قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴) خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی کاهش صف‌های مرزی و تسهیل خروج مهاجران افغانستانی از طریق دوغارون هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود سازمان ملل: سیل اخیر در افغانستان بر زندگی ۱۸ هزا نفر تاثیر گذاشته است بقائی: برای تسهیل سفر زائران افغانستانی به عراق کوتاهی نخواهیم کرد طالبان سقف برداشت‌های دلاری از بانک‌های افغانستان را افزایش داد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: هرات پاره تن ایران است + فیلم گفت‌وگوی والی هرات با یک مهاجر افغانستانی در اردوگاه سفیدسنگ فریمان + فیلم والی هرات: قدردان مهمان‌نوازی ملت ایران از مردم افغانستان هستیم + فیلم ویدئو | استاندار خراسان رضوی: افغانستان اراده‌ای جدی برای همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارد نتایج کنکور افغانستان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + اسامی نفرات برتر قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | همایش مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات ویدئو| بدرقه‌ای به یاد ماندنی | تکریم مهاجران افغانستانی توسط خادمان امام رضا علیه‌السلام
سرخط خبرها

انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان تأسیس می‌شود

  • کد خبر: ۵۳۱۳۲
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷
انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان تأسیس می‌شود
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با تأکید بر اینکه باید انجمن دانشگاه‌های دو کشور ایران و افغانستان به‌طور رسمی تأسیس شود، گفت: امیدواریم بتوانیم تجارت مراکز کارآفرینی و نوآوری مشترک را نیز میان دو کشور بنیان‌گذاری کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز - دکتر حسین سلیمی در گردهمایی رؤسای دانشگاه های ایران و افغانستان با عنوان «تبادل تجربه در زمینه تأثیر پژوهش‌های دانشگاهی بر جامعه» گفت: انجمن دانشگاه های ایران و افغانستان به‌زودی به‌صورت رسمی تأسیس شود و این جلسه زمینه‌ای برای تأسیس انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان فراهم سازد.

دانشگاه کابل ۹۰۰ عضو هیئت علمی دارد

در ادامه این گردهمایی، دکتر محمد عثمان بابری، رئیس پوهنتون کابل، گفت: تحصیلات عالی در افغانستان به‌صورت غیر رسمی، از پیشینه بلند مدتی برخوردار است. پوهنتون کابل افتخار پیشکسوتی در تحصیلات عالی این کشور را دارد. این دانشگاه سیر خوبی را تا به اینجا طی کرده است. پوهنتون کابل یکی از پوهنتون‌های خوب منطقه از لحاظ کارهای پژوهشی و انکشاف جامعه است.

 

وی ادامه داد: این دانشگاه میزبان دانشجویان و محققان زیادی از کشورهای دوست بوده است. همچنین این دانشگاه متأسفانه تحت تأثیر تراژدی افغانستان قرار داشته است. با این حال یکی از ابعاد زندگی افغان‌ها، تحصیلات عالی است. با ایجاد نظام دمکراتیک افغانستان و با آغاز استراتژی انکشاف، تحصیلات عالی افغانستان جان تازه‌ای گرفت. دانشگاه کابل طی دو دهه گذشته، یک سیستم توسعه یافته و پاسخگو را ایجاد کرد.

 

وی تأکید کرد: تغییرات این دانشگاه با پیگیری استراتژی ملی و استراتژی کلان خود دانشگاه رخ داده است. در بخش انکشاف مسلکی اعضای هیئت علمی این دانشگاه پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای رخ داده است. هم اکنون ۹۰۰ عضو هیئت علمی در ۹۳ دپارتمان این دانشگاه فعالیت می‌کنند. پوهنتون کابل با این چالش مواجه بود که چارچوب قانونی حاکم بر دانشگاه را به یک چارچوب پاسخگو ارتقا دهد.

تحصیل ۹۲ دانشجوی افغان در دانشگاه سیستان و بلوچستان

در ادامه دکتر غلامرضا رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: دانشگاه سیستان و بلوچستان به‌علت تقرب جغرافیایی از نزدیکی فرهنگی بالایی با کشور افغانستان برخوردار است، این دانشگا از سال ۹۵ مجوز پذیرش دانشجوی بین‌المللی را اخذ کرده و به مدت ۳ سال میزبان دانشجویان افغانستانی بوده است.

 

وی تصریح کرد: این دانشگاه به لحاظ نزدیکی مسافت از سهولت بالایی برای پذیرش دانشجویان افغان برخوردار است. دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای ۱۱ دانشکده، ۵۱ گروه آموزشی و ۴۳۰ عضو هیئت علمی است و در حال حاضر ۹۲ دانشجوی افغان در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند. این دانشجویان با ذهنیت بسیار مثبتی از دانشگاه ما فارغ‌التحصیل شده‌اند.

ایران و افغانستان باید در حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی تلاش کنند

دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، هم با اشاره به اینکه بخشی از رسالت دانشگاه‌ها آموزش پژوهشگری است، گفت: تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاه، تربیت پژوهشگران درد آشنای جامعه است. دو کشور ایران و افغانستان باید در حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی خود در دانش‌آفرینی عمل کنند.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اختصاص استاد راهنمای مشترک برای دانشجویان افغانستان مبتنی بر مشکلات مشترک دو کشور، تأسیس مرکز خراسان‌شناسی و معدن شناسی، تأسیس دوره‌های مشترک ارشد و دکتری از جمله پیشنهادهای دانشگاه فردوسی برای تقویت روابط پژوهشی و دانشگاهی دو کشور ایران و افغانستان است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->