به گزارش شهرآرانیوز، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در شرایط خشکسالی دامدار سعی میکند تا دام کمبهره را از گله حذف و گله را کوچک کند. در واقع این نوع عملکرد یک کار مدیریتی محسوب میشود که میتواند در افزایش قیمت گوشت موثر باشد.
مجید جعفری در خصوص دلایل کشتار دام مولد و تاثیر آن بر قیمت گوشت قرمز اظهار کرد: با توجه به کمبود بارندگیها در کشور میزان کشتار دام مولد تا حدودی نسبت به سنوات قبل افزایش داشته است. اما به طور کلی کشتار دام مولد تا حدودی طبیعی است. دام مولد زایش داشته و همچنین دام مولد پیر نیز به کشتارگاه میرود. این مساله یک روال طبیعی است. گله هر ساله 25 الی 30درصد جایگزین دارد.
وی افزود: با توجه به کمبود بارندگیها در کشور دامدار هر زمان که احساس کند تامین نهادهها، علوفه و نقدینگی دچار مشکل است گله را کوچک میکند که این مساله بیشتر به دلیل خشکسالی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در شرایط خشکسالی دامدار سعی میکند تا دام کمبهره را از گله حذف و گله را کوچک کند. در واقع این نوع عملکرد یک کار مدیریتی محسوب میشود. با این وجود این مساله به صورت طبیعی بین 25 تا 30 درصد کشتار در گلههای گاو شیری طبیعی است و به این موضوع جایگزینی میگویند.
وی در رابطه با تاثیر افزایش کشتار دام مولد در کشور و تاثیر آن بر قیمت گوشت قرمز بیان کرد: این مساله میتواند در افزایش قیمت گوشت موثر باشد و بیتاثیر نیست. شاید در استان ما که همیشه مازاد تولید گوشت قرمز را داشتهایم این مساله رخ ندهد اما در کل کشور این مساله امکان وقوع دارد.
جعفری ادامه داد: بحث خشکسالی و بحث کشتار دام مولد بحث کشوری است و در کل کشور زمانی که دامدار با کمبود علوفه و خشکسالی مواجه است این اتفاق رخ میدهد. در این شرایط فشار دامدار برای تامین نهاده دامی نیست بلکه این فشار بیشتر برای تامین علوفه است.
وی در مورد تمهیدات در نظر گرفته شده برای کاهش کشتار دام مولد با توجه به کمبود بارندگیها در کشور گفت: در سطح وزارتخانه برنامهریزیهایی در حال انجام است. خراسان رضوی همواره یکی از استانهای تامین کننده علوفه در کشور بوده است، اما با توجه به کمبود بارندگیها و کمبود علوفه برنامهریزیهایی برای تامین علوفه از استانهای غربی برای کل کشور در حال انجام است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در واقع دامدار در حال حاضر مشکل نقدینگی برای خرید علوفه دارد. به همین دلیل برای تامین نقدینگی نیز دام کمبهره را از گله حذف میکند.
جعفری افزود: برای جلوگیری و کاهش این مساله نیز دو پیشنهاد مد نظر قرار گرفته شده که یا صندوق توسعه بخش کشاورزی به دامداران اعتبار تخصیص دهد یا اینکه بانک کشاورزی تسهیلات سرمایه در گردش را در اختیار گاوداران قرار دهد. در حال حاضر کل استانهای کشور در حال پیگیری هستند تا از طریق وزارت خانه این اعتبارات را دریافت کنند. اولین و بهترین راه حل برای کاهش دام مولد این است که نقدینگی دامدار را بالا ببری .
منبع:ایسنا