زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

پلاسمادرمانی کرونا؛ موفق یا ناموفق!

  • کد خبر: ۵۷۰۷۳
  • ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
پلاسمادرمانی کرونا؛ موفق یا ناموفق!
با وجود اینکه پلاسمادرمانی با استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا روشی رایج است، هنوز هم سؤالاتی وجود دارد که آیا این روش واقعا تأثیرگذار است و باعث بهبود بیماران می‌شود یا نه!

جانقربان| شهرآرانیوز-  یکی از روش‌های جهانی درمان بیماران کرونایی استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان کروناست. این روش چندماه پس از شیوع کرونا در ایران نیز به کار گرفته شد، زیرا هنگامی که بدن با تهاجم یک ویروس جدید مواجه می‌شود، پروتئین‌هایی به‌نام پادتن (آنتی‌بادی) تولید می‌کند که به‌طور ویژه با عفونت مبارزه می‌کند.

پادتن‌ها در پلاسما (قسمت زرد مایع خون) شناور می‌شوند. تزریق پلاسمای غلیظ‌شده برای مبارزه با شیوع آنفلوانزا و سرخک در دوران نبود واکسن این بیماری‌ها استفاده می‌شد. با وجود اینکه پلاسمادرمانی با استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا روشی رایج است، هنوز هم سؤالاتی وجود دارد که آیا این روش واقعا تأثیرگذار است و باعث بهبود بیماران می‌شود یا نه!

 

سازمان بهداشت جهانی چه می‌گوید؟

چندی پیش سازمان بهداشت جهانی به استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان بیماری کووید۱۹ برای معالجه مبتلایان به این بیماری هشدار داد و تأکید کرد که این روش درمانی هنوز مراحل آزمایش تجربی خود را با موفقیت سپری نکرده است. به‌نقل از یورونیوز، سومیا سوامیناتان، دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، در جریان کنفرانسی مطبوعاتی از اقدام سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای صدور مجوز استفاده از روش پلاسمادرمانی برای معالجه مبتلایان به ویروس کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت که این اقدام آن هم پیش از آنکه نتایج قطعی از آزمایش‌های تجربی این روش حاصل شود، ضمن خطراتی که می‌تواند برای بیماران داشته باشد، به‌احتمال ضرورت ادامه بررسی‌های رسمی درباره این روش را از بین خواهد برد.


خانم سوامیناتان خاطرنشان کرد که بدن افراد مبتلا به بیماری سطح پادتن (آنتی‌بادی) مختلفی را تولید می‌کند و به همین دلیل استانداردسازی این روش درمانی و تعیین روش بهینه جمع‌آوری پلاسما بسیار دشوار است.

 

نتایج منفی این آزمایش در هند

نتایج یک آزمایش بالینی در هند نیز نشان می‌دهد که پلاسمادرمانی از مرگ یا علائم شدید کرونا پیشگیری نمی‌کند. به‌گزارش روزنامه دیلی‌میل، نتایج مطالعات اولیه‌ای که پیش از این انجام شده بود، شواهد نویدبخشی نشان دادند که پلاسمای افراد بهبودیافته می‌تواند به درمان کرونا کمک کند، اما اکنون نتایج یک آزمایش بالینی بزرگ در هند نشان داده است که پلاسما از مرگ یا علائم شدید این بیماری پیشگیری نمی‌کند.


پزشکان در این مطالعه ۴۶۴بزرگ‌سال را که در فاصله زمانی میان ماه‌های آوریل تا ژوئن به ویروس کرونا آلوده یا در بیمارستان بستری شده بودند، بررسی کردند. به نیمی از این بیماران پلاسما داده شد، اما نیم دیگری از آن‌ها این درمان را دریافت نکردند. اطلاعات این مطالعه نشان می‌دهد این درمان که طرف‌داران زیادی دارد، هیچ بهبودی در پیش‌آگاهی (نتیجه بیماری) یک بیمار نداشت.

 

همه‌چیز در دست آنتی‌بادی‌هاست

سخنگوی سازمان خون انگلیس باتوجه‌به اینکه درحال ذخیره‌سازی پلاسمای خون هستند تا در صورت اثبات مؤثربودن آن، از آن استفاده کنند، در زمینه این آزمایش اعلام کرد که نوع پلاسمایی که در مطالعه محققان هندی جمع‌آوری شده است، از نوع پلاسمایی که در انگلیس جمع‌آوری می‌شود، درجه پایین‌تری دارد. در آزمایش محققان هندی از پلاسماهای اهداشده‌ای استفاده شد که سطوح پادتن آن‌ها حدود ۶ تا ۱۰ برابر کمتر از پلاسماهایی است که در انگلیس استفاده می‌شود.

وی افزود: شواهد امیدوارکننده‌ای وجود دارد که انتقال پلاسما با سطوح پادتن بالا می‌تواند نتایج بیماری را بهبود ببخشد.

 

درمان زودتر، نتایج بهتر

باتوجه‌به نتایج این آزمایش، سؤالی که مطرح می‌شود این است که پلاسمادرمانی بیماران کرونایی در ایران تا چه اندازه موفق بوده است؟ سرپرست پروژه پلاسمادرمانی کرونا در ایران در پاسخ به این سؤال گفت: براساس ۲ مطالعه، پلاسمادرمانی در بیماران بدحال و شدید بی‌عارضه بود. هرچه پلاسمادرمانی در این بیماران زودتر آغاز شده بود، نتایج بهتری به‌همراه داشت و براساس نتایج تحقیقات انجام‌شده ۷۰ درصد بیماران بدحال که از پلاسمادرمانی استفاده کردند، بهبود یافتند.


دکتر حسن ابوالقاسمی افزود: پلاسمادرمانی طول دوران بستری بیماران بدحال و شدید را کاهش داد و میزان مرگ‌ومیر در آن‌ها را کمتر کرد، اما هنوز این مطالعات باید ادامه پیدا کند. انتظار داریم وضعیت بیماران متوسط که بدحال نیستند نیز با مصرف پلاسمای بیماران بهبودیافته، کمتر به‌سمت شدیدشدن برود.


یک کارشناس علوم آزمایشگاهی نیز دراین‌زمینه به شهرآرانیوز گفت: پلاسمادرمانی روشی متداول در جهان است و در ساخت بسیاری از داروهای بیماری‌های خاص نیز از پلاسما استفاده می‌شود، زیرا این ماده بسیار مفید است.


سیما افروز افزود: براساس مقالات منتشرشده، هرچه بیماران زودتر پلاسما را دریافت کنند، این روش درمانی اثربخشی بیشتری خواهد داشت و برای بیماران بدحال تأثیرات آن چندان موفق نبوده است، اما این موفق‌نبودن نسبی است، زیرا پادتن‌های موجود در پلاسمای هر فرد متفاوت است و هرچه میزان این پادتن‌ها بیشتر باشد، به نتیجه مثبت حتی درباره بیماران بدحال نیز می‌توان امیدوارتر بود.


وی افزود: به‌طور کلی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از روش درمانی پلاسما در کنترل و کاهش علائم بیماری کرونا بسیار مؤثر بوده است و در بسیاری از کشورهای جهان مانند آمریکا از این روش استفاده می‌شود.


این کارشناس علوم آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: پلاسمادرمانی روشی مشابه واکسیناسیون یا ایمن‌سازی است و با خالص‌سازی پلاسما می‌توان پادتن اختصاصی ضد این بیماری را تولید کرد. مانند ایمنو گلوبولین‌های وریدی که از پلاسمای انسانی تهیه می‌شود و داروی باارزش و گران‌بهایی است.


به‌گزارش شهرآرانیوز، تاکنون در خراسان رضوی بیش از ۷۵۰ نفر از بهبودیافتگان کرونا، پلاسمای خون خود را اهدا کرده‌اند و در درمان بیش از ۵۰۰ بیمار از این روش استفاده شده است.


بهبودیافتگان کرونا چنان‌چه به اهدای پلاسمای خون خود تمایل دارند، باید بعد از گذشت ۲ هفته از زمان بهبودی به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند تا پس از انجام معاینات اولیه، در صورت داشتن شرایط لازم، پلاسمای خون آن‌ها دریافت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->