هزینه سفر به باکو در سال 1404 چقدر است؟ مراکز آموزشی و مدارس در آذربایجان غربی به مدت یک هفته غیرحضوری شد فایده طرح کاشت یک میلیارد درخت چیست؟ آخرین جزئیات از نحوه برگزاری امتحانات ترم بهمن و تابستان دانشگاه‌های آزاد اسلامی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش‌سوزی در جنگل ابر | عملیات مهار آتش در جریان است (۳۰ تیر ۱۴۰۴) هیچ محدودیتی برای حمل و نقل زائران عتبات عالیات وجود ندارد فعالیت ۱۷ هزار کارگاه زیر پوشش تامین‌اجتماعی در غرب خراسان رضوی واریز حقوق بازنشستگان لشکری آغاز شد (۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) سهم ۴۷ درصدی موتورسواران در تصادفات منجر به فوت بزرگ‌راه‌های پایتخت کارت ورود به جلسه سی‌امین المپیاد دانشجویی کشور منتشر شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) پایان جعل مأموریت | باند کلاهبرداران دولتی‌نما دستگیر شدند آغاز فرآیند مرمت یکی از گنبد‌های مسجد جامع اصفهان (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) اجرای طرح ملی سنجش سلامت پایه ششمی‌ها احیای صنعت گردشگری کشور در دوران پساجنگ با محوریت صلح، فرهنگ و زیارت افشای سوالات سمپاد، عدالت آموزشی را زیر سوال برد | برخورد جدی مجلس با متخلفان ضروری است بازگشت دوباره کرونا به صدر بیماری‌های تنفسی کشور جنگ ۱۲ روزه چه آسیبی به صنایع دستی کشور زد؟ تبلیغ دارو در فضای مجازی ممنوع است مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان: تولید آب در خراسان رضوی ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است بدهی سربه‌فلک‌کشیده‌ دولت به تأمین‌اجتماعی | ۶۰ درصد بازنشستگان، نصف سبد معیشت درآمد دارند اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نمون‌برگ هدایت تحصیلی دانش‌آموزان قبولی در خرداد صادر شد + جزئیات بر پروژه مهر و ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس نظارت می‌شود | نظرسنجی از والدین درمورد فرآیند ثبت‌نام‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا ابتدای هفته آینده پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مطالبه جدی بازنشستگان است آیا معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در مردادماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ دستیابی به استاندارد‌های تراز در مدارس غیردولتی تا ۳ سال آینده (۳۰ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

احتمال وقوع سونامی یا زلزله بزرگ با مرگ گربه‌ماهی‌‌ها در جاسک + فیلم

  • کد خبر: ۶۴۶۹۸
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۳
احتمال وقوع سونامی یا زلزله بزرگ با مرگ گربه‌ماهی‌‌ها در جاسک + فیلم
با اشاره به سابقه مطالعاتی در دانشگاه توکیو بعد از زلزله ۲۰۱۱ ژاپن، تا ۷۰ درصد بین مرگ گربه‌ماهی‌ها و وقوع زلزله ارتباط سیستماتیک وجود دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، ۱۳ و ۲۵ فروردین امسال (۱۴۰۰) در دو نقطه متفاوت از ساحل جاسک حدود ۱۰۰ تن لاشه گربه‌ماهی پیدا شد. از همان روز‌های اول آلودگی نفتی، بیماری ویروسی و فعالیت صیادی به عنوان مهمترین دلایل مرگ گربه‌ماهی‌ها مطرح شد، اما جالب‌توجه‌ترین فرضیه مرگ این گربه‌ماهی‌ها را به وقوع زلزله و سونامی ربط می‌دهد.

مهدی زارع –استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی- این فرض را مطرح کرد. او با اشاره به سابقه مطالعاتی در دانشگاه توکیو بعد از زلزله ۲۰۱۱ ژاپن، توضیح می‌دهد که بر اساس مقاله منتشرشده در سال ۲۰۱۴ تا ۷۰ درصد بین مرگ گربه‌ماهی‌ها و وقوع زلزله ارتباط سیستماتیک وجود دارد.

البته مشاهده لاشه گربه‌ماهی‌ها به این معنا نیست که وقوع زلزله و سونامی حتمی است. بلکه از نظر زلزله‌شناسان این یک پیش‌نشانگر است که اهمیت و ارزش بررسی علمی دارد. برای همین هم شاید لازم است محلی‌ها، ساکنان جاسک نسبت به هر نوع تغییر احتمالی هشیار باشند.

در چنین شرایطی طبیعتا بررسی سایر مولفه‌ها کمک بزرگی است تا بتوان نظر نسبتا دقیق‌تری برای احتمال وقوع زلزله داد، اما در ساحل جاسک یا در منطقه مکران شبکه لرزه‌نگاری وجود ندارد تا از این طریق اطلاعات زلزله‌های کوچک ماه‌های قبل ثبت شده و حالا مورد بررسی قرار گیرد.

از سوی دیگر به گفته مهدی زارع این عضو پژوهشکده زلزله‌شناسی، قبل از وقوع زلزله تغییراتی در ساحل یا در نقاطی که گسل قرار است فعال شود، ایجاد می‌شود که این تغییر در حقیقت باعث تغییر در ترکیبات و هیدروژئوشیمی آب می‌شود که به طور خاص روی گربه‌ماهی‌ها اثر می‌گذارد.

گزارش پیش رو علاوه بر طرح یک فرضیه علمی درباره علت مرگ گربه‌ماهی‌های در ساحل جاسک، نگاهی تاریخی به گسل مکران و زلزله و سونامی‌های جاسک داشته است زمانی که اسکندر مقدونی برای کشورگشایی راهی دریای مکران شد.
 

مرگ مشکوک گربه‌ماهی‌ها در جاسک؛ احتمال وقوع یک سونامی یا زلزله بزرگ در جنوب ایران

 
منبع: عصرایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->