بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

دردسرهای نسخه‌های الکترونیک صدای نظام پزشکی را هم درآورد

  • کد خبر: ۶۱۲۶۷
  • ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴
دردسرهای نسخه‌های الکترونیک صدای نظام پزشکی را هم درآورد
مسئول نظام‌پزشکی مشهد می‌گوید: نسخه‌های الکترونیک فقط به نفع بیمه‌گر است، نه پزشک و بیمار.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با انتقاد از زمان اجرای طرح نسخه‌های الکترونیکی توسط سازمان تأمین اجتماعی، گفت: مطب‌ها و درمانگاه‌ها یکی از کانون‌های خطر ابتلا به کرونا هستند و تولید نسخه الکترونیک با نرم افزار موجود زمان بر است و از طرفی باعث ازدحام در مطب پزشک می‌شود و در عمل شیوه نامه‌های بهداشتی زیر پا گذاشته می‌شود.

دکتر علی بیرجندی نژاد در نشست خبری بررسی چالش‌های حذف نسخه‌های کاغذی بیمه شدگان تأمین اجتماعی افزود: متأسفانه برخی از خدمات و آزمایش‌ها در این نرم افزار پیش بینی نشده است. جامعه پزشکی با اصل تولید نسخه الکترونیک که سال هاست در دنیا اجرا می‌شود، موافق است، اما اجرای دستوری این کار بدون درنظرگرفتن شرایط، زیرساخت‌ها و اقدامات مناسب بیمار و پزشک را به دردسر انداخته است.


فقط به نفع سازمان بیمه گر

وی با بیان اینکه اجرای طرح حذف دفترچه کاغذی از سوی تأمین اجتماعی، فقط به نفع سازمان بیمه گر بوده است و بار مالی زیادی را به بیماران و پزشکان تحمیل کرده است، گفت: با اجرای این طرح، بسیاری از مردم با اینکه بیمه هستند، خدمات آزاد دریافت می‌کنند. پزشک نسخه الکترونیک تولید می‌کند، اما آزمایشگاه و مرکز تصویربرداری با وجود قرارداد با تأمین اجتماعی، هنوز زیرساخت دریافت این مدل نسخه را ندارند و بیمار ناچار است به پرداخت آزاد هزینه تن بدهد. درباره بیمارستان‌ها هم همین طور است و هنوز به شکل درست این طرح را اجرا نمی‌کنند و باز هم بیمار خدمات آزاد دریافت می‌کند. در مطب پزشک هم گاهی به علت قطعی اینترنت و نبود زیرساخت مناسب، بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند عطای استفاده از بیمه را به لقایش ببخشند.

وی ادامه داد: مجموع سهمی که تأمین اجتماعی از مبلغ ویزیت پزشک می‌پردازد، ۱۰ هزار تومان است و بیمار و پزشک برای دریافت همین مبلغ باید مسیر پیچیده و سختی را طی کنند که به صرفه نیست. اگر سهم سازمان‌های بیمه گر از پرداخت بیشتر شود و بار مالی کمتری برای بیمار داشته باشد، بی شک هم بیمار و هم پزشک از تولید نسخه الکترونیک استقبال می‌کنند.


نرم افزار پرایراد و بدون مشوق برای پزشکان

بیرجندی نژاد مدعی شد که وضعیت اقتصادی بسیاری از مطب‌های پزشکان نامناسب است و حذف دفترچه کاغذی نیز هزینه‌های زیادی بر پزشکان تحمیل می‌کند.
وی افزود: از زمان اجرای این طرح هرمطب باید مجهز به رایانه، اینترنت و پرینتر شود که هزینه زیادی را تحمیل می‌کند، آن هم درحالی که تعدادی از پزشکان به فکر تعطیلی مطبشان هستند.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد نرم افزار تولید نسخه الکترونیک سازمان تأمین اجتماعی را پرایراد دانست و افزود: این نرم افزار هنوز به درستی مرحله استفاده آزمایشی را طی نکرده است که ایراد آن مشخص شود و متأسفانه سرعت تولید نسخه در آن کند است. تولید برخی از خدمات آزمایشگاهی و پاراکلینیکی در آن مشکل است و برخی از این خدمات پیش بینی نشده است و مثلا به پزشک اجازه نمی‌دهد که به فاصله ۱۰ یا ۱۲ روز برای بیمار دوباره آزمایش بنویسد و این کار بعد از انجام فرایندی طولانی امکان پذیر است. در این مورد بیمار و پزشک ترجیح می‌دهند از خدمات آزاد استفاده کنند.

وی افزود: پرونده بیمار و نسخه‌های قبلی که پزشک نوشته است و حالا بر اساس آن‌ها می‌خواهد دوباره دارو تجویز کند، در دسترس نیست و به همه این‌ها نبود مشوق برای پزشکان را هم باید اضافه کنید. بیمه طبق قانون باید سهم پزشک را زود پرداخت کند، اما سازمان تأمین اجتماعی همین موضوع را به عنوان مشوق در نظر گرفته است.


قرارداد‌ها لغو می‌شود؟

موضوع لغو قرارداد پزشکان با سازمان تأمین اجتماعی به علت پیچیدگی‌های حذف دفترچه کاغذی و تولید نسخه الکترونیک این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. مسئله‌ای که بیرجندی نژاد آن را رد نکرد و گفت: از پزشکان خواستیم تا لغو قرارداد نکنند و به کارشان با تأمین اجتماعی ادامه بدهند، ولی اگر اوضاع پیچیده شود و مشکلات حل نشود، شاید جمع زیادی از پزشکان دست به این کار بزنند و این کار بی شک بیماران را با چالش‌های اساسی روبه رو می‌کند. البته سازمان نظام پزشکی اجازه این کار را نخواهد داد. چون ما نگران تحمیل هزینه به بیماران هستیم. در همین راستا نامه نگاری‌هایی با سازمان تأمین اجتماعی و استانداری داشته ایم و همه این مشکلات را منعکس کرده ایم و آن‌ها هم قول حل وفصل داده اند.


همه بیمه گر‌ها از یک نرم افزار استفاده کنند

رئیس انجمن رادیولوژی استان و نماینده انجمن‌های پزشکی نیز در این نشست با بیان اینکه ۱۶ هزار عضو پروانه دار در انجمن تخصصی، از اجرای حذف دفترچه کاغذی رضایت ندارند، گفت: در این طرح فقط منافع بیمه گر لحاظ شده است و هیچ نفعی برای بیمار و جامعه پزشکی وجود ندارد و طبیعی است که با اجرای چنین طرحی مخالف هستیم. البته اصل اجرای تولید نسخه الکترونیک بسیار خوب است، اما اجرای دستوری آن به طرح ضربه می‌زند.

دکتر علی اکبر بهرامی فر با اشاره به مشکلاتی که تولید نسخه الکترونیک برای آزمایشگاه‌ها و مراکز تصویربرداری ایجاد کرده است، افزود: در این مراکز به علت پیش بینی نشدن مکانی برای نگارش شرح حال بیمار و سخت بودن طی کردن این فرایند در سونوگرافی و رادیولوژی، پزشک باید دوباره بیمار را ویزیت کند.
وی در ادامه یادآور شد: خواسته نظام پزشکی این است که همه سازمان‌های بیمه گر از یک نرم افزار استفاده کنند که هزینه و مشکلات کمی برای پزشک و بیمار داشته باشد. زیرا نرم افزار فعلی طبق گفته‌های خود مسئولان سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۳۵ تا ۴۰ خطا و مشکل جدی دارد که هنوز رفع نشده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->