پزشکیان با خانواده شهید آل هاشم دیدار کرد جزئیاتی جدید از برگزاری مراسم تحلیف پزشکیان درگیری‌های خونبار در پاکستان با ۳۵ کشته (۷ مرداد ۱۴۰۳) ساعت کار ادارات بجنورد و خراسان شمالی از فردا تغییر کرد (۸ مرداد ۱۴۰۳) وحشت جنگ با حزب الله، شمال سرزمین‌های اشغالی را فلج کرد روسیه در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا دخالت ندارد ظریف: عارف سیاستمدار پاکدست و معتدلی است هنیه: سوم آگوست روز ملی و جهانی یاری غزه و اسرای فلسطینی است بلینکن: تنش ها در مرز لبنان نباید افزایش یابد حمله حزب الله به ۲ مرکز تجمع نظامیان اسرائیلی (۷ مرداد ۱۴۰۳) نظامیان صهیونیست در کمین رزمندگان مقاومت | شلیک به بالگرد ارتش اسرائیل در خان‌یونس + فیلم (۷ مرداد ۱۴۰۳) اوکراین: ارتش روسیه ۵۷۴ هزار نظامی از دست داده است پزشکیان در جلسه هیئت دولت: باید کابینه‌ای تشکیل دهیم که فارغ از دسته‌بندی‌های جناحی جلوه وفاق ملی باشد جلسه هیئت دولت با حضور پزشکیان برگزار شد رسانه آمریکایی: واشنگتن برای کاهش تنش در منطقه پیام‌هایی برای ایران ارسال کرده است واکنش طیب نیا به انتخاب عارف به عنوان معاون اول پزشکیان محسن حاجی‌میرزایی، رئیس‌دفتر مسعود پزشکیان، کیست؟ + سوابق محمد مخبر انتصاب عارف به معاون اولی رئیس جمهور را تبریک گفت رئیس دفتر جدید رئیس جمهوری اسلامی ایران منصوب شد + جزئیات محمدرضا عارف، معاون اول مسعود پزشکیان کیست؟ + بیوگرافی و سوابق محمدرضا عارف به عنوان معاون اول دولت مسعود پزشکیان منصوب شد + حکم انتصاب
سرخط خبرها

درباره دختری ایزدی که از چنگال داعش گریخت

  • کد خبر: ۵۶۰۹۷
  • ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
درباره دختری ایزدی که از چنگال داعش گریخت
لامیا حاجی‌بشر دختر پانزده‌ساله‌ای بود که در روستای ایزدی‌نشین و آرام خود در شمال عراق سکونت می‌کرد. یکشنبه، سوم آگوست ۲۰۱۴، با ورود ناگهانی داعش به این خطه، زندگی لامیا برای همیشه تغییر کرد.
هدی جاودانی  | شهرآرانیوز - سال ۲۰۱۴ لامیا حاجی‌بشـر دختر پانزده‌ساله‌ای بود که در روستای ایزدی‌نشین و آرام خود در شمال عراق سکونت می‌کرد. یکشنبه، سوم آگوست ۲۰۱۴، با ورود ناگهانی داعش به این خطه، زندگی لامیا برای همیشه تغییر کرد. نیرو‌های داعش خانواده، دوستان و خویشاوندان لامیا را به قتل رساندند. هزاران ایزدی در این کشتار جان خود را از دست دادند و در گور‌هایی دسته‌جمعی به خاک سپرده شدند. در این میان، زنان و دختران بسیاری به بردگی گرفته شدند. لامیا نیز به‌عنوان برده به داعش فروخته شد. او پس از مدتی، از چنگال داعش می‌گریزد و داستان خشونت‌های بی‌رحمانه داعش علیه زنان و دختران ایزدی را با جهان به اشتراک می‌گذارد.
 

اما داستان زندگی لامیا از کجا شروع می‌شود؟ پس از کشته شدن پدر و برادران لامیا به دست داعش، او و خواهرش به اسارت گرفته می‌شوند و چندین نفر از سربازان و سرکردگان داعش به آن‌ها تجاوز می‌کنند. لامیا ۴ مرتبه تلاش می‌کند بگریزد، اما هربار نیرو‌های داعش او را پیدا می‌کنند و مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند. او ناامید نمی‌شود. لامیا پس از ۱۸ ماه اسارت، بالأخره در پنجمین تلاش خود، موفق می‌شود با ۲ دختر جوان دیگر بگریزد. در مسیر، پای یکی از دختران روی مین کاشته‌شده‌ای در زمین می‌رود و تنها لامیا از این حادثه جان سالم به در می‌برد. انفجار مین به‌شدت او را مجروح و به چشمانش آسیبی جدی وارد می‌کند.

در همین حین، یک سازمان اهدای کمک‌های بشردوستانه در عراق ایزدیانی را که در مناطق دورافتاده نیاز مبرم پزشکی داشتند، برای درمان به آلمان منتقل می‌کند. آن‌ها از طریق خویشاوندان لامیا از وضعیت او باخبر می‌شوند و به کمک او می‌شتابند. این افراد از کنسولگری آلمان می‌خواهند برای لامیا روادید این کشور را صادر کند تا بتواند هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار بگیرد. پزشکان آلمانی پس از یک جراحی دشوار و طولانی‌مدت، یکی از چشمان او را احیا می‌کنند، اما به‌طبع جراحت‌های لامیا تنها ریشه در جسم و جان او ندارد، و تسکین درد‌های او به فراتر از این‌ها نیازمند است.

لامیا با پرس‌وجو از اطرافیانش، می‌خواهد به نمایندگی از زنان ایزدی اسیر داعش، صدای آنان را به دنیا برساند. با اینکه تنها یک ماه از جراحی‌اش گذشته بود، او شجاعانه در برابر پارلمان اروپا در بروکسل ایستاد و به‌عنوان یکی از بازماندگان خشونت‌های بی‌رحمانه داعش شهادت داد. پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۶ به لامیا حاجی‌بشر و نادیا مراد، دیگر نجات‌یافته ایزدی و فعال حقوق بشر، بابت شجاعتشان جایزه ساخاروف را اهدا کرد. این جایزه پنجاه‌هزاریورویی به افرادی اهدا می‌شود که زندگی خود را وقف دفاع از حقوق بشر و آزادی اندیشه می‌کنند.

«دختران ایزدی قربانیان افراطیگری، خشونت و تروریسم هستند. آن‌ها جانشان را در این راه از دست دادند، اما از همه شما تمنا می‌کنم که به من و به ما قول دهید هیچ‌وقت، هیچ‌وقت دیگر اجازه ندهید دوباره چنین بلا‌هایی سر ما بیاید.» این‌ها را لامیا در حالی در صحن پارلمان اروپا به زبان می‌آورد که اشک حاضران بر چهره‌هایشان جاری شده بود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->