انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌های منجر به تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴) تغذیه مناسب برای تقویت سلامت کبد خوددرمانی با ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، ممنوع تولیت توزیع دارو بر عهده وزارت بهداشت است راهکار‌هایی برای حفاظت از پوست و چشم در برابر آفتاب تنهایی تهدیدی برای سلامت روان و جسم پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم در کشور طی ۵ روز آینده تخصیص اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد ریالی برای مرمت ابنیه تاریخی آذربایجان شرقی پذیرش ۱۶ هزار معلول زیارت‌اولی از سراسر کشور در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۴) وضعیت دختران بازمانده از تحصیل به کجا خواهد رسید؟
سرخط خبرها

روایتی از سامورایی‌ها، از آغاز تا پایان | سامورایی‌های بی شمشیر!

  • کد خبر: ۶۷۷۷۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
روایتی از سامورایی‌ها، از آغاز تا پایان | سامورایی‌های بی شمشیر!
سامورایی‌ها گروهی از مردم مسلح بودند که به اشراف خدمت می‌کردند. بر اساس اسناد تاریخی، واژه سامورایی نخستین‌بار در دوره هی‌آن (دوره کلاسیک تاریخ ژاپن: ۷۹۴-۱۱۸۵) استفاده شده است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ سامورایی‌ها گروهی از مردم مسلح بودند که به اشراف خدمت می‌کردند. بر اساس اسناد تاریخی، واژه سامورایی نخستین‌بار در دوره هی‌آن (دوره کلاسیک تاریخ ژاپن: ۷۹۴-۱۱۸۵) استفاده شده است. پیش از این دوره، به سامورایی‌ها «مونو-نوفو» یا «بوشی» می‌گفتند. مونو به‌معنای «شیء» و «نوفو» به‌معنای «انسان» است. یعنی مردانی که با اشیا (در این مورد منظور از شیء، سلاح است) سروکار دارند. واژه «بوشی» نیز به‌معنای «مرد اسلحه» است.
 
در سند تاریخی دیگری از دوره هی‌آن، در فهرستی از مشاغل مختلف، «بوشی» هم‌ردیف متخصصان دیگر مانند نویسندگان، پزشکان، خوانندگان و رقصندگان آمده است. همان‌طور که مطالعات گوناگون نشان می‌دهند، سامورایی‌ها نه زمین‌دار بودند و نه کشاورزان مسلح؛ آن‌ها حافظان قدرتمند درآمد دایمیو‌ها (مالکان بزرگ فئودال) بودند و اعتبار و امتیازات ویژه‌ای داشتند که یکی از آن‌ها، اجازه حمل ۲ شمشیر بود.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
جنگجویان سامورایی بر اساس قوانین «بوشیدو» زندگی می‌کردند. «بوشیدو» مجموعه‌ای از قوانین رفتاری بود که تقریبا همه زمینه‌های زندگی را پوشش می‌داد. طبق قوانین «بوشیدو»، یک سامورایی باید به اربابش وفاداری و اطاعت مطلق نشان دهد و در انجام وظایف با کمال میل با هر خطری حتی مرگ روبه‌رو شود.
 
در کتاب «هاگاکوره» مجموعه‌ای از نوشته‌های قرن هجدهم درباره «بوشیدو» آمده است که «راه سامورایی مرگ است. وقتی یک سامورایی همیشه برای مرگ آماده باشد، زندگی او بی‌وقفه در خدمت ارباب می‌گذرد.» اگر یک سامورایی در انجام وظایف خود برای اربابش کوتاهی می‌کرد، به چیزی بدتر از مرگ محکوم می‌شد. فقط یک راه برای پاک‌کردن این رسوایی وجود داشت؛ سامورایی می‌بایست «سپوکو» می‌کرد. «سپوکو» معمولا «هاراگیری» یا «شکم‌دری» نامیده می‌شد. در این شیوه دردناک از خودکشی، سامورایی سیاه‌رو با استفاده از یک شمشیر کوتاه شکم خود را می‌درید و روح خود را آزاد می‌کرد.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
«بوشیدو» خواستار این بود که سامورایی‌ها زندگی ساده و اصیلی داشته باشند. آن‌ها باید شرافت، احترام و اعتماد‌به‌نفسی کامل را نشان می‌دادند. یک سامورایی ایده‌آل روش درست‌راه‌رفتن، تعظیم‌کردن، نگه‌داشتن چاپستیک و بریدن سر دشمن در جنگ و سپس نمایش آن را می‌دانست. سامورایی برای صداقت ارزش زیادی قائل بود. هاجو سون، یک فرمانده جنگی سامورایی در دهه ۱۴۰۰ میلادی، می‌گوید: «هرگز حتی یک کلمه دروغ یا حتی نیمی از آن را نگویید.» سون به پیروان سامورایی خود توصیه می‌کرد که به مطالعه شعر، خواندن و نوشتن بپردازند: «مهارت‌های ادبی را در دست چپ خود و مهارت‌های رزمی را در دست راست خود نگه‌دارید.»

دوران طلایی سامورایی‌ها از قرن ۱۷ میلادی رو به افول رفت. در دوران توکوگاوا (۱۶۰۳-۱۸۶۸) بسیاری از سامورایی‌ها از جنگویانی شجاع به دولتمردان تبدیل شدند و با گذشت بیش از ۱۰۰ سال به‌دور از میدان‌های جنگ، هدف اصلی مبارزات خود را به فراموشی سپرده بودند.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
سرانجام امپراتور میجی (سلطنت: ۱۸۶۷-۱۹۱۲) بسیاری از امتیازاتی را که سامورایی‌ها در طول قرن‌ها از آن بهره می‌بردند، از آن‌ها سلب کرد. سامورایی‌ها که تنها ارتش ژاپن بودند، اخراج شدند و ارتشی مبتنی بر خدمت اجباری به سبک کشور‌های غربی جایگزین آن شد. سامورایی‌ها موقعیت اجتماعی خود را از دست دادند و حتی حق حمل شمشیر از آن‌ها گرفته شد.
 
درنتیجه این اتفاقات، بسیاری از سامورایی‌ها به ارتش ژاپن پیوستند، تعدادی از آن‌ها که باسواد بودند در سمت‌های دولتی ظاهر شدند و تعدادی هم در خارج از کشور تحصیل کردند و به نخبه‌های آکادمیک تبدیل شدند. با این حال، پس از اصلاحات میجی، مکتب سامورایی به‌طور رسمی سقوط کرد و دیگر در صحنه نظامی و سیاسی ژاپن جایی نداشت. این تصاویر که بین سال‌های ۱۸۶۵ تا ۱۹۰۰ گرفته شده است، آخرین سامورایی‌های بازمانده از این طبقه اجتماعی روبه‌افول را به نمایش می‌گذارد.
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
سامورایی‌های بی شمشیـر!
 
سامورایی‌های بی شمشیـر!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->