرا کشف کرده اند که ورزش علاوه بر سلامت جسمی برای مغز نیز مفید می‌باشد و با آزمایش‌هایی که انجام داده اند “بهترین ورزش مغز” را یافته و فواید آن را منتشر کرده اند.
به گزارش شهرآرانیوز، راهکار و تمرین مورد علاقه شما برای عرق کردن چیست؟ دویدن؟ وزنه برداری؟ تمرینات هوازی؟ ورزش‌ها و تمرین‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با انجام آن‌ها به سلامت بدن خود نیز کمک کنید.

اخیرا مطالعه‌ای نشان داده است که ورزش نه تنها برای سلامت جسمی بلکه برای مغز نیز مفید است. این مطالعه روی موش‌ها نشان داد که حتی ورزش‌ها و تمرین‌های سبک و کوتاه مدت، باعث افزایش فعالیت در هیپوکامپ، بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است، می‌شود. مطالعات اولیه تقریبا ارتباط بین ورزش طولانی مدت و سلامت مغز را بررسی کرده اند. این مطالعه بر روی فعالیت کوتاه مدت مانند ۴۰۰۰ قدم پیاده روی یا بازی هفتگی بسکتبال تمرکز دارد.

استاد مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت اعضا، در بیانیه‌ای گفت:" ورزش کردن هزینه‌ای ندارد و برای انجام آن لزوما به عضویت در یک باشگاه یا دویدن ۱۶ کیلومتر در روز نیاز ندارید. "

محققان کشف کردند هنگامی که یک ژن خاص در مغز با جهش‌های مختصر ورزشی فعال می‌شود، باعث رشد اندک نورون‌ها شده که قدرت مغز را در یادگیری افزایش خواهد داد.
 

بهترین ورزش برای مغز

این اولین باری نیست که محققان به بررسی تاثیر ورزش بر مغز می‌پردازند.   ورزش توانایی شناختی در سالمندان را بهبود می‌بخشد و کوچک شدن مغز که اغلب با پیری همزمان است را کاهش می‌دهد. به نظر محققان این اولین باری است که آن‌ها انواع مختلف تمرینات را برای مقایسه قدرت تقویت کننده در مغز پشت سر می‌گذارند.

در این مطالعه که در مجله فیزیولوژی منتشر شد، محققان می‌خواستند مطالعات گذشته را که در مورد چگونگی افزایش سلول‌های جدید مغز با ورزش را گسترش داده و کامل کنند. هدف آن‌ها از این مطالعه، تشخیص ورزش‌هایی بود که منجر به تولید بیشترین مقدار از سلول‌های جدید شده است.

محققان، پس از جمع آوری گروه بزرگی از موش‌های صحرایی نر، ماده‌ای به آن‌ها تزریق کردند که سلول‌های جدید مغز را هنگام تولید نشان می‌دهد.

محققان موش‌ها را به ۴ گروه تقسیم کردند تا کار‌های متفاوتی را انجام دهند: 

دویدن، تمرینات قدرتی، گروه تمرینات اینتروال یا متداول و بی تحرکی که به عنوان یک کنترل عمل می‌کرد.

به دوندگان یک چرخ داده شد تا در هر زمانی که بخواهند بدوند.
به وزنه برداران آموزش داده شد تا با وزنه‌های کوچکی که به دم شان متصل شده بود از دیواری بالا روند.
موش‌هایی که تمرینات اینتروال و مداوم انجام می‌دادند بر روی تردمیل رفتند و هر روز به مدت ۱۵ دقیقه دویدن  با سرعت و آهسته را انجام دادند.

پس از گذشت ۷ هفته، محققان نتایج را بررسی کردند تا ببینند آیا تغییرات قابل توجهی در مغز موش‌ها ایجاد شده است یا خیر؟
 

نتیجه چه شد؟

نتیجه مشخص شد و آن‌ها دریافتند که موش‌های وزنه بردار با اینکه قوی‌تر هستند، اما هیچ تغییری در نوروژنز مغز از جمله رشد و نمو بافت جدید را ندارند.

موش‌هایی که تمرینات را به صورت متداول انجام می‌دادند دارای سطح نورون زایی بیشتری نسبت به موش‌های کم تحرک بودند، اما در مقایسه با موش‌های دونده این مقدار بسیار کم بود.

مغز موش‌های دونده مملو از سلول‌های جدید بود، مسافتی که هر روز طی می‌کردند با تعداد سلول‌های مغزی جدیدی که ساخته شده بود، برابری می‌کرد.

آن چه در مغز موش‌ها اتفاق افتاد ممکن است  مشابه اتفاقاتی که در مغز انسان رخ می‌دهد نباشد، اما نتایج بررسی‌ها این نظریه را ثابت می‌کند که تمرینات هوازی به صورت مداوم، بهترین راه برای شارژ کردن و رفع خستگی مغز شماست به عبارتی دیگر، دویدن به همان اندازه که برای بدن مفید است برای مغز نیز می‌باشد.

منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->