مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

کشاورزان و دامداران از قطعی ناگهانی برق نگران‌اند

  • کد خبر: ۶۸۱۲۸
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
کشاورزان و دامداران از قطعی ناگهانی برق نگران‌اند
قطعی برق بدون هماهنگی موجب بروز خسارت در بخش کشاورزی و دام‌پروری می‌شود
به‌گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است با گرم‌شدن هوا دوباره قطعی برق در نقاط مختلف کشور در جریان است. سخنگوی صنعت برق درباره مصرف برق در کشور گفته است: مصرف برق حدود ۵۳ هزار و ۶۶۲ مگاوات در کل کشور بوده است که نسبت به روز‌های مشابه سال گذشته حدود ۹۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است. کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و کم‌شدن منابع نیروگاه‌های آبی، باعث به‌هم‌خوردن تراز تولید و مصرف برق در کشور شده است.

قطعی‌های برق زندگی روزمره مردم را با مشکل مواجه می‌کند و ارائه خدمات به آنان را مختل خواهد کرد، اما این قطعی برق در بخش‌هایی مثل کشاورزی و دام‌پروری و صنعت، آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری دارد.

به‌گفته کشاورزان و دامداران، زمان و روز دقیق قطعی‌های برق در مناطق شهری با جزئیات گفته می‌شود و واحد‌های دامداری و زمین‌های کشاورزی که با پمپ‌های برقی کار می‌کنند، خارج از منطقه شهری فعال‌اند و فقط به آن‌ها درباره قطعی‌های برق در روز‌های پیش رو اطلاع‌رسانی می‌شود و از زمان‌بندی آن بی‌خبرند؛ همین باعث می‌شود بخش دامداری و کشاورزی با قطعی‌های پی‌درپی برق آسیب جدی ببیند.

کشاورز و دامدار با قطعی‌های بدون هماهنگی آسیب جدی می‌بیند

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست خراسان‌رضوی گفت: قطعی برق دو تا پنج‌ساعته در روز باعث می‌شود آبیاری زمین‌ها به‌تأخیر بیفتد. همچنین قطعی برق و روشن‌کردن دوباره پمپ و الکتروموتور برابر ۲۰ساعت کار یک پمپ هزینه‌بر است. این هزینه‌ها از کجا باید تأمین شود؟ توربین وقتی دوباره روشن می‌شود، به‌دلیل حجم زیادی که دارد، برق زیادی مصرف می‌کند.

امیر اکبری گفت: درباره قطعی‌های برق فقط اطلاع‌رسانی شده است و زمان دقیق آن گفته نمی‌شود و کشاورز و دامدار با قطعی‌های بدون هماهنگی آسیب جدی می‌بیند. باید با پیامک به کشاورز و دامدار اطلاع داده شود که در چه روز و در چه ساعتی برق قطع می‌شود؛ متأسفانه اطلاع‌رسانی‌نکردن دقیق و بموقع موجب نگرانی دامداران و کشاورزان می‌شود.

این فعال حوزه کشاورزی با انتقاد از عملکرد جهاد کشاورزی و حمایت‌نکردن این بخش گفت: متأسفانه جهاد کشاورزی به این بخش نگاه کلی دارد، درحالی‌که کشاورز امروز با مشکلات ریزودرشتی همراه است. متولیان دولتی بدون اندک توجهی مشکلات بخش کشاورزی را نادیده می‌گیرند. در همین قطعی برق و با این نحوه اطلاع‌رسانی، اگر یک روز قبض برق با تأخیر پرداخت شود، بدون توجه به این مسائل، برق واحد‌ها را قطع می‌کنند.
 
تجهیزات برقی در واحد های دامداری در معرض آسیب دیدگی

مدیرعامل صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی هم درباره قطعی برق در این بخش اظهار کرد: قطعی بی‌برنامه برق در حوزه گاوداری‌ها باتوجه‌به اینکه در روز دوسه وعده با دستگاه‌های برقی شیردوشی می‌کنند، مشکل‌زاست. واحد‌های صنعتی نیز خوراک دام را با برق تأمین می‌کنند. اختلال در عملکرد دستگاه‌های آسیاب میکسر و دستگاه‌های شیردوشی با قطعی برق، علاوه بر اینکه برای دام مشکل‌زاست، به این دستگاه‌ها آسیب جدی وارد می‌کند و هزینه‌بربودن آن‌ها نگرانی دامدار در صورت خرابی دستگاه را در پی دارد.

هراتی گفت: به واحد‌های دامداری درباره پیش‌بینی و پیشگیری قطعی برق اطلاع‌رسانی شده است، اما زمان‌بندی‌های مشخصی برای این قطعی‌ها اعلام نشده است. باتوجه‌به هزینه‌بربودن تجهیزات، خیلی از واحد‌های دامداری حتی موتور برق هم ندارند؛ همین باعث می‌شود دستگاه‌هایشان از قطعی‌های پی‌درپی برق بیشتر آسیب ببیند.

وی افزود: ترجیحا برای مناطق کشاورزی و دامداری این قطعی‌ها باید به حداقل برسد یا دست‌کم زمان دقیق آن گفته شود. ما در بخش کشاورزی و دامداری با موجود زنده سروکار داریم و مسلما این قطعی‌های برق آسیب‌زاست.

توسعه پنل های خورشیدی در صنعت کشاورزی و دامداری استان

هراتی با اشاره به توسعه پنل‌های خورشیدی در وضعیت موجود اظهار کرد: بیشتر دامداری‌ها و بخش‌های کشاورزی خارج از مناطق شهری هستند و مسلما در معرض آفتاب‌اند و با‌توجه‌به شرایط اقلیمی خراسان، نور خورشیدی خوبی را می‌توانند جذب کنند. باتوجه‌به اینکه دولت نمی‌تواند برق را تأمین کند، دست‌کم باید تسهیلاتی در اختیار واحد دامداری‌ها قرار دهد که در همان واحد خودشان برق مورد نیاز را تأمین کنند. بخش دامداری آماده همکاری برای توسعه این فناوری در دامداری‌ها با کمک بخش دولتی است.

تلف شدن ماهی ها با قطعی برق ناگهانی

معاونت مدیریت امور شیلات جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی با تأکید بر اعلام زمان دقیق شرکت برق بخش کشاورزی اظهار کرد: شیلات در بخش کشاورزی در بحث قطعی‌های برق بیشترین آسیب را می‌بیند، چون اگر ژنراتور‌های برق اضطراری به‌موقع کار نکند، با کوچک‌ترین قطعی برق، تلفات جدی به این بخش می‌زند. بر همین اساس شرکت برق باید در زمینه قطعی برق به این بخش اطلاع‌رسانی کند.

عزتی تصریح کرد: فعالان حوزه کشاورزی به‌ویژه بخش شیلات باید با شروع این قطعی‌ها تدابیر لازم را در نظر بگیرند و از سالم‌بودن برق اضطراری واحد خود مطلع شوند و برای قطعی برق آمادگی کامل داشته باشند. در بعضی واحد‌ها سیستم اضطراری برق به‌درستی کار نمی‌کند، درنتیجه باتوجه‌به اعلام شرکت برق و ادامه‌داربودن قطعی‌ها، آن‌ها باید تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->