سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت زنان افغان پس از خروج نیروهای خارجی

  • کد خبر: ۶۸۲۸۷
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت زنان افغان پس از خروج نیروهای خارجی
عفو بین‌الملل ابراز نگرانی کرده است که پیشرفت‌های «موفقیت‌آمیز» زنان و دختران افغانستان با خروج نیروهای بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عفو بین‌الملل ابراز نگرانی کرده است که پیشرفت‌های «موفقیت‌آمیز» زنان و دختران افغانستان با خروج نیروهای بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

 

به گفته عفو بین الملل، با توجه به مشارکت محدود زنان در گفت‌وگوهای صلح، دست‌آوردهای زنان با تهدید روبه‌رو است.

 

یمینی میشرا، مدیر بخش آسیا در سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که با تزلزل در مذاکرات صلح، وضعیت افغانستان به نقطه بحرانی رسیده است و روزانه ده‌ها غیرنظامی کشته می‌شوند. به گفته وی، حالا افغانستان به سمتی می‌رود که فعالیت بیش از ۲۰ سال زنان را تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

مشیرا می‌گوید: «اکنون وقت آن است که دولت افغانستان و کشورهای جهان با هم متعهد شوند و تلاش کنند تا حقوق زنان و دو دهه فعالیت‌شان در گفت‌وگوهای صلح مبادله نشود.»

 

به نقل از گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از حاکمیت طالبان، زنان با مشکلات زیادی از جمله تعلیم، ممنوعیت حضور در اجتماع و مراقبت‌های بهداشتی مواجه بودند که حالا تلاش کرده‌اند و توانسته‌اند پس از سال‌ها فعالیت، در بخش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شرکت کنند. در این گزارش به ۳.۳ میلیون دختری که مشغول آموزش هستند، اشاره شده است.

 

طبق آمار یونیسف، حدود ۲.۲ میلیون دختر از رفتن به مدرسه محروم شده‌اند.

 

مشیرا تاکید کرد: با آغاز مذاکرات صلح در جمع ۲۱ نفر از اعضای هیأت مذاکره‌کننده دولت، فقط چهار زن حضور دارند. به همین ترتیب او به حضور کمرنگ زنان در نشست مسکو اشاره کرده است که در ترکیب هیأت افغانستان تنها یک زن عضو داشت.

 

عفو بین‌الملل به نقل از فعالان حقوق زنان نوشته است که این مذاکرات آینده زنان و دختران در افغانستان را شکل می‌دهد و باید صدای آنها شنیده شود و دولت افغانستان باید از مشارکت فراگیر و معنادار زنان در گفت‌وگوها اطمینان دهد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->