مدودوف: رهبران اروپایی نتوانستند ترامپ را شکست دهند آمریکا ناوشکن‌های خود را به آب‌های ونزوئلا اعزام کرد | مادورو: ۴.۵ میلیون نیرو بسیج می‌کنیم نگاهی به ادعاهای ترامپ درباره پایان دادن به ۶ جنگ مراسم استقبال رسمی از پزشکیان در ارمنستان برگزار شد (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ در پایین‌ترین سطح محبوبیت در دوران ریاست‌جمهوری‌اش نماینده مردم مشهد در مجلس هفتم، هشتم و یازدهم: هیچ جریان سیاسی نباید از رهبری جلو بزند یا عقب بماند | تأکید بر همدلی ملی در شرایط حساس کشور ۱۶ غیرنظامی در حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) چک برگشتی | جمهوری چک فعالیت سفارت خود در تهران را از سر گرفت زلنسکی: هنوز توافقی برای صلح حاصل نشده | تبادل سرزمین، موضوعی میان من و پوتین خواهد بود جهاد اسلامی: برای حفاظت از ملت فلسطین با طرح پیشنهادی آتش‌بس موافقت کردیم ترامپ در دیدار رهبران اروپایی: ظرف یکی دو هفته چشم‌انداز جنگ اوکراین مشخص می‌شود کردستان در روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل شد | آیا فردا و چهارشنبه تعطیل است؟ سازمان ملل: شرایط در غزه از حد فاجعه فراتر رفته است آیا ادارات اهواز و خوزستان در روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل است؟ فرماندار مشهد: ۱۳۷ نانوایی در اطراف حرم امام‌رضا(ع) تجهیز و هزاران تُن اقلام ضروری برای دهه آخر صفر آماده شده است روسیه: استقرار نیرو در اوکراین با مشارکت ناتو را قویا رد می‌کنیم زلنسکی: اوکراین آماده ایجاد یک معماری امنیتی جدید است پژمانفر: ستاد اربعین باید تبدیل به «ستاد اربعین و راهپیمایی دهه آخر ماه صفر» شود آیا ادارات بوشهر در روز سه‌شنبه و چهارشنبه تعطیل است؟ (۲۸ و ۲۹ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: آمادگی کامل برای پذیرایی ‌ از حدود ۷ میلیون زائر در مشهد وجود دارد | نگرانی‌های ما در مشهد در حوزه آب جدی است جزئیات طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه منتشر شد ادارات و بانک‌های خراسان شمالی شنبه تعطیل شدند (یکم شهریور ۱۴۰۴) آیا کرمان در روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل است؟ وزیر کشور: امسال حجم حضور زائران در دهه پایانی صفر در مشهد افزایش قابل‌توجهی دارد | پیش‌بینی تمهیدات لازم برای بازگشت زائران + فیلم استان تهران شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل شد حماس با طرح میانجیگران موافقت کرد | درخواست پادشاه اردن برای آتش‌بس
سرخط خبرها

خیز مجلس برای اصلاح قانون انتخابات

  • کد خبر: ۵۵۴۷۸
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
خیز مجلس برای اصلاح قانون انتخابات
بازخوانی مصوبات اخیر بهارستان، از افزایش نقش نظارتی شورای نگهبان تا تعیین معیار‌های مدیر و مدبر بودن
به گزارش شهرآرانیوز؛ اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری گویی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های نمایندگان مجلس یازدهم است؛ چنان‌که علی‌رغم آنکه بسیاری از کارشناسان روز‌ها و ماه‌های گذشته درباره ضرورت رسیدگی جدی وضعیت معیشت مردم در شرایط کرونایی هشدار داده‌اند، نمایندگان مجلس مصرانه به‌دنبال اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری هستند تا بلکه بتوانند اصلاحات مورد‌نظرشان را تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری‌۱۴۰۰ قانونی کنند. در همین راستا جلسه علنی روز گذشته مجلس نیز به بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری گذشت.


بررسی برنامه داوطلبان

در‌راستای سیاست‌های کلی انتخابات مبنی‌بر شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان، شورای نگهبان سه‌ماه پیش از صدور دستور شروع انتخابات ریاست‌جمهوری و در‌صورت مشخص‌شدن داوطلبی افراد می‌تواند از آن‌ها دعوت کند تا برنامه‌هایشان را بر‌اساس شرایط موضوع این قانون و شاخص‌های مورد‌نظر شورای نگهبان و سیاست‌های کلی انتخابات بررسی نماید.
 
همچنین در تبصره این ماده آمده است که وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کشور و سایر مراجع ذی‌صلاح مکلفند ظرف مدت ۱۵‌روز از تاریخ درخواست اداره انتخابات، شورای نگهبان یا در‌صورت لزوم هر‌یک از اعضای شورای نگهبان، مدارک یا سوابق مربوط به داوطلبان ریاست‌جمهوری را به‌صورت کامل تحویل نمایند. تخلف از اجرای حکم این ماده ازسوی هر‌یک از مقامات و کارکنان دستگاه‌های ذکر‌شده مستوجب یکی از مجازات تعزیری درجه‌۵ موضوع ماده قانون مجازات اسلامی در دادگاه صالح است.


ارائه مدرک جعلی

همچنین نمایندگان مجلس، ماده‌۹ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را تصویب کردند که بر‌اساس آن، ماده‌۵۶ قانون اصلاح می‌شود. طبق این مصوبه جدید، در‌صورت کشف و اسقاط ارائه مدارک غیرواقعی یا جعلی، پس از ثبت‌نام و پیش از اعلام اسامی نامزد‌های تأیید صلاحیت‌شده، ثبت‌نام داوطلب کأن لم‌یکن تلقی می‌شود.


تعیین معیار‌های مدیر و مدبر بودن

نمایندگان مجلس همچنین با رأی موافق به اصل ماده‌۴ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری، معیار‌های مدیر و مدبر بودن نامزد‌ها را تعیین کردند. بر‌اساس ماده‌۴ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری در معیار‌های مدیر آمده است: «داوطلبی به‌عنوان مدیر موضوع اصل‌۱۱۵ قانون اساسی شناخته می‌شود که از شایستگی‌های لازم و مهارت در‌زمینه مدیریت کلان کشور برخوردار بوده و با شناخت کافی از منابع انسانی و مادی کشور، توان استفاده از ظرفیت‌ها برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی را داشته و از تجربه و سوابق موفق در عرصه‌های مدیریت کلان موضوع ماده‌۳۵ این قانون بهره‌مند شود.» در تبصره این بند نیز آمده است: «سوابق مربوط به مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، شایسته‌گزینی، دارا بودن روحیه کار جهادی و گروهی، حساسیت نسبت‌به بیت‌المال، برخورد با تخلفات و انحرافات و روحیه نقدپذیری و پاسخ‌گویی به تشخیص شورای نگهبان، از‌جمله ویژگی‌های مدیر بودن تراز جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.»


مخالفت با معرفی معاون اول

در ادامه نمایندگان با پیشنهاد سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، نماینده تبریز، مبنی‌بر معرفی‌کردن معاون اول رئیس‌جمهوری در دوره تبلیغات انتخاباتی خود، مخالفت کردند. میرتاج‌الدینی در تشریح پیشنهاد خود گفت: «داوطلبان پس از تأیید توسط شورای نگهبان و قبل از شروع تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری باید معاون اول خود را معرفی کنند. در قانون اساسی به صورت خاص برای معاون اول مسئولیت تعریف شده و وظایف سنگینی بر‌عهده او گذاشته شده است.
 
وظایف نخست‌وزیری به‌نوعی برعهده معاون اول رئیس‌جمهور است و در‌صورت حضور‌نداشتن رئیس‌جمهور، معاون اول دولت را اداره می‌کند و در مواردی که رئیس‌جمهور استعفا دهد، قانون اساسی تا تعیین رئیس‌جمهور جدید، اداره کشور را بر‌عهده معاون اول گذاشته است؛ بنابراین جایگاه معاون اول ریاست‌جمهوری جایگاهی بالا، رسمی و قانونی است و مردم باید بدانند که به چه فردی به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهور رأی می‌دهند و این شخص با چه طیفی و تیمی می‌خواهد مملکت را اداره کند.»
 
اما محمدحسن آصفری، نماینده اراک، در مخالفت با این پیشنهاد گفت: «اینکه نامزد ریاست‌جمهوری برنامه‌های مشخصی در مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی داشته باشد، بسیار با‌اهمیت است و شخص پاسخ‌گو به مجلس هم رئیس‌جمهور است. ما نمی‌توانیم از معاون اول رئیس‌جمهور سؤال کنیم و مطالبه‌گری داشته باشیم. نیازی به مصوب‌کردن این موضوع که رئیس‌جمهور معاون اول خود را مشخص کند نیست. باید با‌توجه‌به سابقه و برنامه‌های اجرایی به‌دنبال تعیین معیار‌هایی برای کارآمدی بیشتر ریاست‌جمهوری باشیم.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->