آغاز یازدهمین دوره آیین «کتاب‌گردی» به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی صوت | دانلود آهنگ جدید حسین حقیقی با نام «من با تو می‌مونم» + متن آهنگ مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی: صدور مجوز فعالیت کافه‌کتاب‌ها به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها واگذار شود فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۲۴ و ۲۵ آبان ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ شرکت‌کنندگان سری جدید جوکر بانوان مشخص شدند + تیزر و زمان پخش انتقاد سید حسن خمینی از فیلترینگ و ممیزی‌های سخت‌گیرانه کتاب تصویر جدید از پشت صحنه فیلم «بُت» حمید نعمت‌الله + عکس نگاهی به یکی از مطبوعات قاجاری مشهد | اخبار آستانه در نشریه «شرق ایران» راهنمای جامع کتاب خوانی در گفتگو با هوش مصنوعی تغییر رئیس سازمان هنری‌رسانه‌ای «اوج» پس از ۱۵ سال (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آیا ممنوع‌الکاری هانیه توسلی رفع شده است؟ + فیلم ۶ فیلم جدید مجوز ساخت گرفتند درخشش «راه پر ستاره» در جشنواره مسکو
سرخط خبرها

معرفی کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» طرحی معنوی برای زندگی

  • کد خبر: ۶۵۸۰۳
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
معرفی کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» طرحی معنوی برای زندگی
کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» به قلم رسول حسین‌پور تکابنی و زیر نظر سید مرتضی حسینی شاهرودی در مراسمی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی رونمایی شد.
به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» به قلم رسول حسین‌پور تکابنی و زیر نظر سید مرتضی حسینی شاهرودی در مراسمی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی رونمایی شد. این کتاب نگاهی به مقوله معنویت و گرایش‌های گوناگون آن در درون و بیرون از سرزمین ایران دارد. نگارنده با مطالعاتی که در آثار نویسندگان و رهبران معنویت داشته ضمن خوانش دیدگاه‌ها و پنداشته‌های آنان سعی کرده، نمود یا کاربست آموزه‌ها و اندیشه‌های طرح شده در فلسفه، منطق و عرفان اسلامی آن‌ها را به چالش کشیده و در پایان طرحی معنوی برای زندگی کنونی جامعه ایرانی بر پایه آموزه‌های وحیانی و عقلانی ارائه دهد.

این کتاب با دو هدف نگاشته شده، نخست معنویت‌پژوهی که یکی از مهم‌ترین موضوعات پژوهشی در جهان معاصر است؛ به گونه‌ای که قرن ۲۰ و ۲۱ را قرن معنویت نامیده‌اند و هدف دیگر اینکه، چون در مراکز علمی و پژوهشی دانشگاهی و حوزوی کلان‌شهر مشهد، معنویت‌پژوهی چندان جاافتاده نبوده و نیست و چونان شهر‌های قم و تهران به این مسئله اهمیت داده نشده است.
«عصر جدید؛ دغدغه جدید» از سه بخش عمده تشکیل شده است: بخش نخست با عنوان کلیات واژه‌شناسی، مفهوم‌شناسی و اصطلاح‌شناسی که خود شامل دو فصل با موضوعات «معناشناسی جنبش‌های نوپدید دینی» و «معنویت» که در آن، دیدگاه‌های اندیشمندان مسلمان و مغرب‌زمین درباره چیستی معنویت ارائه شده است.

بخش دوم با عنوان «گرایش‌های معنوی نوپدید؛ انگیزه‌ها و اندیشه‌ها» است، که ۱۳ فصل را در خود جای داده و به مطالعه گزینشی و بررسی و نقد جنبش‌ها و مکاتب معنوی در آسیا و آمریکا (ایالات متحده و آمریکای لاتین) پرداخته است. بخش سوم نیز که با عنوان «عصر جدید و دغدغه زیست معنوی» نام‌گذاری شده است، بخش پایانی کتاب را تشکیل می‌دهد.

اما در بخشی از این کتاب آمده است: حکمت متعالیه با اجتماع عرفان، فلسفه، کلام، و وحی، منبعی بومی و وطنی است که می‌توان از نهاد آن برنامه‌ای معنوی بیرون کشید و انسان معاصر را از گرایش صرف به معنویت آزاد و رها دور داشت. معنویت مدرن، از استدلال و عقل خود را مبرا کرد و از سویی بیرون از چارچوب دین به شهروندان جوامع غربی ارائه شد. این مسئله موجب شد تا نسل جوانِ ناآشنا با حقیقت دین، بهتر و راحت‌تر پذیرای آن شوند. از این روی، ضرورت پژوهش و مطالعه در مقوله معنویت در شهرهایی، چون مشهد همچنان احساس می‌شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->