سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

کاظمی: نسل جدید مهاجران افغانستانی بسیار مستعد و شیفته آگاهی هستند

  • کد خبر: ۵۷۸۹۳
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۲
کاظمی: نسل جدید مهاجران افغانستانی بسیار مستعد و شیفته آگاهی هستند
محمدکاظم کاظمی پژوهشگر، منتقد و فعال فرهنگی خراسان رضوی در نخستین کارگاه طراحی خدمت ویژه هم‏وطنان افغانستانی؛ نسل جدید مهاجران افغانستانی را نسلی بسیار مستعد و شیفته آگاهی و رشد فرهنگی دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدکاظم کاظمی شاعر، پژوهشگر، منتقد و فعال فرهنگی که به صورت آنلاین در این نشست حضور یافته بود اظهارداشت: نگاه به جامعه مهاجر در ایران تا سال‌های زیادی معطوف به مسئله بازگشت مهاجرین بود؛ اما امروز این نگاه به زندگی در ایران معطوف شده است. باید این واقعیت را در نظر گرفت که نسل جدید مهاجرین افغانستانی بسیار مستعد و شیفته آگاهی و رشد فرهنگی است. اما از طرف دیگر این واقعیت را هم باید پذیرفت که مسائل مختلف از جمله مسائل زیستی و اقتصادی می تواند فشار مضاعفی برای جامعه مهاجر ایجاد کند. از این منظر توجه و حمایت ویژه ای هم لازم است تا زمینه تعاملات سازنده در جامعه بیشتر فراهم شود.

 

کاظمی: نسل جدید مهاجران افغانستانی بسیار مستعد و شیفته آگاهی هستند

 

مهاجران پیش از هر چیز از مشکل اقامتی در ایران رنج می‌‎برند

محمد ابراهیم شریعتی مدیر انتشارات عرفان نیز در این نشست، گفت: در گذشته شاهد تعاملات فرهنگی قابل توجهی در این حوزه بوده ایم، واقعیت این است که جامعه مهاجرین افغانستانی پیش از هر چیز از مشکل اقامتی در ایران رنج می برد و همین امر، تعاملات فرهنگی شایسته و مطلوب را تا اندازه زیادی دچار اختلال کرده است.

 

وی ادامه داد: تاکنون شاهد بوده‌ایم که دوستان فعال در حوزه فرهنگ همراهیֱهایی با مهاجرین افغانستانی در ایران داشته‌اند، اما تلخی ماجرا این است که هر لحظه ممکن است این همراه‌ ها در سازمان اتباع بی اثر و نافرجام شود. ای کاش نمایندگانی از این سازمان هم امروز در جمع ما بودند و تدابیری اتخاذ می شد که این مشکل اساسی از سرراه جامعه مهاجر افغانستانی برداشته شود. ای کاش وجود ما به عنوان مهاجر افغانستانی از وضعیت تهدید به فرصت تبدیل می شد؛ چرا که به عنوان ملت هایی با فرهنگ، زبان و دین مشترک پیوندها و اشتراکات زیادی بین ما برقرار است.

 

شریعتی تصریح کرد: امید ما در نهایت همچنان به دوستان فرهنگی است که در همه این مراحل و بحران ها در کنار ما باشند و از ما دفاع کنند. چرا که اگر این بار روانی از سر ما برداشته شود، مسائل دیگر خودبخود و آسان تر برطرف و تسهیل خواهد شد.

 

کاظمی: نسل جدید مهاجران افغانستانی بسیار مستعد و شیفته آگاهی هستند

 

نهاد کتابخانه‌ها نقشی تاثیرگذار در آشنایی نسل‌های نو با کتاب و فرهنگ دارد

حمیدرضا بوالی فعال فرهنگی نیز که در ارتباط برخط با این کارگاه حضور داشت در ادامه این نشست بیان کرد: در بحث هویت مفهومی وجود دارد با عنوان " به رسمیت شناخته شدن" و باید بگویم این مفهومی است که تا حدی در ارتباط با جامعه مهاجرین افغانستانی نادیده گرفته شده است. به عقیده من این به رسمیت شناخته شدن می بایست از نهادهای فرهنگی شروع  و به نهادهای رسمی منتهی می شده است. امیدوارم نهاد کتابخانه ها در این زمینه اهتمام ویژه ای به خرج دهد تا مسئله هویتی بچه های افغانستانی دقیق تر و سریع تر به نتیجه برسد. نهاد کتابخانه ها به عنوان نهادی که نسل‌های نو را با فرهنگ و کتاب آشنا می کند، می تواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند. واقعیت این است که کودکان و نوجوانان افغانستانی از سطح هوشی و توانمندی بالاتر از تصور ما برخوردارند و بر همین اساس این تعاملات می تواند در سطحی فراتر از آنچه در ذهن ما است، برقرار شود.

 

بچه‌های افغانستانی امروز بخشی از این جامعه هستند

سرور رجایی شاعر و فعال فرهنگی افغانستانی و مسئول خانه ادبیات افغانستان در ایران در بخش بعدی این نشست در سخنانی گفت: واقعیت این است که اگر بتوانیم منابع کتابخوانی درباره افغانستان را تامین کنیم مهاجرین افغانستانی هم بیشتر به کتابخانه ها جذب خواهند شد. کتاب ها و تالیف های متعددی وجود دارد و البته ضرورت دارد نیاز ما به کتاب های علمی و تخصصی هم مورد توجه قرار بگیرد. همچنین جا دارد بخشی از توجهمان را هم به توجیه معلمان در رابطه با بچه های افغانستانی اختصاص بدهیم؛ چرا که این بچه ها هم امروز بخشی از این جامعه هستند. باید این پرسش را مطرح کنم که در این چند دهه چند عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان افغانستانی منتشر شده است؟ واقعا تعداد این کتاب ها انگشت شمار است. معتقدم هر نهاد فرهنگی در ایران باید از وجود یک افغانستانی به عنوان همکار بهره ببرد.

 

کاظمی: نسل جدید مهاجران افغانستانی بسیار مستعد و شیفته آگاهی هستند

 

​سید مجید سلطانی مدیر موسسه فرهنگی هنری شانه سرک نیز در سخنانی کوتاه در این نشست گفت: عدالت اجتماعی ایجاب می کند با توجه به جمعیت مهاجران افغانستانی، فعالیت های مهاجرین مورد حمایت و کمک های ویژه  قرار بگیرد که این در حالی است که متاسفانه در مدارس ما منابع و کتاب های به روز به ندرت دیده می شوند.

 

نخستین جلسه از کارگاه «طراحی خدمات ویژه هم‌وطنان افغانستانی عضو کتابخانه‌های عمومی» که به بازگویی نیازهای آموزشی فرهنگی و اطلاع‌رسانی هم‌وطنان افغانستانی مقیم ایران اختصاص داشت به دبیری و اجرای حامد محققی با حضور امین متولیان معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد؛ مهدی توکلیان مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد، محمدهادی ناصری طاهری، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران، محمد کاظم کاظمی (شاعر)، سرور رجایی (شاعر و نویسنده)، محمدابراهیم شریعتی (ناشر) و حمید بوالی سخنرانی (فعال رسانه‌ای) و با حضور مجازی کتابداران منتخب و مربیان کارگاه از ۵ استان تهران، سمنان، قم، یزد و خراسان رضوی در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

 

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->