مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ارز نمی‌تواند کالایی برای سرمایه گذاری باشد

  • کد خبر: ۶۶۸۲۵
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
ارز نمی‌تواند کالایی برای سرمایه گذاری باشد
عضو کانون صرافان ایران گفت: تا زمانی که بازار‌هایی مثل بازار ارز جذابیت داشته باشد سرمایه‌های هموطنان از بازار‌هایی مثل بازار سرمایه دور می‌شود و با کاهش قیمت ارز امیدوار هستیم هموطنانمان به سمت بازار سرمایه حرکت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، کامران سلطانی‌زاده، عضو کانون صرافان ایران درباره تحولات بازار ارز و کاهش نرخ دلار گفت: فاکتور‌های زیادی در این موضوع دخیل هستند که یکی از آن‌ها تعطیلی طولانی مدت بازار‌های داخلی و کاهش مصرف ارز در این بخش بود؛ تعطیلی تور‌ها و آژانس‌های مسافرتی، لغو سفر‌های خارجی و مواردی از این قبیل بود.

 

او با اشاره به تاثیر روند مثبت مذاکرات بر این موضوع تشریح کرد: مذاکرات و صحبت های تیم مذاکره کننده نیز کاهش نرخ ارز را تقویت می‌کند. برداشته شدن تحریم‌ها، لغو محدودیت‌های بانکی، تسهیل بازگشت ارز، افزایش صادرات نفت و آزاد شدن بسیاری از منابع ارزی و اموال بلوکه شدن از جمله مواردی است که می‌تواند کااش نرخ ارز را به همراه داشته باشد.

 

سلطانی زاده ادامه داد: امروز فروشندگانی که ما در بازار داریم بیشتر از متقاضیان و خریداران هستند و نشان می‌دهد ارز‌های خانگی با مثبت شدن روند کاهش نرخ ارز به سمت فروخته شدن و تزریق به بازار حرکت کرده است. هموطنانی که از سودآوری در این بازار نا امید شده اند به سمت فروش ارز‌های شخصی حرکت کرده‌اند و همین باعث افزایش عرضه شده است.

 

عضو کانون صرافان ایران بیان کرد: بسیاری از بازار‌ها مثل خودرو، طلا و مواردی از این قبیل می‌توانند تا حدود زیادی تحت تاثیر قیمت ارز قرار بگیرند. با توجه به این که بخشی از قطعات مورد استفاده در صنعت خودرو ز طریق واردات تامین شده و مابقی قطعات مثل فولاد با قیمت جهانی محاسبه می‌شود می‌تواند از جمله بازار‌های تحت تاثیر قیمت ارز باشد. خودرو‌های وارداتی هم بیش از خودرو‌های داخلی تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرند.

 

و افزود: یکی از مشکلاتی که ما در بازار خودرو داریم محدود بودن عرضه در خودرو‌های وارداتی است،  فروشندگان در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت کرده و همین موضوع باعث ایجاد روند کند در کاهش قیمت‌ها در سطح بازار می‌شود. بازار طلا همواره سرعت بیشتری در این موضوع دارد و در روز‌های گذشته هم شاهد کاهش چشمگیر قیمت طلا در بازار بودیم.

 

سلطانی زاده درباره پیش بینی‌ آینده بازار گفت: تا زمانی که بازار‌هایی مثل بازار ارز جذابیت داشته باشد سرمایه‌های هموطنان از بازار‌هایی مثل بازار سرمایه دور می‌شود و با کاهش قیمت ارز امیدوار هستیم هموطنانمان به سمت بازار سرمایه حرکت کنند. اگر چه با اتفاقاتی که در یک سال گذشته در بازار سرمایه افتاد، باید با هجوم سرمایه‌های مردم به بازار سرمایه با احتیاط بیشتری حرکت کنیم. افراد زیادی در سال گذشته و در بازار سرمایه متضرر شدند و باید اعتماد برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه به مردم بازگردد.

 

عضو کانون صرافان ایران ادامه داد: یکی از بازار‌هایی که سرمایه مردم را جذب کرد ارز‌های دیجیتال بود که در سال گذشته سوددهی خوبی برای هموطنانمان داشت، اما اتفاقاتی برای سرمایه گذاران این نوزه در ترکیه افتاد مشاهده کردیم که این نوع سرمایه گذاری هم می‌تواند مخاطراتی را به همراه داشته باشد.

 

او تصریح کرد: همچنان که تمام فعالان بازار و کارشناسان ارزی توصیه کرده‌اند، ارز نمی‌تواند کالایی برای سرمایه گذاری باشد و دارایی‌های مردم باید به سمت سرمایه گذاری صحیح و ایجاد اشتغال برای مردم حرکت کند تا مولد باشد. به عنوان یکی از فلالان کوچک در بازار ارز، با توجه به تنش‌هایی که دارد و پیچیدگی‌های که دارد محلی برای سرمایه گذاری بلند مدت نیست. چندین عامل خارجی می‌تواند بر نرخ ارز تاثیر داشته باشد و هر عاملی می‌تواند باعث بروز نوسان در این بازار باشد.

 

سلطانی زاده گفت: اگر وضعیت مذاکرات به سمت توافق قابل استناد و اعتماد، با حفط منافل ملی و رفع تحریم‌ها حرکت کند کاهش نرخ ارز ادامه خواهد داشت و اگر به نتیجه مثبتی نرسد کاهش نرخ ارز متوقف خواهد شد، اما آنچنان افزایش نرخ ارزی به همراه نخواهد داشت. ما در سال‌های گذشته هم با تحریم‌های مختلف مواجه بودیم و پیشبینی‌های بانک مرکزی باعث کنترل شوک‌های ارزی شده است. امیدوار هستیم این روند کاهشی ادامه میدا کند، اما در صورت توقف مذاکرات افزایش چشمگیری در بازار ارز مواجه نخواهیم شد.

منبع:باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->