کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران
سرخط خبرها

گفت‌وگو با موسس رادیو آرا | دوست دارم روزی در افغانستان برنامه بسازم

  • کد خبر: ۶۵۲۳۰
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۳
  • ۱
گفت‌وگو با موسس رادیو آرا | دوست دارم روزی در افغانستان برنامه بسازم
مرجان حیدری متولد ۱۳۷۴ و دانشجوی رشته خبرنگاری است که حدود پنج سال است شبکه رادیویی «آرا» را راه‌اندازی کرده و در فضای گویندگی و اجرا فعالیت می‌کند که برای مخاطب افغانستانی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حیدری در گفت‌وگویی از چگونگی ورودش به رادیو و بعد تاسیس و راه اندازی رادیو آرا توضیح می‌دهد.

*علاقه به گویندگی از چه زمانی در شما ایجاد شد؟

از کودکی تقلید صدا را دوست داشتم، بزرگ‌تر که شدم و همین چند سال پیش در شبکه‌های اجتماعی گویندگی می‌کردم و دکلمه‌هایی به زبان دری کار می‌کردیم. بعد از آن اولین استادم در حوزه گویندگی، به من پیام داد و گفت استعداد خوبی داری، در دوره‌های من شرکت کن، از آنجا بود که من به تهران آمدم، مسیر من دور بود و خانواده نسبت به این موضوع یک مقدار نگران بودند. حتی اصرار می‌کردند که شرکت در این کلاس‌ها بیهوده است و می‌گفتند که در کلاسی شرکت کنم که مهارت خاصی را یاد بگیرم. من با اصرار زیاد آنها را راضی کردم و هفته‌ای یک بار به تهران می‌آمدم. تا اینکه سال ۹۶ با تست گویندگی و اجرا در شبکه آی فیلم به طور حرفه‌ای وارد حوزه گویندگی و مجری گری شدم و فعالیت رسمی ام از برنامه «پنجره» آی فیلم شروع کردم که ۳ سال طول کشید. در کنار این کار هم بعد از گذراندن دوره‌های اجرای صحنه و همایش‌های مختلف دعوت شدم و در کنار آن اولین کاری که انجام دادم گویندگی تیزر تبلیغاتی بود.

*ایده رادیو «آرا» چگونه به ذهن شما رسید؟

بعد از اینکه دوره‌های گویندگی و اجرا شرکت کردم با یک جامعه افغانستانی کوچکی روبرو شدم که هم استعداد داشتند و هم علاقه‌مند به این عرصه بودند اما متاسفانه بعد از گذراندن دوره‌های آموزشی، فضایی نداشتند که بتوانند فعالیت کنند. دوست داشتم یک تیم رسانه‌ای وجود داشته باشد و این جامعه کوچک افغانستانی بتواند در این عرصه فعالیت کند. من پیش از این در خود افغانستان هم ندیده بودم که مجموعه‌ای که از گوینده‌ها و یا مجری‌های موفق و کاربلد افغانستانی تشکیل شده باشد و فعالیت آنها تاثیرگذار و مفید باشد. خیلی دوست داشتم که بتونم این تیم را تشکیل بدهم و رادیو آرا هم از همین جا تشکیل شد.

*چرا اسمش «آرا» شد؟

روی اسم آن خیلی فکر کردم و با دوستان مختلف مشورت کردم و در نهایت توانستیم چند کلمه را پشت سر هم بگذاریم و مخفف آنها را به «آرا» تبدیل کنیم. این کلمات آموزش، روشنگری و آگاهی است که اهداف رادیو را تشکیل می‌دهد.

شعری از محمدکاظم کاظمی با اجرای مرجان حیدری

*چه سختی‌ها و مشکلاتی در کار داشتید؟

مدیریت کار تیمی واقعاً سخت است، خصوصاً آنکه استارتاپ باشید و هیچ حمایتی نداشته باشید. اینکه خودت بخواهی یک رسانه را متولد کنی و اطرافیان بتوانند به تو اعتماد کنند و یک کار تیمی را پیش ببرند دشوار است. خدا را شکر دوستان خوبی با ما همراه شدند و توانستیم یک سال را پشت سر بگذاریم. از سختی‌های کار هم مدیریت خود افراد است، بعضی وقت‌ها افراد نمی‌توانند با تو کار کنند بین کار رهایت می‌کنند و این مسئله می‌تواند روی کار تاثیر بگذارد.

مورد بعدی حواشی هست و اینکه بتوانیم به این حواشی توجه نکنیم کار دشواری است به طور مثال در حین کار برچسب‌هایی مثل مسائل قومیتی به مجموعه زده می‌شد. می‌گفتند در آرا صرفاً یک قومیت خاص حضور دارد ولی خب بعد از ۴ ماه اعضای جدید را جذب کردیم که از قومیت‌های مختلف بودند و صرفاً انتخاب ما بر اساس توانایی‌ها و استعدادهای آنها صورت گرفته است و برای ما اصلاً قومیت مطرح نیست و استقبال می‌کنیم از تمام کسانی که در این عرصه استعداد داشته باشند.

*فکر می‌کنید در کنار این سختی‌ها چه چیزی باعث موفقیت شد؟

مهمترین عاملی که در این موفقیت تاثیر داشت این احساس است که خدای من همیشه به من نگاه می‌کند و یک لحظه نیست که نگاهش را از من بردارد. همیشه این باور را دارم که کاری را که انجام می‌دهم باید با عشق باشد. در عرصه گویندگی و اجرا هم به عنوان صرفاً یک منبع درآمد نگاه نمی‌کنم چون آدم به شغلی که در نظر می‌گیرد باید عشق داشته باشد، ما گوینده‌ها نسبت به بقیه کسانی که کارهای مختلفی انجام می‌دهند باید بیشتر نسبت به کار خود علاقه داشته باشیم چون وظیفه ما تاثیرگذاری است و در صورتی که به این کار علاقه نداشته باشیم از اثرگذاری آن کم می‌شود و زمانی که مادیات به معیار تبدیل شود، عشق از بین می‌رود و نگاه تنها به یک نگاه درآمدزایی تغییر می‌کند. توکل به خدا و عشق به کار خیلی موثر بود و باعث پیشرفت کارم شد، نمی گویم که موفق هستم و تا موفقیت راه زیادی دارم اما خدا را شکر می‌کنم که در مسیر پیشرفت هستم.

*رادیو آرا روی چه موضوعاتی کار می‌کند؟

آیتم‌های ما مختلف و تعداد آنها در حال افزایش است و روی موضوعاتی مثل طنز سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اخبار روز و… کار می‌کنیم و بچه‌ها به صورت گروهی و انفرادی روی آیتم‌ها فعالیت می‌کنند. در حال حاضر دو الی سه برنامه در فضای طنز داریم و در بخش‌های سرگرمی هم سعی کردیم به معرفی افغانستان بپردازیم و یا جاذبه‌های گردشگری و بزرگان افغانستان را معرفی کنیم و در پادکست تحلیل هفته داریم تحولات و رویدادهای افغانستان را بررسی می‌کنیم. همچنین برنامه «چکامه» را داریم که درخصوص ادبیات کار می‌کند و به گفتگو با افراد موفق می‌پردازد. آیتم‌های جانبی دیگری هم هست که شامل معرفی کتاب و شعرخوانی است.

*این فعالیت‌ها برای یک خانم در فرهنگ و جامعه افغانستان چقدر سخت است؟

قطعاً نسبت به گذشته تا الان نگاه تغییر کرده است اما می‌توان گفت مثلاً چند سال پیش خیلی سخت بود واقعاً اینکه یک دختر بخواهد کار تیمی انجام دهد یا کار رسانه‌ای از نگاه بعضی از اقوام ما کار مناسبی نبود و این خود محدودیت ایجاد می‌کرد. حتی صحبت‌های اطرافیان تأثیر منفی می‌گذاشت که چرا دخترتان را کلاس صدا و گویندگی فرستاده‌اید.

*از فضای مهاجرت توضیح دهید چقدر توانست برای شما مثبت باشد؟

پدر و مادر من به خاطر فضای ناامن و جنگی که وجود داشت مهاجرت کردند به ایران و من اینجا درس خواندم و اهداف من همینجا شکل گرفت و حالا اگر افغانستان بودم با وجود شرایط سخت و نبود امنیت و با توجه به نیاز اول ما که امنیت هست فعالیت خیلی سخت می‌شد و همچین چیزی ممکن نبود که بتوانم رادیو آرا را در افغانستان شکل بدهم اما امیدوارم و خیلی دوست دارم که این اتفاق را سرانجام رقم بزنم که بتوانیم رادیو آرا را در افغانستان هم داشته باشیم خیلی دوست دارم کسانی که علاقمند به این حیطه هستند از افغانستان هم با ما کار کنند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین سیدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۳
0
0
سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی و تمام همکاران و مسئولان رادیو آرا ،
از زحمات شایسته و تلاش هایتان سپاسگزاریم انشاالله شاهد استمرار حضور گرم تان در این مجموعه همچنان باشیم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->