کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روایتی از سامورایی‌ها، از آغاز تا پایان | سامورایی‌های بی شمشیر!

  • کد خبر: ۶۷۷۷۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
روایتی از سامورایی‌ها، از آغاز تا پایان | سامورایی‌های بی شمشیر!
سامورایی‌ها گروهی از مردم مسلح بودند که به اشراف خدمت می‌کردند. بر اساس اسناد تاریخی، واژه سامورایی نخستین‌بار در دوره هی‌آن (دوره کلاسیک تاریخ ژاپن: ۷۹۴-۱۱۸۵) استفاده شده است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ سامورایی‌ها گروهی از مردم مسلح بودند که به اشراف خدمت می‌کردند. بر اساس اسناد تاریخی، واژه سامورایی نخستین‌بار در دوره هی‌آن (دوره کلاسیک تاریخ ژاپن: ۷۹۴-۱۱۸۵) استفاده شده است. پیش از این دوره، به سامورایی‌ها «مونو-نوفو» یا «بوشی» می‌گفتند. مونو به‌معنای «شیء» و «نوفو» به‌معنای «انسان» است. یعنی مردانی که با اشیا (در این مورد منظور از شیء، سلاح است) سروکار دارند. واژه «بوشی» نیز به‌معنای «مرد اسلحه» است.
 
در سند تاریخی دیگری از دوره هی‌آن، در فهرستی از مشاغل مختلف، «بوشی» هم‌ردیف متخصصان دیگر مانند نویسندگان، پزشکان، خوانندگان و رقصندگان آمده است. همان‌طور که مطالعات گوناگون نشان می‌دهند، سامورایی‌ها نه زمین‌دار بودند و نه کشاورزان مسلح؛ آن‌ها حافظان قدرتمند درآمد دایمیو‌ها (مالکان بزرگ فئودال) بودند و اعتبار و امتیازات ویژه‌ای داشتند که یکی از آن‌ها، اجازه حمل ۲ شمشیر بود.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
جنگجویان سامورایی بر اساس قوانین «بوشیدو» زندگی می‌کردند. «بوشیدو» مجموعه‌ای از قوانین رفتاری بود که تقریبا همه زمینه‌های زندگی را پوشش می‌داد. طبق قوانین «بوشیدو»، یک سامورایی باید به اربابش وفاداری و اطاعت مطلق نشان دهد و در انجام وظایف با کمال میل با هر خطری حتی مرگ روبه‌رو شود.
 
در کتاب «هاگاکوره» مجموعه‌ای از نوشته‌های قرن هجدهم درباره «بوشیدو» آمده است که «راه سامورایی مرگ است. وقتی یک سامورایی همیشه برای مرگ آماده باشد، زندگی او بی‌وقفه در خدمت ارباب می‌گذرد.» اگر یک سامورایی در انجام وظایف خود برای اربابش کوتاهی می‌کرد، به چیزی بدتر از مرگ محکوم می‌شد. فقط یک راه برای پاک‌کردن این رسوایی وجود داشت؛ سامورایی می‌بایست «سپوکو» می‌کرد. «سپوکو» معمولا «هاراگیری» یا «شکم‌دری» نامیده می‌شد. در این شیوه دردناک از خودکشی، سامورایی سیاه‌رو با استفاده از یک شمشیر کوتاه شکم خود را می‌درید و روح خود را آزاد می‌کرد.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
«بوشیدو» خواستار این بود که سامورایی‌ها زندگی ساده و اصیلی داشته باشند. آن‌ها باید شرافت، احترام و اعتماد‌به‌نفسی کامل را نشان می‌دادند. یک سامورایی ایده‌آل روش درست‌راه‌رفتن، تعظیم‌کردن، نگه‌داشتن چاپستیک و بریدن سر دشمن در جنگ و سپس نمایش آن را می‌دانست. سامورایی برای صداقت ارزش زیادی قائل بود. هاجو سون، یک فرمانده جنگی سامورایی در دهه ۱۴۰۰ میلادی، می‌گوید: «هرگز حتی یک کلمه دروغ یا حتی نیمی از آن را نگویید.» سون به پیروان سامورایی خود توصیه می‌کرد که به مطالعه شعر، خواندن و نوشتن بپردازند: «مهارت‌های ادبی را در دست چپ خود و مهارت‌های رزمی را در دست راست خود نگه‌دارید.»

دوران طلایی سامورایی‌ها از قرن ۱۷ میلادی رو به افول رفت. در دوران توکوگاوا (۱۶۰۳-۱۸۶۸) بسیاری از سامورایی‌ها از جنگویانی شجاع به دولتمردان تبدیل شدند و با گذشت بیش از ۱۰۰ سال به‌دور از میدان‌های جنگ، هدف اصلی مبارزات خود را به فراموشی سپرده بودند.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
سرانجام امپراتور میجی (سلطنت: ۱۸۶۷-۱۹۱۲) بسیاری از امتیازاتی را که سامورایی‌ها در طول قرن‌ها از آن بهره می‌بردند، از آن‌ها سلب کرد. سامورایی‌ها که تنها ارتش ژاپن بودند، اخراج شدند و ارتشی مبتنی بر خدمت اجباری به سبک کشور‌های غربی جایگزین آن شد. سامورایی‌ها موقعیت اجتماعی خود را از دست دادند و حتی حق حمل شمشیر از آن‌ها گرفته شد.
 
درنتیجه این اتفاقات، بسیاری از سامورایی‌ها به ارتش ژاپن پیوستند، تعدادی از آن‌ها که باسواد بودند در سمت‌های دولتی ظاهر شدند و تعدادی هم در خارج از کشور تحصیل کردند و به نخبه‌های آکادمیک تبدیل شدند. با این حال، پس از اصلاحات میجی، مکتب سامورایی به‌طور رسمی سقوط کرد و دیگر در صحنه نظامی و سیاسی ژاپن جایی نداشت. این تصاویر که بین سال‌های ۱۸۶۵ تا ۱۹۰۰ گرفته شده است، آخرین سامورایی‌های بازمانده از این طبقه اجتماعی روبه‌افول را به نمایش می‌گذارد.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->