محمدناصر حقخواه | شهرآرانیوز - حدود ۲ هفته پیش درباره حضور گسترده بازیگران سینما به عنوان مجری در برنامههای ترکیبی و گفت وگومحوری که در پلت فرمهای اینترنتی ساخته و پخش میشوند، نوشتیم. حضوری که پس از برنامه
«هم رفیق» با اجرای شهاب حسینی قرار است با حضور محمدرضا گلزار در برنامهای به نام
«هفت خان» و البته برنامه پژمان جمشیدی که هنوز نامی ندارد، تثبیت شود. درست همان طور که پس از اجرای گلزار در تلویزیون،
سام درخشانی و کامبیز دیرباز و حمید گودرزی و پژمان بازغی هم اجراهای تلویزیونی را برعهده گرفتند. حالا و در این مطلب قرار است درباره شروع موج جدیدی از حضور به عنوان مجری، این بار از سمت خوانندگان کشورمان بنویسیم.
حضوری که پس از اجرای بنیامین بهادری در برنامه «میزبان» و توجه شدن به آن، قرار است فرزادفرزین را هم به این حوزه بکشاند. همان طور که میبینید، این تصمیمات کاملا موجی و قبیلهای است؛ روزی بازیگری سرشناس به اجرا روی میآورد و بقیه بازیگران دنباله رو او میشوند و دل به دریا میزنند، روزی فوتبالیستها برنامههای اینترنتی درباره فوتبال اجرا میکنند و حالا انگار نوبت خواننده هاست. حضوری که البته فعلا از ۲ خواننده بیشتر نشده است، اما میتوان انتظار داشت با حضور فرزاد فرزین به عنوان مجری و موفقیت احتمالی او، بیشتر از اینها باشد. حالا در این مطلب سؤال اصلی این است که اصلا این نوع حضورها و انجام مصاحبه و اجرا جلو دوربین که میدانیم کاری تخصصی است، اصولا حرفهای است و مشابه خارجی دارد؟ و اگر چنین است تا الان مردم از این نوع حضورها راضی بوده اند یا نه؟
حرفهای نه، جذاب شاید!
سال هاست که تلویزیون رویکرد خود را برای جذب تماشاچی تغییر داده است و به جای پرورش یک شخص و تبدیل او به برند و بعد استفاده از او، راه میان بر را انتخاب میکند و افراد سرشناس در حوزههای دیگر را وارد حیطه اجرا میکند تا راه چندساله یک شبه طی شود و بیننده عجول با دیدن یک چهره معروف دستش را از کنترل تلویزیون بردارد و به تماشای برنامه بنشیند. دیگر تربیت مجریهایی مثل فرزاد حسنی و جواد یحیوی و محمدرضاشهیدی فر و رضا رشیدپور و احسان علیخانی که از تلویزیون شروع میکنند و اتفاقا پس از شهرت به سینما و سریال هم گوشه چشمی دارند، تمام شده است و بعضی از آنان به کلی حذف شده اند و باقی مانده شان هم آخرین نسل مجریان حرفهای را تشکیل میدهند.
در برنامههای جدید تلویزیون همان طور که شاهدیم، یک چهره سینمایی از برنامه آشپزی تا برنامه مختص کودکان و مسابقه اطلاعات عمومی و اتومبیل رانی را اجرا میکند. اما فارغ از این شکل نگاه به تلویزیون، برنامههای شبکه مجازی که اصولا بر پایه جذب مخاطب ساخته میشوند و بیننده با دیدن آن هزینه اینترنت میپردازد، قطعا این راه را دنبال میکنند. از حضور مرحوم علی انصاریان و مهرداد میناوند، خداد عزیزی و کریمباقری به عنوان مجری برنامههای اینترنتی تا حضور شهاب حسینی و محمدرضا گلزار و پژمان جمشیدی، همه این نکته را ثابت میکند که این حضورها قطعا جذاب اند و حرفی در آن نیست، اما آیا اصلا این شکل حضورها حرفهای هم هستند؟ در نگاه اول و بدون هیچ تحلیل روی اجراها پاسخ باقاطعیت نه است!
کسی که نه دوره بدن و بیان دیده است، نه مخاطب شناسی میداند، نه در پشت صحنه برنامههای تلویزیون خاک صحنه خورده و نه حتی ارتباط چشمی گرفتن درست با دوربین را بلد است، اصلا جایی روبه روی دوربین ندارد. اما از این نگاه اولیه اگر بگذریم و وارد بحث تخصصی شکل اجراها شویم، آیا به پاسخ دیگری میرسیم؟ برای این منظور بد نیست بهانه اصلی نوشتن این مطلب را که حضور فرزاد فرزین به عنوان مجری در یک برنامه گفت وگومحور است، اصل قرار دهیم و درباره همتای او، بنیامین بهادری، و برنامه میزبان چندخطی بنویسیم!
بد و بدتر یا بد و خوب؟
بنیامین بهادری دوباره قرار بود اجرای یک برنامه در تلویزیون را به عهده بگیرد و خبرش هم به سرعت همه جا منتشر شد، اما هربار به دلیلی، در آخرین لحظات این حضور لغو شد. اما برنامه اینترنتی میزبان بالأخره جلو دوربین رفت و او گفتگوهایی با سوژههایی سرشناس مثل اکبر عبدی و سحر قریشی و بابک جهانبخش انجام داد. میهمانانی که میشد از حضور آنان نه برنامهای فوق العاده که دست کم گفت وگوی خوش ریتمی بیرون آورد؛ اتفاقی که اصلا نیفتاد و نظرهای انتقادی مردم زیر همه پستهای اینستاگرامی درباره این برنامه به وفور دیده میشد. اما جالب اینجا بود که در حرکتی عجیب چند صفحه سینمایی با صفتهایی مبالغه آمیز مثل بااستعداد و فان و توانا از اجرای بنیامین یاد میکردند. توصیفاتی که باعث میشد زیر همان پستها مردم از شدت تعجب ندانند که دقیقا چه باید بگویند.
بامزهترین نظر دراین باره متعلق به کاربری بود که نوشته بود: «آقا فکر کنم واسه خبرنگارا یه چیز دیگه نشون دادن که همه شون دارن این جوری میگن؛ من وسط این برنامه یخ خوابم برد، جدی. کجاش فان بود آخه؟» حرف مردم درست بود؛ «میزبان» نه برنامهای با گفت وگویی چالشی بود، نه سرگرم کننده، نه حتی زرد و دم دستی. برنامهای بد ریتم با سؤالهای خنثی که اگر هم کمی از خنثی بودن خارج میشد، با خام دستی مجری تباه میشدند. اما آن برنامه گذشت و حالا نوبت فرزاد فرزین است. او نشان داده است که رابطههای زیادی بین بازیگران و تهیه کنندگان و کارگردانان دارد و در دوسه سال گذشته از خیلی بازیگران حرفهای هم بیشتر سریال نمایش خانگی بازی کرده است و همین روزها هم مشغول بازی در سریال ملکه گدایان است.
فرزین پیش از اوج گیری شبکه نمایش خانگی هم چند کار سینمایی بازی کرده بود و در کنسرت هایش هم جزو معدود خوانندگانی بود که وجهی نمایشی به کارش میبخشید و برای هر قطعه یک برنامه داشت. اما همه این تجربیات و خلاقیتها باعث نمیشود که او در اجرا الزاما موفق باشد. به هرحال چیزی که قطعا معلوم است، اجرای فرزاد فرزین در یک برنامه اینترنتی به نام «منوبشناس» است که میهمانانی مثل باران کوثری، نیما شعبان نژاد، سیدجلال حسینی، مهدیرحمتی، علی اوجی، نرگسمحمدی و رضا یزدانی در برنامه فرزین حضور خواهند داشت. حالا باید منتظر بود و دید که او حضوری بهتر از بنیامین خواهد داشت یا بدتر از بد خواهد بود؟!
بیشتر بخوانید: