نجات دختر فراری از لانه دزدان نقابدار توسط پلیس مشهد پلمب کافه مشروبات الکلی در تهران تعطیلی مدارس خوزستان به دلیل آلودگی شدید هوا در روز یکشنبه (۱۸ آبان ۱۴۰۴) صدور رأی بخش سوم پرونده «کینگ مانی»| تعیین تکلیف ۷۴۸ شاکی ثبت ۱۴۹ زلزله در کشور طی هفته گذشته (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | وقوع ۱۲ زمین‌لرزه در خراسان رضوی ترکیدگی لاستیک فوکر ۱۰۰ آسمان در فرودگاه مشهد| مسافران سالم پیاده شدند مسمومیت ۲۳ زن و ۳ مرد در یکی از هتل‌های مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) توسعه عدالت آموزشی با ساخت بیش از ۳۰۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی هشدار گسترش خشکسالی | از هر ۱۰ سد کشور یکی در آستانه خشک‌شدن است آلزایمر عملکرد عصبی-عروقی بافت چربی را مختل و ریسک دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد اول شدیم، تبریک! دو عامل پنهان در اختلال خواب و کاهش باروری زنان را بشناسید افراد پیش دیابتی شب‌ها این آجیل را بخورند تدوین بسته‌های آموزشی «از ایران دفاع می‌کنیم» برای همه مقاطع تحصیلی کشف ۶۳۲ کیلوگرم موادمخدر صنعتی و سنتی در خراسان رضوی (۱۷ آبان ۱۴۰۴) اولین قطار روسیه به ایران وارد شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) دیابت از کودکی تا سالمندی را تحت تأثیر قرار می‌دهد مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی: هیچ موردی از سویه جدید تب برفکی شناسایی نشده است با تغذیه درست از سکته مغزی جلوگیری کنید اعلام آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضائیه آیا آب تهران جیره‌بندی شده است؟ | وزیر نیرو: مجبوریم فشار آب را کم کنیم سهل‌انگاری رانندگان جاده‌ای در خراسان رضوی جان یک موتورسوار را گرفت | ۲۶ تصادف طی شبانه‌روز گذشته در جاده‌های استان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۴) | از شدت سرمای هوا کاسته می‌شود شینا انصاری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌توانست یکی از بزرگ‌ترین فجایع زیست‌محیطی جهان باشد گلایه از تأخیر در پرداخت کارانه‌های کارکنان درمانی بیمارستان‌های مشهد زمان ‌ثبت‌نام وام‌های دانشجویی تعیین شد + جزئیات گسترش فعالیت پشه آئدس با بارش‌های پاییزی | هشدار گسترش تب دنگی در برخی مناطق کشور ورود کودکان به مدارس از ۵سالگی اجباری خواهد شد؟
سرخط خبرها

برنامه غذایی مخصوص بیماران کرونایی + جزئیات

  • کد خبر: ۵۴۳۱۷
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
برنامه غذایی مخصوص بیماران کرونایی + جزئیات
منوی غذایی و نکات ضروری جهت رعایت در رژیم غذایی بیماران مبتلا به کرونا را در ادامه مشاهده می‌کنید.

شهرآرانیوز - درپی برخی اطلاع رسانی‌های بدون پایه و اساس علمی در خصوص بیماری کرونا و پیشگیری از آن از نظر تغذیه‌ای که در فضای مجازی و سایت‌های مختلف منتشر می‌شود، شیما هادوی مسئول واحد تغذیه معاونت درمان با همکاری مسئولان تغذیه بیمارستان‌ها اقدام به تهیه نکات ضروری جهت رعایت در رژیم غذایی بیماران کرده است. این گایدلاین تغذیه‌ای به بیمارستان‌ها جهت اجرا ابلاغ شد. متن راهنمای تغذیه‌ای معاونت درمان دانشگاه را در ادامه بخوانید.


منوی غذایی مخصوص بیماران کرونایی

در خصوص تغذیه در بیماری کرونا تا کنون هیچ شواهد علمی مستدلی وجود ندارد، از این رو تمامی تدابیر برای حفظ و ارتقا سیستم ایمنی افراد در معرض خطر  (کارکنان و بیماران) در نظر گرفته می شود.

مسئولان تغذیه بیمارستان‌ها می‌بایست نسبت به تغییر منو‌های غذایی با تاکید بر گنجاندن موارد ذیل در رژیم غذایی بیماران و برنامه غذایی پرسنل ضمن رعایت تنوع و تعادل اقدام نمایند. طبیعی است رعایت بهداشت مواد غذایی در تمام موارد زیر جزو اولویت‌ها خواهد بود.

۱. استفاده از نان‌های بسته بندی سبوس دار به جای نان‌های تصفیه شده

۲. حذف دورچین‌های خام و جایگزینی دورچین‌های پخته کنار غذا‌ها شامل سبزیجات رنگی مانند: لبو، کدو حلوایی، هویج، بروکلی، گل کلم، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، اسفناج، شلغم (حداقل به میزان ۶۰ گرم)

۳. استفاده از نارنج، زیتون و گوجه فرنگی خام کنار غذا با نظارت و آموزش نحوه شستشو بلامانع است.

۴. حذف کوبیده گوشت و شنیسل و غذا‌هایی که ممکن است مرکز آن‌ها خوب پخته نشود. (جوجه کباب در صورت تکه‌های ریز و پخت کامل بلامانع است.)

۵. صبحانه متنوع با تخم مرغ آبپز خوب پخته شده، گردو و عدسی
 
۶. بهتر است در وعده صبحانه از شیر پاستوریزه استفاده شود.

۷. گنجاندن ماهی در برنامه غذایی بیمارستان بخصوص برای بیماران حداقل یکبار در هفته

۸. جایگزین کردن لبنیات پروبیوتیک و کم چرب بجای لبنیات فاقد پروبیوتیک و پرچرب.

۹. تهیه سوپ‌ها مقوی مانند سوپ کدو حلوایی، سوپ شیر و جو، خوراک لوبیا با قارچ، سوپ شیر و خامه و قارچ و... کنار وعده‌های غذایی

۱۰. گنجاندن آش‌های تهیه شده بر پایه حبوبات و سبزیحات در برنامه غذایی

۱۱. اضافه کردن سبوس‌های بسته بندی و پاستوریزه شده به سوپ، آش، کوکو و کتلت

۱۲. تهیه میان وعده برای بیمار و کارکنان: شامل سیب، پرتقال، لیمو شیرین (پس از شستشوی مناسب در سلفون پیچیده شود)، شیر کم چرب، شله زرد (دیرین شده با عسل)

۱۳. تهیه غذا‌های نرم یا پوره برای بیماران بی اشتها یا ناتوان (دریافت گزارش مستمر از بخش در خصوص میزان دریافت غذایی بیماران)

۱۴. حذف غذا‌های سرد مانند الویه از منو پرسنل

۱۵. تاکید بر دریافت مایعات فراوان و برنامه ریزی و ارسال مایعات از قبیل آب، آبگوشت یا مرغ، آب میوه طبیعی و ... برای بیماران و ایجاد تنوع در مایعات ارسالی برای کارکنان با آنتی اکسیدان‌های طبیعی

۱۶. رژیم غذایی بیماران با بیماری زمینه‌ای (دیابت، سرطان، کلیوی و...) با توجه به دستور غذایی پزشک و کارشناس تغذیه مانند سابق مد نظر قرار خواهد گرفت و نیاز‌های تغذیه‌ای بیماران توسط کارشناسان تغذیه ارزیابی و برنامه حمایت تغذیه‌ای تدوین خواهد شد.

 
برنامه غذایی مخصوص بیماران کرونایی + جزئیات
 
غذای بیماران در ایام کرونا

۱.  توزیع غذای بیماران:

-  ظروف غذای بخش‌های با بیماران مربوطه مطابق با دستورالعمل معاونت بهداشت به صورت یکبار مصرف استاندارد (گیاهی یا آلومینیوم) تهیه گردد.

-  غذای بخش‌های مذکور توسط متصدی غذا درب بخش تحویل داده شود.

-  متصدیان توزیع غذا باید آستین، کلاه، ماسک و دستکش داشته باشند.

۲.  توزیع غذای کارکنان

- غذای کارکنان شاغل در این بخش‌ها وکارکنان اورژانس، در ظروف یکبار مصرف تحویل بخش گردد.

- سایر پرسنل (کادر اداری و ...) در سلف سرویس و در ظروف قابل شستشو با رعایت بهداشت سلف سرویس‌ها می‌توانند غذا صرف نمایند.

- جمع آوری نمکدان و پارچ‌های آب از سلف سرویس
 

نظافت و شستشو محیط بیماران کرونایی


برنامه شستشوی منظم آشپزخانه، سطوح منتهی به آشپزخانه، سلف سرویس، ترالی های حمل غذا و آبجوش با مواد ضد عفونی کننده، مطابق با دستورالعمل های بهداشتی


نظارت بر ممنوعیت ورود افراد غیر مرتبط به داخل آشپزخانه


نظارت بر شستشوی روزانه لباس های کارکنان خدمات غذایی


تهیه وسایل حفاظت فردی برای کارکنان خدمات غذایی


کنترل شستشوی منظم دست ها توسط کارکنان خدمات غذایی

 

آموزش به کادر درمان بیماران کرونایی

در خصوص تغییر برنامه غذایی بیمارستان با توجه به شرایط

در خصوص اصول تغذیه در پیشگیری از کرونا و تغییر نگرش احتمالی از شایعات فضای مجازی

توصیه به استفاده از انواع آجیل‌ها به علت تامین اسید آمینه آرژنین در جهت تقویت سیستم ایمنی

توصیه به دریافت طبیعی مواد غذایی به جای مکمل و در صورت نیاز با توجه به شرایط افراد توصیه به دریافت اصولی مکمل‌های روی، امگا ۳، ویتامین D و... به صورت روزانه و هفتگی زیر نظر کارشناس تغذیه یا پزشک (در صورت دریافت روزانه ۳ تا ۵ واحد میوه و سبزی روزانه، تمام نیاز‌های ویتامینی و آنتی اکسیدانی فرد تامین می‌شود.)
 

منبع: دانشگاه علوم‌پزشکی تهران


بیشتر بخوانید:

 

ویتامین‌های مفید برای مبتلایان به کرونا

 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->