برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

درباره چالشی برای نجات طاق کسری از تخریب که توجه همه را جلب کرد

  • کد خبر: ۵۵۴۸۸
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴
درباره چالشی برای نجات طاق کسری از تخریب که توجه همه را جلب کرد
در چند روز گذشته، پویشی در سایت اینترنتی کارزار به راه افتاده است که در آن متنی خطاب به دکتر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با این مضمون نوشته شده است: «خبر بسیار کوتاه و تلخ بود؛ «بخش دیگری از طاق کسری فروریخت». طاق تمدن و هویت ایرانی، درحالی نفس‌های پایانی خود را می‌کشد.
محمدناصر حق‌خواه | شهرارانیوز؛ در چند ماه گذشته، هر وقت درباره یکی از چالش‌هایی که مردم در اینستاگرام به آن دعوت می‌شوند صحبت می‌کردیم، یا از یک حرکت شرم‌آور که امکان چاپش در یک رسانه رسمی نیست حرف می‌زدیم یا از یک کار بیهوده و بی‌هدف، چالش‌هایی همچون کشیدن سیگار جلوی والدین و.... در توئیتر وضع کمی بهتر است و گاهی بحث درباره مسائل مهم بالا می‌گیرد و کاربران اطلاعاتشان را با هم به اشتراک می‌گذارند یا صدایشان را به‌جایی می‌رسانند، اما برایند کلی فضای‌مجازی و حرکت‌های جمعی کاربران، معمولا مسیر خوبی را طی نمی‌کند.

در چند روز گذشته، اما پویشی در سایت اینترنتی کارزار به راه افتاده است که در آن متنی خطاب به دکتر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با این مضمون نوشته شده است: «خبر بسیار کوتاه و تلخ بود؛ «بخش دیگری از طاق کسری فروریخت». طاق تمدن و هویت ایرانی، درحالی نفس‌های پایانی خود را می‌کشد که از همیشه بی‌پناه‌تر مانده و شاید این فروریختن‌های سالانه‌اش، فریاد‌های آخر مادر درمانده‌ای است به‌سوی فرزندان فراموش‌کارش. محلی که روزی دل ایرانشهر نام داشت و خسرو در آن به دادگستری می‌پرداخت، هم‌اکنون به زمین بازی کودکان تبدیل شده است و ما به‌عنوان وارثان آن تمدن صرفا به نظاره نشسته‌ایم. ملت ایران از جناب‌عالی و مسئولان مربوط دیگر درخواست می‌کند که بدون کوچک‌ترین معطلی، این میراث کهن را نجات دهید.»

تا امروز این درخواست اینترنتی به امضای حدود ۴۵۰۰ نفر رسیده است و شما هم می‌توانید با مراجعه به سایت karzar.net در این پویش دسته‌جمعی شرکت کنید. شروع کارزار ۱۷ دی‌ماه است و پایان آن هم ۱۷ بهمن‌ماه. تا امروز و با عبور تعداد امضا‌ها از ۲۰۰۰ تا، این درخواست جمعی به دبیرخانه وزارتخانه فرستاده شده است و در صورت جمع‌شدن حدود ۱۰۰۰ امضای دیگر، این پیام طبق مقررات سایت کارزار، به مرحله پیگیری از مسئولان امر و انتشار رسمی درخواست‌نامه این پویش در رسانه‌های رسمی خواهد رسید.
 
هشتگی که سایت کارزار برای نجات طاق کسری از تخریب کامل درنظر گرفته؛ نجات_طاق_کسری است. با جست‌وجوی این هشتگ در فضای مجازی، اولین نکته‌ای که جلب توجه می‌کند، توجه نه‌چندان زیاد کاربران به این مسئله است و تعداد کم پست‌های منتشرشده با این هشتگ نسبت به اهمیت خبر و در مقایسه با موضوع‌های نه‌چندان مهم مشابه. اما در همین تعداد کم پست‌هایی که با این هشتگ منتشر شده است، عده زیادی نظر‌هایی دراین‌باره منتشر کرده‌اند.
 
کاربری نوشته است: «این اثر هر جای دیگه بود میلیون‌ها نفر بازدیدکننده داشت.» یک نفر دیگر نوشته است: «چند سال پیش بود که هشداردادن و کسی توجه نکرد، حالا هم که ریخت بازهم در همین حد پویش راه‌انداختن می‌مونه.» یک نفر نوشته بود: «آیندگان ما را نفرین خواهند کرد!» عده‌ای از کاربران به مسئولیت وزارت میراث فرهنگی و نهاد‌های مرتبط پرداخته‌اند و این نوع درخواست‌ها یا بعضی درخواست‌های مشابه برای پول‌جمع‌کردن را از عهده مردم خارج دانسته‌اند.
 
کاربری نوشته است: «برای زلزله، مردم پویش بزنن، برای سیل مردم، برای تحصیل بی‌بضاعت‌ها مردم، برای طاق کسری هم مردم؟» این نظر تاحدی درست است و وظیفه دولت‌ها دراین‌باره را نباید نادیده گرفت. با توجه به اینکه این بنای باستانی در کشور عراق وجود دارد، این انتظار از طرف کاربران وجود دارد که شاهد رایزنی‌های بیشتری در این مورد از سوی مسئولان کشورمان با دولت عراق باشیم. آن‌هم در روز‌هایی که خبر می‌رسد میزان خسارات تاثیرات جوی بر این اثر در حد ۶۰ تا ۷۵ درصد است و حتی شنیده شده در صورت عدم اقدام سریع و به موقع، احتمالا این اثر تاریخی تا چهار ماه آینده سرپا نماند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->