انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران
سرخط خبرها

سخن گفتن از زنانه‌ترین ترس دنیا

  • کد خبر: ۶۹۰۳۰
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
سخن گفتن از زنانه‌ترین ترس دنیا
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روانشناسی عمومی
درست نقطه مقابل زنانی که از کودکی به مادر شدن، انتخاب نام فرزند و رؤیاپردازی با کودک خیالی ذهنی زندگی می‌کنند و در بزرگ‌سالی یکی از هدف‌هایشان در ازدواج بچه آوردن است، ترس از همین مادر شدن، کابوس شب و روز برخی دیگر است. بعضی‌ها از فرزند آوردن نه‌فقط بیزارند بلکه به‌شدت هراس دارند. از بارداری، زایمان یا هردو می‌ترسند. از تصور زایمان به‌خصوص زایمان طبیعی وحشت دارند.
 
گاهی حتی فکرکردن به این مراحل آنان را دچار استرس و اضطراب شدید می‌کند. نگرانی از چگونه طی‌شدن دوران بارداری، به‌سلامت گذارندن زایمان و بازگشتن به خانه با نوزاد سالم برای هر زنی تجربه‌شدنی است، اما آنچه ما از آن می‌گوییم یک ترس مرضی است به نام «توکوفوبیا» که به یک ترس زنانه در دنیا مشهور است، زیرا به زایمان و بارداری مربوط می‌شود. توکوفوبیا نوعی فوبیای خاص و اختلال پانیک محسوب می‌شود که ترس غیرمنطقی و کلافه‌کننده به فرد می‌دهد. این ترس در زنانی که هرگز بچه‌دار نشده یا آنان که تجربه یک زایمان سخت داشته‌اند اتفاق می‌افتد. استرس‌های مشخص و نامشخص قبلی، ترس از درد، نداشتن حمایت خانوادگی، ترس از مرگ نوزاد یا مادر، بی‌اعتمادی به پزشکان یا نظام درمانی و گرفتن اطلاعات ناقص برخی از ریشه‌‎های به وجود آمدن این ترس بیمارگونه هستند.
 
توکوفوبیا سبب می‌شود فرد پیوسته بارداری خود را به بهانه‌های مختلف به تأخیر بیندازد یا در صورت بارداری، به روش زایمان با سزارین اصرار کند. ترس از زایمان در همه زنان باردار دیده می‌شود و طبیعی است، اما نزدیک به ۶ درصد زنان باردار چنین ترس بیمارگونه‌ای را تجربه می‌کنند.
نشانه‌های این ترس آشفتگی هنگام خواب، مشکل در تمرکز روی کار یا فعالیت‌های خانوادگی، حملات اضطرابی، کابوس و رفتار‌های نامتعادل است.
 
اگر دوران بارداری را سپری می‌کنید و احساس می‌کنید این ترس که در ماه‌های اول طبیعی بود، حالا به یک فکر مداوم در ذهن شما تبدیل شده است و لحظه‌ای رهایتان نمی‌کند یا با یادآوری زایمان دچار استرس شدید می‌شوید، لازم است از همین حالا با یک روان‌شناس مشورت کنید. خطر تجربه چنین ترسی در بارداری این است که بعد از تولد، با افسردگی بعد از زایمان همراه شوید و به‌شدت مختل‌کننده زندگی عادی است.
برای آن دسته از زنانی که هنوز باردار نشده یا بارداری قبلی سختی داشته‌اند و حالا ترس از آن تجربه را با خود به همراه می‌برند، کمک گرفتن از روان‌شناس ضرور است. درمان فوبی‌ها یا هراس‌ها بیشتر همراه با مشاوره روان‌شناس به دارودرمانی هم نیاز دارد که روان‌پزشک آن را تشخیص می‌دهد. فوبیا یا ترس مرضی در صورت درمان نشدن به دلیل توانایی اضطراب‌‎زایی شدید می‌تواند به اندازه‌ای در یک زن افزایش پیدا کند که تصمیم بگیرد خود را برای همیشه از بارداری و داشتن فرزند محروم یا به داشتن تک‌فرزند اکتفا کند.
 
درمان ترس‌های بیمارگونه یا مرضی به زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا بسته به وضعیت فرد، سابقه اختلالات قبلی، شرایط خانوادگی و جسمی و بسیاری موارد دیگر متغیر است. همه این‌ها دلایل مهمی برای این هستند که ترس‌های خود را جدی بگیرید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->