افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک جزئیات فرایند طرح‌های جایگزینی و اسقاط خودرو‌های فرسوده اعلام شد + لینک سایت
سرخط خبرها

علت قطعی‌های مکرر برق و خاموشی‌های اخیر چیست؟

  • کد خبر: ۶۸۹۳۸
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵
علت قطعی‌های مکرر برق و خاموشی‌های اخیر چیست؟
 وزیر نیرو، گفت: گرمای زودرس، خشکسالی و استخراج رمزارز‌ها عاملان اصلی خاموشی‌های اخیر کشور هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۹ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی درباره علت قطعی‌های مکرر برق پرداخت و گفت: یکی از بهترین بودجه‌های صنعت آب و برق، بودجه ۱۴۰۰ است، نه صرفاً به دلیل منابع مالی بودجه برای صنعت نیازمند برق و آب بلکه عمدتاً راهگشایی و گره‌گشایی جهت حل مشکلات مزمن صنعت برق دارد.

وی افزود: این بودجه باعث خلاصی یافتن وزارت نیرو و منابع مالی از دریافتی‌های مردمی شد که با استفاده از مکانیزم تبصره ۱۴ صورت گرفت و یکی از دستاورد‌ها بود؛ همچنین بند (هـ)، (ز) و (ط) تبصره (۱۵) باعث گره‌گشایی از حیث امکان توجه به بازسازی سیستم‌های فرسوده و دستیابی به منابع مالی مناسب جهت پرداختن به بهسازی‌ها بود که از این طریق در سال جاری ۱۰ هزار روستا بهسازی خواهند شد و تجهیز ۲۰ هزار عشایر از نظر مولد‌های خورشیدی نیز امکان‌پذیر می‌شود.

اردکانیان تاکید کرد: سال آبی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ که از مهرماه سال گذشته آغاز شده و یکی از خشک‌ترین سال‌ها طی ۵۰ سال اخیر بوده است، از آبان ۹۶ که کار را آغاز کردم، سال آبی ۹۷- ۹۶ به عنوان دومین خشک‌ترین سال در ۵۰ سال اخیر بود.

وی در ادامه با اشاره به برخی علت‌های قطعی مکرر برق در هفته‌های اخیر عنوان کرد: حدود ۳۵۰۰ مگاوات کاهش ظرفیت تولید برق داشتیم، همچنین امسال با گرمای زودرس مواجه بودیم که باعث شد نیروگاه‌ها که توان خروجی متناسب با دما دارند با مشکلاتی مواجه شوند.

اردکانیان ادامه داد: در ۲۹ اردیبهشت امسال ۵۳ هزار و ۸۰۰ مگاوات برق مصرف شد که این میزان در ۲۴ خرداد سال گذشته اتفاق افتاده بود و در سال ۹۸ در اول تیرماه بود و در سال ۹۷ نیز در ۹ تیرماه اتفاق افتاد لذا گرمای زودرس باعث افزایش مصرف برق شد چرا که مردم خیلی زودتر از گذشته از دستگاه‌های سرمایشی استفاده کردند.

وزیر نیرو تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰، ۲۲.۵ درصد افزایش مصرف انرژی روزانه داشتیم، این میزان در اردیبهشت ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۸ و ۹۹ با ۱۷.۹ درصد افزایش روبه رو بوده است.

وی در ادامه عامل غافلگیری بعدی جهت مصرف برق را رمزارز‌ها دانست و گفت: این واژه در افکار عمومی مفهوم روشنی ندارد که ما به عنوان صادرات انرژی از آن یاد می‌کنیم که اگر استخراج رمزارز با مجوز ماینینگ صورت گیرد، صادرات آن نیز مجوز خواهد داشت و اگر بدون مجوز انجام شود، صادرات آن نیز پنهانی و غیرقانونی خواهد بود.

اردکانیان با اشاره به اینکه با کمک نیروی انتظامی از تیر ماه سال ۱۳۹۹ تا فروردین ۱۴۰۰، دو هزار و ۶۶۱ مرکز استخراج رمز ارز و ۱۷۵ هزار دستگاه کشف شده است، ادامه داد: ۱۰ درصد از انرژی مصرف تولیدی رمزارز‌های کل جهان در ایران بوده و این میزان به معنای صرف دو هزار مگاوات انرژی برق است، در حالی که واحد‌های دارای مجوز استخراج رمزارز‌ها تنها ۳۲۰ مگاوات مصرف دارد، باید دستگاه‌های مسئول و قوه قضائیه هر چه زودتر تدبیر کنند.

وی افزود: جمع‌بندی کمیته مربوط در شورای امنیت کشور که توسط وزیر کشور ابلاغ شده و دبیرخانه شورای امنیت ملی بر این است که یکی از دو علت قطعی برق، افزایش دما و استخراج رمزارز‌ها هستند. نتیجه خشکسالی‌ها، کمبود آب برای تولید برق، افزایش زودهنگام دما و استخراج غیرقانونی رمزارز‌ها موجب شد تا برخلاف تمامی سال‌های گذشته رشد مصرف انرژی ۱۹ درصد باشد. در سال ۹۹ اوج مصرف ۴۵ هزار مگاوات بود که در سال جاری به ۵۴ هزار مگاوات رسیده است. ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش مصرف معادل برق تولیدی ۷۰ توربین گازی هستند.

اردکانیان گفت: ۹ درصد افزایش مصرف برق مربوط به دستگاه‌های سرمایشی، ۲ هزار مگاوات مربوط به دستگاه‌های استخراج رمزارز، ۲ هزار مگاوات مربوط به رشد مصرف در صنایع بزرگ و افزایش یک میلیون مشترک سالانه و اندکی مربوط به مصرف چاه‌های کشاورزی است.

وزیر نیرو تصریح کرد: هر ساله از انتهای شهریور ماه واحد‌های نیروگاهی به تعمیرات می‌روند، در فروردین ماه سال ۹۹، ۱۹ هزار مگاوات هنوز در حال تعمیر بود که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۳ هزار مگاوات کاهش داده شد، در اردیبهشت ماه سال گذشته ۱۰ هزار مگاوات در تعمیرات بود، اردیبهشت امسال ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات، خرداد سال گذشته ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات در حال تعمیر بود، اما اکنون تنها ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات در حال تعمیر است که این از سرعت بیشتر تعمیرات در نیروگاه‌ها حکایت دارد.

وی تاکید کرد: واحد‌های تولید برق در بندرعباس علیرغم بالا بودن دمای هوا در حال تعمیر هستند تا هر چه زودتر به شبکه برگردند، زمستان سال گذشته به دلیل کمبود گاز، نیروگاه‌ها دیرتر به تعمیرات فرستاده شدند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->