برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

برنامه غذایی مخصوص بیماران کرونایی + جزئیات

  • کد خبر: ۵۴۳۱۷
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
برنامه غذایی مخصوص بیماران کرونایی + جزئیات
منوی غذایی و نکات ضروری جهت رعایت در رژیم غذایی بیماران مبتلا به کرونا را در ادامه مشاهده می‌کنید.

شهرآرانیوز - درپی برخی اطلاع رسانی‌های بدون پایه و اساس علمی در خصوص بیماری کرونا و پیشگیری از آن از نظر تغذیه‌ای که در فضای مجازی و سایت‌های مختلف منتشر می‌شود، شیما هادوی مسئول واحد تغذیه معاونت درمان با همکاری مسئولان تغذیه بیمارستان‌ها اقدام به تهیه نکات ضروری جهت رعایت در رژیم غذایی بیماران کرده است. این گایدلاین تغذیه‌ای به بیمارستان‌ها جهت اجرا ابلاغ شد. متن راهنمای تغذیه‌ای معاونت درمان دانشگاه را در ادامه بخوانید.


منوی غذایی مخصوص بیماران کرونایی

در خصوص تغذیه در بیماری کرونا تا کنون هیچ شواهد علمی مستدلی وجود ندارد، از این رو تمامی تدابیر برای حفظ و ارتقا سیستم ایمنی افراد در معرض خطر  (کارکنان و بیماران) در نظر گرفته می شود.

مسئولان تغذیه بیمارستان‌ها می‌بایست نسبت به تغییر منو‌های غذایی با تاکید بر گنجاندن موارد ذیل در رژیم غذایی بیماران و برنامه غذایی پرسنل ضمن رعایت تنوع و تعادل اقدام نمایند. طبیعی است رعایت بهداشت مواد غذایی در تمام موارد زیر جزو اولویت‌ها خواهد بود.

۱. استفاده از نان‌های بسته بندی سبوس دار به جای نان‌های تصفیه شده

۲. حذف دورچین‌های خام و جایگزینی دورچین‌های پخته کنار غذا‌ها شامل سبزیجات رنگی مانند: لبو، کدو حلوایی، هویج، بروکلی، گل کلم، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، اسفناج، شلغم (حداقل به میزان ۶۰ گرم)

۳. استفاده از نارنج، زیتون و گوجه فرنگی خام کنار غذا با نظارت و آموزش نحوه شستشو بلامانع است.

۴. حذف کوبیده گوشت و شنیسل و غذا‌هایی که ممکن است مرکز آن‌ها خوب پخته نشود. (جوجه کباب در صورت تکه‌های ریز و پخت کامل بلامانع است.)

۵. صبحانه متنوع با تخم مرغ آبپز خوب پخته شده، گردو و عدسی
 
۶. بهتر است در وعده صبحانه از شیر پاستوریزه استفاده شود.

۷. گنجاندن ماهی در برنامه غذایی بیمارستان بخصوص برای بیماران حداقل یکبار در هفته

۸. جایگزین کردن لبنیات پروبیوتیک و کم چرب بجای لبنیات فاقد پروبیوتیک و پرچرب.

۹. تهیه سوپ‌ها مقوی مانند سوپ کدو حلوایی، سوپ شیر و جو، خوراک لوبیا با قارچ، سوپ شیر و خامه و قارچ و... کنار وعده‌های غذایی

۱۰. گنجاندن آش‌های تهیه شده بر پایه حبوبات و سبزیحات در برنامه غذایی

۱۱. اضافه کردن سبوس‌های بسته بندی و پاستوریزه شده به سوپ، آش، کوکو و کتلت

۱۲. تهیه میان وعده برای بیمار و کارکنان: شامل سیب، پرتقال، لیمو شیرین (پس از شستشوی مناسب در سلفون پیچیده شود)، شیر کم چرب، شله زرد (دیرین شده با عسل)

۱۳. تهیه غذا‌های نرم یا پوره برای بیماران بی اشتها یا ناتوان (دریافت گزارش مستمر از بخش در خصوص میزان دریافت غذایی بیماران)

۱۴. حذف غذا‌های سرد مانند الویه از منو پرسنل

۱۵. تاکید بر دریافت مایعات فراوان و برنامه ریزی و ارسال مایعات از قبیل آب، آبگوشت یا مرغ، آب میوه طبیعی و ... برای بیماران و ایجاد تنوع در مایعات ارسالی برای کارکنان با آنتی اکسیدان‌های طبیعی

۱۶. رژیم غذایی بیماران با بیماری زمینه‌ای (دیابت، سرطان، کلیوی و...) با توجه به دستور غذایی پزشک و کارشناس تغذیه مانند سابق مد نظر قرار خواهد گرفت و نیاز‌های تغذیه‌ای بیماران توسط کارشناسان تغذیه ارزیابی و برنامه حمایت تغذیه‌ای تدوین خواهد شد.

 
برنامه غذایی مخصوص بیماران کرونایی + جزئیات
 
غذای بیماران در ایام کرونا

۱.  توزیع غذای بیماران:

-  ظروف غذای بخش‌های با بیماران مربوطه مطابق با دستورالعمل معاونت بهداشت به صورت یکبار مصرف استاندارد (گیاهی یا آلومینیوم) تهیه گردد.

-  غذای بخش‌های مذکور توسط متصدی غذا درب بخش تحویل داده شود.

-  متصدیان توزیع غذا باید آستین، کلاه، ماسک و دستکش داشته باشند.

۲.  توزیع غذای کارکنان

- غذای کارکنان شاغل در این بخش‌ها وکارکنان اورژانس، در ظروف یکبار مصرف تحویل بخش گردد.

- سایر پرسنل (کادر اداری و ...) در سلف سرویس و در ظروف قابل شستشو با رعایت بهداشت سلف سرویس‌ها می‌توانند غذا صرف نمایند.

- جمع آوری نمکدان و پارچ‌های آب از سلف سرویس
 

نظافت و شستشو محیط بیماران کرونایی


برنامه شستشوی منظم آشپزخانه، سطوح منتهی به آشپزخانه، سلف سرویس، ترالی های حمل غذا و آبجوش با مواد ضد عفونی کننده، مطابق با دستورالعمل های بهداشتی


نظارت بر ممنوعیت ورود افراد غیر مرتبط به داخل آشپزخانه


نظارت بر شستشوی روزانه لباس های کارکنان خدمات غذایی


تهیه وسایل حفاظت فردی برای کارکنان خدمات غذایی


کنترل شستشوی منظم دست ها توسط کارکنان خدمات غذایی

 

آموزش به کادر درمان بیماران کرونایی

در خصوص تغییر برنامه غذایی بیمارستان با توجه به شرایط

در خصوص اصول تغذیه در پیشگیری از کرونا و تغییر نگرش احتمالی از شایعات فضای مجازی

توصیه به استفاده از انواع آجیل‌ها به علت تامین اسید آمینه آرژنین در جهت تقویت سیستم ایمنی

توصیه به دریافت طبیعی مواد غذایی به جای مکمل و در صورت نیاز با توجه به شرایط افراد توصیه به دریافت اصولی مکمل‌های روی، امگا ۳، ویتامین D و... به صورت روزانه و هفتگی زیر نظر کارشناس تغذیه یا پزشک (در صورت دریافت روزانه ۳ تا ۵ واحد میوه و سبزی روزانه، تمام نیاز‌های ویتامینی و آنتی اکسیدانی فرد تامین می‌شود.)
 

منبع: دانشگاه علوم‌پزشکی تهران


بیشتر بخوانید:

 

ویتامین‌های مفید برای مبتلایان به کرونا

 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->