رییس سازمان بهزیستی کشور: ۴۶ هزار واحد مسکونی برای مددجویان در حال احداث است کشف ۸۷ فقره سرقت خودرو و مغازه در مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) ۲۰ میلیارد ریال کلاهبرداری با رسیدساز جعلی نسخه پیچی گران طب سنتی کلاهبرداری ۸ هزار میلیاردی خودرویی در قزوین | فقط ۴درصد مشتریان خودرو تحویل گرفتند تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود عاملی که باعث افزایش خطر مرگ در زنان قبل از هفتادسالگی می‌شود هزینه حج تمتع سال ۱۴۰۴ چقدر شد؟ حکم قصاص همسر معاون شهردار تهران و همدستش صادر شد رئیس دانشگاه آزاد: افزایش شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد براساس عدالت بود + فیلم «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است چک‌های برگشتی داروخانه‌ها دوبرابر شد نجات یک جوان از چنگ آدم‌ربایان در کرمانشاه با تیزهوشی اپراتور ۱۱۰ نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان گاز مونوکسیدکربن جان نوجوان یازده‌ساله در کلات خراسان رضوی را گرفت (۳ آذر ۱۴۰۳) به هر کتاب درسی یک کتاب غیردرسی پیوند می‌شود | آیا اجرای طرح جدید، سرانه مطالعه را افزایش می‌دهد؟ مصدومیت استاندار مرکزی در پی سانحه خودرو (۳ آذر ۱۴۰۳) اضافه‌کار پرستاران افزایش یافت؟ کشف محموله ۲۲۶ میلیارد تومانی کالای قاچاق در کشور اجرای همسان‌سازی ۴۰ درصدی حقوق برای همه بازنشستگان از آذرماه ۱۴۰۳ + جزئیات پرداخت حق‌الثبت برای مهریه الزامی می‌شود | مهریه بالای ۲۰۰ سکه شامل ۱۵ درصد حق‌الثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش نسبی دما از دوشنبه آغاز طرح جدید توان‌بخشی از راه دور برای هزار و ۶۱۸ کودک در سراسر کشور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری چه‌زمانی صادر می‌شود؟ به طور میانگین، روزی ۱۴۵ نفر به علت نزاع به پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه می‌کنند | رتبه دوم در دعوا ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در تهران طی هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) ۱۲ درصد مرگ در ایران ناشی از «آلودگی هوا» است نحوه محاسبه و فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح سازمان تأمین اجتماعی + جدول پشه‌ها، ابزار جدید واکسیناسیون برای انسان دستگیری پسر ۲۸ ساله در مشهد که با صدای زنانه اخاذی می‌کرد مه‌گرفتگی در برخی جاده‌های خراسان رضوی (۳ آذر ۱۴۰۳) بیمه تکمیلی بازنشستگان با سرانه جدید، امروز (۳ آذر ۱۴۰۳) تعیین تکلیف می‌شود
سرخط خبرها

دردسرهای نسخه‌های الکترونیک صدای نظام پزشکی را هم درآورد

  • کد خبر: ۶۱۲۶۷
  • ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴
دردسرهای نسخه‌های الکترونیک صدای نظام پزشکی را هم درآورد
مسئول نظام‌پزشکی مشهد می‌گوید: نسخه‌های الکترونیک فقط به نفع بیمه‌گر است، نه پزشک و بیمار.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با انتقاد از زمان اجرای طرح نسخه‌های الکترونیکی توسط سازمان تأمین اجتماعی، گفت: مطب‌ها و درمانگاه‌ها یکی از کانون‌های خطر ابتلا به کرونا هستند و تولید نسخه الکترونیک با نرم افزار موجود زمان بر است و از طرفی باعث ازدحام در مطب پزشک می‌شود و در عمل شیوه نامه‌های بهداشتی زیر پا گذاشته می‌شود.

دکتر علی بیرجندی نژاد در نشست خبری بررسی چالش‌های حذف نسخه‌های کاغذی بیمه شدگان تأمین اجتماعی افزود: متأسفانه برخی از خدمات و آزمایش‌ها در این نرم افزار پیش بینی نشده است. جامعه پزشکی با اصل تولید نسخه الکترونیک که سال هاست در دنیا اجرا می‌شود، موافق است، اما اجرای دستوری این کار بدون درنظرگرفتن شرایط، زیرساخت‌ها و اقدامات مناسب بیمار و پزشک را به دردسر انداخته است.


فقط به نفع سازمان بیمه گر

وی با بیان اینکه اجرای طرح حذف دفترچه کاغذی از سوی تأمین اجتماعی، فقط به نفع سازمان بیمه گر بوده است و بار مالی زیادی را به بیماران و پزشکان تحمیل کرده است، گفت: با اجرای این طرح، بسیاری از مردم با اینکه بیمه هستند، خدمات آزاد دریافت می‌کنند. پزشک نسخه الکترونیک تولید می‌کند، اما آزمایشگاه و مرکز تصویربرداری با وجود قرارداد با تأمین اجتماعی، هنوز زیرساخت دریافت این مدل نسخه را ندارند و بیمار ناچار است به پرداخت آزاد هزینه تن بدهد. درباره بیمارستان‌ها هم همین طور است و هنوز به شکل درست این طرح را اجرا نمی‌کنند و باز هم بیمار خدمات آزاد دریافت می‌کند. در مطب پزشک هم گاهی به علت قطعی اینترنت و نبود زیرساخت مناسب، بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند عطای استفاده از بیمه را به لقایش ببخشند.

وی ادامه داد: مجموع سهمی که تأمین اجتماعی از مبلغ ویزیت پزشک می‌پردازد، ۱۰ هزار تومان است و بیمار و پزشک برای دریافت همین مبلغ باید مسیر پیچیده و سختی را طی کنند که به صرفه نیست. اگر سهم سازمان‌های بیمه گر از پرداخت بیشتر شود و بار مالی کمتری برای بیمار داشته باشد، بی شک هم بیمار و هم پزشک از تولید نسخه الکترونیک استقبال می‌کنند.


نرم افزار پرایراد و بدون مشوق برای پزشکان

بیرجندی نژاد مدعی شد که وضعیت اقتصادی بسیاری از مطب‌های پزشکان نامناسب است و حذف دفترچه کاغذی نیز هزینه‌های زیادی بر پزشکان تحمیل می‌کند.
وی افزود: از زمان اجرای این طرح هرمطب باید مجهز به رایانه، اینترنت و پرینتر شود که هزینه زیادی را تحمیل می‌کند، آن هم درحالی که تعدادی از پزشکان به فکر تعطیلی مطبشان هستند.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد نرم افزار تولید نسخه الکترونیک سازمان تأمین اجتماعی را پرایراد دانست و افزود: این نرم افزار هنوز به درستی مرحله استفاده آزمایشی را طی نکرده است که ایراد آن مشخص شود و متأسفانه سرعت تولید نسخه در آن کند است. تولید برخی از خدمات آزمایشگاهی و پاراکلینیکی در آن مشکل است و برخی از این خدمات پیش بینی نشده است و مثلا به پزشک اجازه نمی‌دهد که به فاصله ۱۰ یا ۱۲ روز برای بیمار دوباره آزمایش بنویسد و این کار بعد از انجام فرایندی طولانی امکان پذیر است. در این مورد بیمار و پزشک ترجیح می‌دهند از خدمات آزاد استفاده کنند.

وی افزود: پرونده بیمار و نسخه‌های قبلی که پزشک نوشته است و حالا بر اساس آن‌ها می‌خواهد دوباره دارو تجویز کند، در دسترس نیست و به همه این‌ها نبود مشوق برای پزشکان را هم باید اضافه کنید. بیمه طبق قانون باید سهم پزشک را زود پرداخت کند، اما سازمان تأمین اجتماعی همین موضوع را به عنوان مشوق در نظر گرفته است.


قرارداد‌ها لغو می‌شود؟

موضوع لغو قرارداد پزشکان با سازمان تأمین اجتماعی به علت پیچیدگی‌های حذف دفترچه کاغذی و تولید نسخه الکترونیک این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. مسئله‌ای که بیرجندی نژاد آن را رد نکرد و گفت: از پزشکان خواستیم تا لغو قرارداد نکنند و به کارشان با تأمین اجتماعی ادامه بدهند، ولی اگر اوضاع پیچیده شود و مشکلات حل نشود، شاید جمع زیادی از پزشکان دست به این کار بزنند و این کار بی شک بیماران را با چالش‌های اساسی روبه رو می‌کند. البته سازمان نظام پزشکی اجازه این کار را نخواهد داد. چون ما نگران تحمیل هزینه به بیماران هستیم. در همین راستا نامه نگاری‌هایی با سازمان تأمین اجتماعی و استانداری داشته ایم و همه این مشکلات را منعکس کرده ایم و آن‌ها هم قول حل وفصل داده اند.


همه بیمه گر‌ها از یک نرم افزار استفاده کنند

رئیس انجمن رادیولوژی استان و نماینده انجمن‌های پزشکی نیز در این نشست با بیان اینکه ۱۶ هزار عضو پروانه دار در انجمن تخصصی، از اجرای حذف دفترچه کاغذی رضایت ندارند، گفت: در این طرح فقط منافع بیمه گر لحاظ شده است و هیچ نفعی برای بیمار و جامعه پزشکی وجود ندارد و طبیعی است که با اجرای چنین طرحی مخالف هستیم. البته اصل اجرای تولید نسخه الکترونیک بسیار خوب است، اما اجرای دستوری آن به طرح ضربه می‌زند.

دکتر علی اکبر بهرامی فر با اشاره به مشکلاتی که تولید نسخه الکترونیک برای آزمایشگاه‌ها و مراکز تصویربرداری ایجاد کرده است، افزود: در این مراکز به علت پیش بینی نشدن مکانی برای نگارش شرح حال بیمار و سخت بودن طی کردن این فرایند در سونوگرافی و رادیولوژی، پزشک باید دوباره بیمار را ویزیت کند.
وی در ادامه یادآور شد: خواسته نظام پزشکی این است که همه سازمان‌های بیمه گر از یک نرم افزار استفاده کنند که هزینه و مشکلات کمی برای پزشک و بیمار داشته باشد. زیرا نرم افزار فعلی طبق گفته‌های خود مسئولان سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۳۵ تا ۴۰ خطا و مشکل جدی دارد که هنوز رفع نشده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->