سرخط خبرها

آیت‌الله مروی: تضارب آرا و تبادل افکار در حوزه علمیه خراسان ارزشمند است

  • کد خبر: ۶۱۱۴۴
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۱
آیت‌الله مروی: تضارب آرا و تبادل افکار در حوزه علمیه خراسان ارزشمند است
چهارمین اجلاسیه کمیسیون های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، در محل مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد.
به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست که برخی از اساتید و مدیران مدارس مشهد حضور داشتند، حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی گنابادی، رئیس کمیسیون اجتماعی سیاسی با تاکید بر لزوم بصیرت حوزویان در جریان‌های مختلف، ابراز کرد: باید نسبت به این مسئله اهتمام ویژه داشت و طلاب علوم دینی به این مهارت برسند.

وی با اشاره به اینکه باید به مسائل سیاسی اجتماعی به طور جدی توجه شود، گفت: اگر قرار است یک طلبه موفق باشد، باید در این بعد نیز مانند ابعاد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، ورود داشته باشد.


حجت الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد، رئیس کمیسیون تبلیغ نیز با اشاره به ایام کرونایی سال ۹۹، اظهار کرد: بررسی نهایی سامانه جامع مبلغان با توجه به ظرفیت عظیمی که در خراسان وجود دارد، انجام شد و امیدواریم به زودی با بهره‌برداری آن، همه استعداد‌ها و قابلیت‌های این عرصه رصد، راهبری و ارائه گزارش شود.
 

وی افزود: بررسی الزامات و تعیین اولویت نظام جامع تبلیغ، حضور در مدارس تخصصی تبلیغ، بررسی نقش آفرینی در دوران کرونا و پساکرونا، بررسی طرح مهارت‌های تبلیغی خطیب و... از دیگر کار‌هایی است که توسط این کمیسیون اقدام شده است.
 

حجت الاسلام و المسلمین صادقی، رئیس کمیسیون معیشت نیز در این نشست به اقدامات ویژه‌ای که در دوره شیوع کرونا انجام شده است، اشاره و گزارشی از کمک‌ها و برنامه‌های صورت گرفته، ارائه داد.



حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد نظافت، رئیس کمیسیون تخصصی فرهنگ و اخلاق خطاب به مدیران و اساتید، پدر معنوی و طبیب دوار بودن برای طلاب علوم دینی را امروز بسیار حساس و مهمتر از گذشته دانست، به دقت در انتخاب مدیران مدارس و اساتید توجه داد و مهمترین مسئله را شناسایی افرادی برای این امور خواند.


وی با اشاره به هجوم فرهنگی، بر اخلاق و تربیت محور بودن در همه امور تاکید کرد و گفت: اگر در این عرصه درست عمل نکنیم، آموزش و عمر اساتید هدر می‌رود و مدرک و نمره، محور خواهد شد.


حجت‌الاسلام نظافت عدالت تربیتی و لزوم فراهم کردن بستر‌های این مقوله را نکته مهم دیگر خواند و گفت: اگر مدرسه‌ای نمی‌تواند کار تربیتی و مستمر داشته باشد، باید رودربایستی را کنار گذاشت و به تجمیع مدرسه با مدرسه‌ای دیگر پرداخت.


وی همچنین به گزارشی از کار‌های انجام شده در کمیسیون فرهنگ و اخلاق شورای عالی حوزه علمیه خراسان پرداخت و به مشخص شدن آسیب‌های مرتبط اشاره و با بیان اینکه با کمی تدبیر و ورود به میدان عمل، کار‌ها به ثمر خواهد رسید، اظهار کرد: در سال ۹۹ نظام جامع اخلاقی تربیتی،  آیین نامه اخلاقی با رویکرد تربیتی و منشور اخلاقی طلاب، اساتید، کارکنان مرکز مدیریت و مدارس نیز تدوین شده است.


حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر فرزانه، دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان به تدوین پنج نظام جامع خدمات و معیشت، تبلیغ، آموزش، پژوهش و اجتماعی - سیاسی اشاره و خاطر نشان کرد: طرح‌های دیگری مانند: «مجاورت اجتماعی» این حوزه در دست اقدام است که می‌خواهد به این نکته یعنی «حوزه از مردم و برای مردم» است و نمی‌تواند از آنان جدا باشد، اهتمام دارد.


وی با اشاره به حضور بالغ بر ۱۲۰ نفر از اساتید و فضلای حوزه علمیه خراسان در قالب ۶ کمیسیون و ۱۴ کارگروه، کمیسیون‌های تخصصی را بازوی مشورتی و تصمیم ساز برای شورای عالی دانست.


دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان طرح حوزه و آینده را برنامه در دست اقدام شورای عالی حوزه علمیه خراسان خواند و اظهار کرد: باید ۵۰ سال دیگر را در نظر گرفت و دید که به چه اساتید، طلاب، محققانی نیاز است. او همچنین مطالعات کلان راهبردی را طرح دیگری دانست که در حال برنامه ریزی می‌باشد.



آیت الله شیخ جواد مروی، دیگر سخنران این مراسم با اشاره به اینکه باید جایگاه امروز تفکر شیعی و پیش بینی برای آینده این اندیشه و نقش حوزه علمیه را در این مقام، دید، گفت: عظیم‌ترین تبلیغ را در جهان غرب ضد اسلام اصیل و تفکر اهل بیت (ع) به راه انداخته اند که البته نتیجه‌ای عکس آنچه مدنظرشان بوده، حاصل شده است.
 

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با تقدیر از تضارب آرا و تبادل افکار برای برنامه ریزی در حوزه علمیه خراسان، این مسئله را بسیار ارزشمند دانست و گفت: در این راستا باید با دقت و تیزبینی همراه با صداقت و دلسوزی نسبت به رفع کاستی‌ها کوشید.
 

وی، حفظ و تحکیم ارزش‌ها و سنت‌های سلف صالح را مورد تاکید جدی قرار داد و بی توجهی به آن را خسارت مهم به حوزه‌های علمیه برشمرد و نگرانی برای انقطاع نسل کنونی با سنت‌های سلف صالح را گوشزد کرد.


آیت الله مروی با بیان اینکه به ثمر نشستن علمیت، معنویت و تهذیب حوزه‌های علمیه در گذشته به خاطر این سنت هاست، ابراز کرد: دستگیری اساتید از طلاب در گذشته و ارتباط آنان را باید مدنظر قرار داد، زیرا این نوع ارتباط، شاگرد پروری می‌کند.


وی با تاکید بر مسئله پژوهش، گفت: سیاست‌گذاری دقیق در این عرصه، کسب مهارت ها، توجه به اصول تحقیق، گسترش آن، تربیت محقق و... از مسائل جدی است که باید نخبگان حوزه ورود داشته باشند، زیرا اگر پژوهش محکم و با اصول نباشد، فاجعه است.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم، نظام ارزیابی قوی و دقیق را از سوی سیاستگذاران نکته دیگر خواند و اظهار کرد: با توجه به گستردگی امروز باید اولا سیاست‌ها درست تبیین و نیرو‌های سیاستگذار با قدرت تحلیل، تبیین و ارائه راهکار به ارزیابی بپردازند و الاّ گستردگی باعث ایجاد خلاء‌هایی می‌شود.
 


در انتهای این مراسم از سایت جدید شورای عالی حوزه علمیه خراسان رونمایی شد. علاقمندان می‌توانند جهت مشاهده سایت جدید شورای عالی و مطالب و اطلاعات بارگذاری شده به آدرس www.shorakh.com/home مراجعه نمایند.
 
 
 
آیت‌الله مروی: تضارب آرا و تبادل افکار در حوزه علمیه خراسان ارزشمند است
 
 
 
منبع: شورای عالی حوزه علمیه خراسان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->