برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

فیشینگ یک میلیاردی از حساب ۷۰ شهروند مشهدی

  • کد خبر: ۶۴۳۰۴
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
فیشینگ یک میلیاردی از حساب ۷۰ شهروند مشهدی
پلیس فتای خراسان رضوی یک باند کلاهبرداری و پول‌شویی را در مشهد متلاشی کرد.
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛

روایت اول: بسته اینترنتی زیر قیمت بازار

آگهی فروش بسته‌های اینترنتی بلندمدت با هزینه‌ای پایین مرا به کانال تلگرامی مربوط کشاند و وسوسه شدم تا یکی از محصولات مجازی این کانال را برای خودم خریداری کنم. بعد از ارسال درخواست به ادمین کانال لینک درگاه پرداخت برایم فرستاده شد. همه چیز شبیه درگاه بانکی بود و من نیز برای فعال‌سازی بسته اینترنتی انتخابی مراحل پرداخت آنلاین را انجام دادم. بعد از درج اطلاعات بانکی و تکمیل صفحه مورد نظر کلید تأیید را زدم، اما تراکنش ناموفق بود و چند مرتبه دیگر نیز مراحل خرید اینترنتی را تکرار کردم که باز هم موفق به انجام فرایند خرید و فعال‌سازی بسته اینترنتی نشدم.
 
هنوز زمانی نگذشته بود که مبالغی از حساب بانکی‌ام کسر شد و تا به خودم بیایم موجودی حسابم به ۱۰ هزار تومان رسید. فردای آن روز به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی مراجعه کردم و علیه افرادی که حسابم را خالی کرده بودند شکایت کردم. گرچه تحقیقات پرونده آغاز شده بود، اما چه سود که سرمایه‌ام از دستم رفته بود.
در مرکز پلیس فتا چند مرد جوان دیگر را دیدم که حال و روز من را داشتند. آن‌ها هم شبیه به من فریب آگهی فروش بسته اینترنتی ارزان‌قیمت را خورده و مبالغی زیادی را از دست داده بودند.


روایت دوم: حقوق خوب در قبال اجاره کارت بانکی

چند ماهی می‌شد که بیکار بودم. برای کار به هر دری زدم تا شاید فرجی شود، اما همه در‌ها به رویم بسته بود. در این مدت حتی فکر از مشهد رفتن هم به سرم زده بود، اما کمی که با خودم فکر کردم منصرف شدم. یک روز برای رفتن به خانه خواهرم درخواست تاکسی اینترنتی دادم. پسری جوان به سراغم آمد. در بین راه کمی در مورد مشکلات مالی و شرایط اقتصادی صحبت کردیم که راننده به من پیشنهاد همکاری داد. او می‌گفت یکی از دوستانش صرافی دارد و برای نقل و انتقال‌های مالی‌اش نیاز به کارت بانکی افراد مختلف دارد و در ازای دریافت هر کارت بانکی ماهیانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند. از ظاهرش پیدا بود که راست می‌گوید برای همین شماره تلفنش را گرفتم تا فکر کنم و به او خبر نهایی را بدهم.

چند روز با خودم کلنجار رفتم، اما مشکلات اقتصادی باعث شد تا راضی شوم چند کارت بانکی‌ام را در اختیار این مرد جوان بگذارم. چند ماه از این ماجرا گذشته بود که از سوی پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی احضار شدم. وقتی به مرکز فرماندهی پلیس فتا رفتم متوجه شدم که چه کلاهی سرم رفته است. مبالغ سرقتی بسیار زیادی به کارت‌های من واریز و با آن‌ها پول‌شویی صورت گرفته بود. نمی‌دانستم چه باید بگویم. تمام موضوع را برای کاشناس پلیس فتا شرح دادم و تحقیقات برای شناسایی مرد راننده تاکسی اینترنتی آغاز شد.


روایت سوم: کلاهبردار با صدای زنانه

در یک کانال تلگرامی به عنوان همسریابی عضو شدم. مشخصات چند نفر در کانال مورد نظر درج شده بود که برای آشنایی با یکی از این افراد با شماره ادمین کانال تماس گرفتم. ادمین کانال که زنی جوان بود بیان کرد برای ارتباط گرفتن با افرادی که اطلاعاتشان در کانال ثبت شده باید حق عضویت پرداخت کنم. من هم خام حرف‌های زن جوان شدم و لینک درگاه اینترنتی بانکی را از او دریافت کردم. مبلغ مورد نظر را در سایت بانکی یادداشت و فرایند انتقال اینترنتی پول را انجام دادم، اما تراکنش ناموفق بود. چند مرتبه دیگر تلاش کردم، اما بازهم موفق به انتقال وجه نشدم. قصد داشتم تا با شماره مورد نظر تماس بگیرم و موضوع را به زن جوان اطلاع دهم که چندین پیامک کسر وجه برایم ارسال شد.

چند مرتبه با شماره تلفن زن جوان تماس گرفتم که مردی وحشی تلفن همراه را برداشت و شروع به فحاشی کرد. آنجا بود که متوجه شدم بازی خورده‌ام. سریعا خودم را به یکی از شعب بانکی رسانده و حساب بانکی‌ام را مسدود کردم، اما در این بین ۱۰ میلیون تومان از حسابم کسر شده بود. به پلیس فتا مراجعه کردم و علیه فردی که او را نمی‌شناختم شکایت کردم و تحقیقات پرونده برای شناسایی زن کلاهبردار آغاز شد.


روایت پلیس: شناسایی و دستگیری اعضای باند فیشینگ

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در تشریح روند تحقیقات این پرونده کلان گفت: ارجاع ده‌ها مورد شکوائیه قضایی از سوی شهروندان مشهدی مبنی بر کلاهبرداری و برداشت غیر مجاز از حساب آن‌ها موجب آغاز تحقیقات گسترده برای شناسایی و دستگیری متهم یا متهمان این پرونده شد.
سرهنگ جواد جهانشیری بیان کرد: برخی مال‌باختگان فریب خرید بسته اینترنتی ارزان‌قیمت را خورده و بعضی دیگر نیز با مشاهده یک تصویر در کانال و سایت‌های همسریابی به درگاه‌های تقلبی بانکی هدایت شده و با دست خودشان شرایط انجام فیشینگ اطلاعات حساب خود را فراهم کرده‌اند. در تحقیقات بعدی پرونده نیز مشخص شد که متهم یا متهمان این پرونده با وجوه کسر شده اقدام به پول‌شویی کرده و از سایت‌های واسطه‌گر نیز لوازم خانه، تلفن همراه، لپ‌تاپ و... خریداری کرده‌اند.

این مقام ارشد پلیس فتای استان خراسان رضوی ادامه داد: در همان ابتدای تحقیقات پلیسی با دستور و هماهنگی قضایی ده‌ها کارت بانکی که مبالغ کسر شده به آن‌ها انتقال یا واریز شده بود، شناسایی و مسدودسازی شدند. علاوه‌براین مالک و صاحبان این حساب‌ها که برخی از آن‌ها زنان جوان هستند شناسایی و به پلیس فتا احضار شدند. با احضار صاحبان این حساب‌ها مشخص شد که همگی فریب وعده همکاری با مردی جوان را خورده‌اند. متهم در ازای در اختیار قرار دادن هر کارت بانکی مبالغی از ۲ میلیون تا ۴ میلیون ریال به صورت ماهیانه برای طعمه‌هایش واریز می‌کرده است. او همچنین برای توجیه کردن اقدام مجرمانه خود مدعی شده که کارت‌های بانکی را برای فعالیت تراکنش‌های مالی یک صرافی می‌خواسته است.

سرهنگ جهانشیری افزود: در ادامه تحقیقات مشخص شد که این اقدامات مجرمانه از سوی یک شبکه کلاهبردار طرح‌ریزی و اجرا می‌شده و مأموران با یک باند کلاهبردار روبه‌رو هستند. تیم رسیدگی‌کننده به این پرونده با در دست داشتن سرنخ‌هایی از یکی از متهمان این پرونده هویت او را شناسایی کرده و مشخص شد که او راننده یک تاکسی اینترنتی بوده است. وی باسوار کردن زن‌ها و مرد‌های جوان آن‌ها را با وعده کسب و کار، بازاریابی اینترنتی و ... فریب می‌داده و کارت‌های بانکی آن‌ها را برای مقاصد شوم خود دریافت می‌کرده است.

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی گفت: با تلاش تیم رسیدگی‌کننده این پرونده متهم شناسایی شده و به همراه ۲ همدست دیگرش در مخفیگاه خود به دام افتادند. ۲ تن از متهمان که با هم برادر هستند دارای سابقه کیفری مشابه در پلیس فتا بوده و نفر سوم نیز در حوزه تهیه کارت ملی و پول‌شویی در تاکسی اینترنتی فعالیت داشته است. همچنین مشخص شد عاملان این کلاهبرداری‌های سریالی علاوه بر ارتکاب جرائم کلاهبرداری و پول‌شویی در دایره عملیات ویژه پلیس فتا نیز دارای پرونده باز بوده و با راه‌اندازی فضای غیر اخلاقی و تبلیغات گسترده در فضای مجازی و تقلید صدای زنانه مبالغی را از برخی کاربران فضای سایبری به بهانه همسر‌یابی و دوست‌یابی کلاهبرداری کرده‌اند.

سرهنگ جهانشیری تصریح کرد: متهمان در رویارویی با مستندات پرونده و ادله فنی پلیس فتا به جرائم ارتکابی خود اقرار و اعتراف کردند. علاوه بر این براساس مدارک و مستندات دیگر این پرونده مشخص شد که متهمان در سراسر کشور مرتکب اقدامات متعدد کلاهبرداری از طریق فیشینگ اطلاعات و پول‌شویی شده‌اند. تاکنون ۷۰ شاکی در استان خراسان رضوی که بیش از ۱۰ میلیارد ریال از آن‌ها کلاهبرداری شده است شناسایی شده و شکایت خود را علیه متهمان این پرونده تنظیم کرده‌اند. ۳ متهم به دام افتاده نیز پس از تحقیقات اولیه و سیر مراحل قضایی در اختیار دادسرا قرار گرفته‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->