پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است هشدار ایران درباره پیامدهای تحرکات نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در کارائیب واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا (ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل
سرخط خبرها

پیشنهاد عربستان برای آتش‌‍ بس گسترده در یمن

  • کد خبر: ۶۲۱۳۵
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۶
پیشنهاد عربستان برای آتش‌‍ بس گسترده در یمن
وزیر خارجه عربستان سعودی بعد از شش سال جنگ علیه یمن مدعی شد که ریاض ابتکارعملی برای پایان دادن به این جنگ آماده کرده است که دولت نجات ملی یمن به آن واکنش نشان داد.
به گزارش شهرآرانیوز، وزیر امور خارجه عربستان سعودی خواستار آتش بس در یمن شد و گفت که بر اساس ابتکار عمل ادعایی ریاض، فرودگاه صنعاء بازگشایی محدود خواهد شد و فشار از بندر الحُدیده کاسته خواهد شد.

خبرگزاری رسمی سعودی (واس) دوشنبه به نقل از «فیصل بن فرحان» گزارش داد که عربستان سعودی در این ابتکار عمل به دنبال آتش‌بس در یمن است مشروط بر این که دولت نجات ملی این کشور که انصارلله نیز بخشی از این دولت است، با آن موافقت کند.

محمد عبدالسلام، سخنگوی انصار الله و رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی در مذاکرات به این طرح عربستان واکنش نشان داد و گفت که طرح سعودی‌ها جدید نیست.

او در توییتی نوشت: «عربستان، خود بخشی از تجاوز به یمن است. هر طرحی که این نکته را در نظر نگیرد که یمن در معرض تجاوز و محاصره قرار گرفته، غیرجدی است و چیز جدیدی ندارد».

بن فرحان طی نشست خبری زنده که فرماندهان ائتلاف ضد یمن به رهبری ریاض نیز در آن حضور داشتند، گفت که پیشنهاد ابتکار عمل ریاض شامل آتش بس فراگیر در یمن با اشراف سازمان ملل متحده و با موافقت دولت مستعفی یمن (منصور هادی) و انصارالله یمن است.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی ایران را به مداخله در امور یمن متهم کرد و گفت که دلیل طولانی شدن جنگ کشورش علیه این کشور، مداخلات تهران است!

بن فرحان اجرای آتش بس فراگیر ادعایی خود را مشروط به موافقت جنبش انصارالله یمن دانست و گفت: «همین که [انصارالله]حوثی با این ابتکار عمل موافقت کردند، آتش‌بس اجرا خواهد شد».

وزیر خارجه سعودی گفته طرح ابتکار عمل کشورش برای پایان دادن به جنگ علیه یمن، پیشنهاد‌هایی را برای وضعیت فرودگاه بین‌الملل صنعاء و بندر مهم الحدیده یمن دارد.

او گفت که ائتلاف سعودی محاصره بندر الحدیده (غرب یمن) کاهش خواهد داد و عواید حاصل از عوارض و مالیات از این بندر به حساب بانکی مشترک در بانک مرکزی یمن منتقل خواهد شد.

وزیر خارجه سعودی همچنین گفت که ائتلاف متجاوز به یمن اجازه خواهد داد فرودگاه بین‌المللی صنعاء برای شمار محدودی از مقاصد بین‌المللی و منطقه‌ای پرواز مستقیم داشته باشد.

فیصل بن فرحان همچنین مدعی شد که طرح ابتکار عمل کشورش برای پایان جنگ پیشنهاد از سرگیری گفتگو‌های سیاسی را به منظور پایان دادن به بحران یمن داده است.

جنگ عربستان سعودی علیه یمن در حالی وارد هفتمین سال می‌شود که ریاض به اذعان سازمان ملل متحد، در برابر بیش از پنج دور مذاکرات طرف‌های یمنی در کویت و عمان و اردن سنگ‌اندازی کرده است.

فرودگاه صنعاء طی شش سال گذشته بمباران شد و در محاصره شدید ائتلاف قرار گرفت که هرگونه ورود و خروج به آن بدون اجازه ائتلاف سعودی میسر نیست و همین ائتلاف بر اساس توافق استکهلم (۲۰۱۸) قرار بود محاصره فرودگاه را برای اغراض و پرواز‌های انسان دوستانه کاهش دهد که تاکنون محقق نشده است.

هم‌اکنون بیش از ۱۳ نفت‌کش در بندر الحدیده به رغم انجام همه پروتکل‌ها و پرداخت‌ها از سوی ائتلاف متجاوز توقیف شده و همین مسئله به بحران سوخت در یمن دامن زده است.
 
 
منبع:فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->