منابع خبری از پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین در جنوب افغانستان خبردادند طالبان قرارداد ساخت مرحله دوم قطعه چهارم راه آهن هرات_خواف را امضا کردند وقوع انفجار در کابل (۹ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی نجیب بارور، شاعر افغانستانی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی حکیم بینش، شاعر افغانستانی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی محمدکاظم کاظمی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) طالبان: ایران کمی دیگر حضور مهاجران را تحمل کند واکنش سفیر سابق ایران در کابل به موضع دوگانه طالبان به حادثه تروریستی کرمان و مسکو افزایش سه برابری ابتلا و ۱۰ برابری مرگ بر اثر بیماری تب کنگو در افغانستان (۳ فروردین ۱۴۰۳) وقوع انفجار شدید در پایتخت افغانستان (۲ فروردین ۱۴۰۳) داعش عامل انفجار قندهار است (۲ فروردین ۱۴۰۳) انفجار در قندهار افغانستان ( ۲فروردین ۱۴۰۳) سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان: ما در جام ملت‌های آسیا تازه واردیم افغانستان، تولیدکننده عمده «شیشه» | قاچاق موادمخدر از افغانستان کاهش محسوسی نداشته است کرزی خطاب به طالبان: مدارس را به روی دختران باز کنید یک روزنامه اسپانیایی: اگر افغانستان خشخاش کشت نکند هزاران نفر در اروپا می‌میرند نمایندگان جامعه‌ تشیع افغانستان پیشنهادات خود را به‌صورت کتبی به طالبان سپردند ابراز نگرانی گزارشگران بدون مرز درباره تاثیر منفی محدودیت‌های طالبان بر چشم‌انداز رسانه‌های افغانستان لحظه افطار بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان + فیلم افزایش ۳۸ درصدی کودکان کار در افغانستان
سرخط خبرها

انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان تأسیس می‌شود

  • کد خبر: ۵۳۱۳۲
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷
انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان تأسیس می‌شود
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با تأکید بر اینکه باید انجمن دانشگاه‌های دو کشور ایران و افغانستان به‌طور رسمی تأسیس شود، گفت: امیدواریم بتوانیم تجارت مراکز کارآفرینی و نوآوری مشترک را نیز میان دو کشور بنیان‌گذاری کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز - دکتر حسین سلیمی در گردهمایی رؤسای دانشگاه های ایران و افغانستان با عنوان «تبادل تجربه در زمینه تأثیر پژوهش‌های دانشگاهی بر جامعه» گفت: انجمن دانشگاه های ایران و افغانستان به‌زودی به‌صورت رسمی تأسیس شود و این جلسه زمینه‌ای برای تأسیس انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان فراهم سازد.

دانشگاه کابل ۹۰۰ عضو هیئت علمی دارد

در ادامه این گردهمایی، دکتر محمد عثمان بابری، رئیس پوهنتون کابل، گفت: تحصیلات عالی در افغانستان به‌صورت غیر رسمی، از پیشینه بلند مدتی برخوردار است. پوهنتون کابل افتخار پیشکسوتی در تحصیلات عالی این کشور را دارد. این دانشگاه سیر خوبی را تا به اینجا طی کرده است. پوهنتون کابل یکی از پوهنتون‌های خوب منطقه از لحاظ کارهای پژوهشی و انکشاف جامعه است.

 

وی ادامه داد: این دانشگاه میزبان دانشجویان و محققان زیادی از کشورهای دوست بوده است. همچنین این دانشگاه متأسفانه تحت تأثیر تراژدی افغانستان قرار داشته است. با این حال یکی از ابعاد زندگی افغان‌ها، تحصیلات عالی است. با ایجاد نظام دمکراتیک افغانستان و با آغاز استراتژی انکشاف، تحصیلات عالی افغانستان جان تازه‌ای گرفت. دانشگاه کابل طی دو دهه گذشته، یک سیستم توسعه یافته و پاسخگو را ایجاد کرد.

 

وی تأکید کرد: تغییرات این دانشگاه با پیگیری استراتژی ملی و استراتژی کلان خود دانشگاه رخ داده است. در بخش انکشاف مسلکی اعضای هیئت علمی این دانشگاه پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای رخ داده است. هم اکنون ۹۰۰ عضو هیئت علمی در ۹۳ دپارتمان این دانشگاه فعالیت می‌کنند. پوهنتون کابل با این چالش مواجه بود که چارچوب قانونی حاکم بر دانشگاه را به یک چارچوب پاسخگو ارتقا دهد.

تحصیل ۹۲ دانشجوی افغان در دانشگاه سیستان و بلوچستان

در ادامه دکتر غلامرضا رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: دانشگاه سیستان و بلوچستان به‌علت تقرب جغرافیایی از نزدیکی فرهنگی بالایی با کشور افغانستان برخوردار است، این دانشگا از سال ۹۵ مجوز پذیرش دانشجوی بین‌المللی را اخذ کرده و به مدت ۳ سال میزبان دانشجویان افغانستانی بوده است.

 

وی تصریح کرد: این دانشگاه به لحاظ نزدیکی مسافت از سهولت بالایی برای پذیرش دانشجویان افغان برخوردار است. دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای ۱۱ دانشکده، ۵۱ گروه آموزشی و ۴۳۰ عضو هیئت علمی است و در حال حاضر ۹۲ دانشجوی افغان در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند. این دانشجویان با ذهنیت بسیار مثبتی از دانشگاه ما فارغ‌التحصیل شده‌اند.

ایران و افغانستان باید در حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی تلاش کنند

دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، هم با اشاره به اینکه بخشی از رسالت دانشگاه‌ها آموزش پژوهشگری است، گفت: تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاه، تربیت پژوهشگران درد آشنای جامعه است. دو کشور ایران و افغانستان باید در حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی خود در دانش‌آفرینی عمل کنند.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اختصاص استاد راهنمای مشترک برای دانشجویان افغانستان مبتنی بر مشکلات مشترک دو کشور، تأسیس مرکز خراسان‌شناسی و معدن شناسی، تأسیس دوره‌های مشترک ارشد و دکتری از جمله پیشنهادهای دانشگاه فردوسی برای تقویت روابط پژوهشی و دانشگاهی دو کشور ایران و افغانستان است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->