سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

۱۲ راه حل کاربردی برای کاهش استرس

  • کد خبر: ۵۸۴۷۴
  • ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۱
۱۲ راه حل کاربردی برای کاهش استرس
مردم جهان به طور روزمره در معرض انواع استرس‌ها هستند، امری که با همه‌گیری کرونا بیش از پیش تشدید شده است.
به گزارش شهرآرانیوز، هرچند محققان کمی استرس را برای پیشرفت و داشتن حس سرزندگی ضروری می‌دانند، اما با این حال استرس زیاد در مدت طولانی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت، افسردگی، آلزایمر و سرطان را افزایش دهد.

محققان می‌گویند استرس مزمن با افزایش سطح کورتیزول زمینه‌ای مناسب برای بروز بیماری‌ها فراهم می‌کند. ریزش مو، خستگی و بی‌خوابی می‌تواند نشانه‌ای از افزایش سطح کورتیزول ناشی از استرس باشد. اما برای شروع تغییرات سالم جهت کاهش استرس چه می‌توان کرد؟

مدیتیشن کنید (مراقبت)

تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن یا همان مراقبت در کاهش سطح کورتیزول موثر است و بر فشار خون و ضربان قلب تاثیر مثبت دارد. در روز یک یا دو بار، هر بار به مدت ۵ دقیقه، با خود خلوت کرده و تمام توجه خود را به نفس کشیدن و تمرکز ذهن معطوف کنید.

سرگرمی مورد علاقه خود را پیدا کنید

یافتن سرگرمی مورد علاقه به نحوی که بتوانید وقتتان را با لذت بگذرانید اثری مفید بر کاهش استرس دارد.

نیازی نیست سرگرمی‌ها پیچیده باشند. نقاشی، آشپزی، بازی با فرزندان و نظایر آن‌ها می‌توانند نگرانی‌های روزمره را کاهش دهند.
 
حرکات کششی و تمرینات ورزشی روزانه را در دستور کار قرار دهید

انجام فعالیت‌های بدنی منظم یک راه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به کاهش استرس است.

ورزش، ضربان قلب و استفاده از اکسیژن را افزایش می‌دهد و با بالا بردن سطح اندورفین در خون را کاهش داده و حس لذت را افزایش می‌دهد، در همان حال که هورمون‌های استرس بدن نظیر آدرنالین و کورتیزول را کم می‌کند.

ورزش‌های هوازی نظیر پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در محیط بیرون، یا دور زدن در داخل آپارتمان، سه بار در هفته هر بار به مدت سی دقیقه تاثیری مثبت بر سلامت شخص دارد.

مصرف غذا‌های کاهش‌دهنده استرس را افزایش دهید

غذا‌های دریایی مثل ماهی سالمون، قزل‌آلا و ساردین سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند که ماده‌ای ضد استرس شناخته می‌شود.

مواد غنی از ویتامین C همچون فلفل قرمز و سبز، پرتقال، گریپ‌فروت و کیوی نیز مفید هستند؛ چرا که در کاهش فشار خون تاثیرگذارند.

از رژیم‌های سخت غذایی پرهیز کنید

تحقیقات نشان می‌دهد محدود کردن کالری به سطح بسیار پایین باعث افزایش سطح کورتیزول می‌شود. در واقع اگر افراد بخواهند وزن خود را به صورت دفعی و بیش از حد کاهش دهند، مطمئنا به بدن خود آسیب خواهند رساند.

خوردن کربوهیدرات کافی امری مهم است؛ چرا که باعث تولید سروتونین می‌شود که اثری آرامبخش بر بدن دارد. رژیم‌هایی که کربوهیدرات کمی دارند می‌توانند سطح کورتیزول را افزایش دهند.

همچنین گرسنه ماندن باعث افت قند خون و بدتر شدن استرس می‌شود. به همین دلیل متخصصان تغذیه می‌گویند نباید معده را بیش از چهار ساعت خالی نگه داشت.

مصرف کافئین را کاهش دهید

مصرف مقادیر بالای کافئین می‌تواند سطح کورتیزول را افزایش داده و اثر استرس را بر بدن تشدید کند. اگر استرس دارید، ممکن است لازم باشد چای سبز را امتحان کنید.

مراقب خوابتان باشید

خواب اهمیت به‌سزایی در میزان استرس دارد. در واقع معضل خواب یک مدار بسته می‌سازد که در آن کم‌خوابی باعث افزایش سطح استرس می‌شود، سپس استرس به نوبه خود کیفیت خواب را پایین می‌آورد.

هدف ۷ تا ۹ ساعت خواب در شبانه‌روز مهم است؛ چرا که در کاهش کورتیزول و آدرنالین کمک می‌کند، اما اگر نمی‌توانید، چرت کوتاه ۳۰ دقیقه‌ای در صبح و بعد از ظهر که به کاهش استرس کمک می‌کند و تاثیرات منفی کم‌خوابی را در بدن جبران می‌کند.

یوگا را فراموش نکنید

تحقیقات نشان داده است که تمرین منظم یوگا با کاهش سطح کورتیزول به کاهش استرس کمک می‌کند.

طب سوزنی را در نظر بگیرید

شماری از متخصصان تغذیه می‌گویند طب سوزنی که باعث به وجود آمدن احساس آرامش و خواب بهتر می‌شود تاثیری مثبت در کاهش سطح استرس دارد.

از طبیعت لذت ببرید

زمانی را برای گذراندن در طبیعت و هوای باز اختصاص دهید.

بر اساس گفته انجمن قلب آمریکا، بیرون رفتن و گذراندن وقت در طبیعت می‌تواند به کاهش اضطراب و استرس، بهبود روحیه و تقویت احساس خوشبختی و سعادت کمک کند.

با انسان‌ها ارتباط بگیرید

جدا بودن و احساس تنهایی می‌تواند باعث بالا رفتن سطح کورتیزول شود. نباید از یاد برد که انسان‌ها از طریق ارتباطات اجتماعی و سخن گفتن با یکدیگر سطح استرس خود را پایین می‌آورند.

حتی اگر امروز به دلیل همه‌گیری کرونا اجتماعات حضوری امکان‌پذیر نیست، یک تماس تلفنی ساده می‌تواند در به وجود آوردن احساس سرزندگی و شادابی و کاهش استرس موثر باشد.
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->