طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

کرونای انگلیسی احتمالا از قبل وارد ایران شده است

  • کد خبر: ۵۳۵۴۹
  • ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
کرونای انگلیسی احتمالا از قبل وارد ایران شده است
دکتر مینو محرز: از آنجایی که در پیک اخیر کرونا در کشورمان قدرت سرایت بسیار بالا بود، این احتمال وجود دارد که همین ویروس جهش یافته از قبل وارد کشور شده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مینو محرز با اشاره به جهش کرونا در انگلیس و احتمال ورود ویروس جهش‌یافته به ایران، گفت: در جهش جدیدی که در انگلیس ایجاد شده، قدرت سرایت ویروس افزایش چشمگیری داشته است. البته این احتمال وجود دارد که در پیک اخیری که در کشور داشتیم و شاهد سرایت گسترده کرونا بودیم، شاید همین ویروس جهش یافته بوده و از قبل وارد کشور شده بود؛ چراکه در پیک اخیر قدرت سرایت بسیار بالا بود و میزان مراجعه بیماران آنقدر بالا بود که گاهی دیگر تخت برای بستری بیماران نداشتیم.

 

وی افزود: بر این اساس باید ژنوتایپ ویروس را بررسی کرد و در این صورت مشخص می‌شود که در پیک اخیر، ویروس جهش یافته وارد کشور شده است یا خیر؟. بنابراین در حال حاضر هم در جهشی که در انگلیس اتفاق افتاده قدرت سرایت کرونا ده‌ها و صدها برابر شده است، اما شدت بیماری‌زایی آن تغییری نکرد است.

 

محرز با بیان اینکه البته فعلا رفت و آمد بین ایران  انگلیس متوقف شده است، گفت: در هر صورت ما رفت و آمد زیادی به انگلیس داریم. در وهله اول برنامه مطالعاتی بر روی ویروس در کشور باید دائما ادامه داشته باشد. پیش از این امکانات دستگاه و وسایل بررسی ویروس نبود، اما در حال حاضر در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران این امکانات ایجاد شده و باید مرتبا ژنوتایپ ویروس را بررسی کنیم تا متوجه شویم که ویروسی که در ایران است، کدام ژنو تایپ است. در این صورت می‌توانیم قطعی اعلام کنیم که آیا ویروس جهش‌یافته‌ای که در انگلیس هست به ایران آمده یا هنوز وارد کشور ما نشده است. البه بررسی ویروس مرتبا باید در همه کشورها انجام شود و وضعیت آن را به سازمان جهانی بهداشت گزارش دهند.

 

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، تاکید کرد: به هر حال ویروس هرچه بیشتر به بدن افراد مختلف سرایت کند، دچار جهش هم می‌شود. این طبیعی است، اما همه دنیا باید دست به دست هم دهند تا اجازه افزایش سرایت را ندهند. در غیر این صورت اگر بیماری به همین صورت ادامه یابد، می‌توان انتظار جهش‌های دیگری را هم داشت.

 

وی درباره تاثیر واکسن بر روی ویروس جهش یافته کرونا، گفت: این جهش‌ها در حدی نیست که منجر به عدم تاثیر واکسن شود، اما به هر صورت باید بررسی شود. زیرا اگر جهش خیلی مهم و شدید باشد، ممکن است واکسن هم دیگر موثر نباشد. در انگلیس باید این بررسی را انجام دهند.

 

محرز درباره وضعیت ابتلای مجدد به کرونا و احتمال مرگ افرادی که برای بار دوم به کرونا مبتلا می‌شوند نیز به ایسنا گفت: از ابتدا هم اعلام شده که ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و بهبودی از آن، مصونیت کامل نمی‌دهد، بلکه می‌تواند مجددا عود کرده و فعال شود؛ به طوری که بیماری در فردی که قبلا یک بار به کووید-۱۹ مبتلا شده و بهبود یافته، مجددا شعله‌ور شود. بر همین اساس اعلام می‌شود که افراد بهبودیافته از کرونا سه ماه بعد از بهبودی باید واکسن تزریق کنند. یعنی تا سه ماه آنتی بادی در بدن‌شان وجود دارد، اما دائمی نیست و باید بعد از سه ماه واکسن تزریق کنند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->