یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی نداریم پزشکیان: فقر و تبعیض عوامل اصلی ایجاد نارضایتی و وقوع جرم در جامعه است واکنش مجلس به سدسازی افغانستان | موضوع آب‌های مرزی به یک پروژه امنیتی تبدیل شده است دولت به صورت هم‌زمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم در حال برنامه‌ریزی و اقدام است سردار تنگسیری: میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند آیت‌الله علم‌الهدی: اساس خدمت در هلال‌احمر بر فداکاری و ایثار استوار است سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد ماجرای شهادت سپهر روشنی، مرزبان کردستانی چه بود؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) رئیس مجلس: ۱۲ هزار قانون فعلی به ۳۵۰۰ قانون تبدیل می‌شود | طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد عراقچی در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی: سلاح اصلی مکتب مقاومت خون شهدا است
سرخط خبرها

از امروز...

  • کد خبر: ۷۱۰۹۵
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
از امروز...
بهروز فرهمند - روزنامه‌نگار

تمام شد؛ نخستین انتخابات در واپسین سال سده هم به پایان رسید.


وقتی این چند خط را می‌خوانید، بسیاری از آرای مردم شمارش شده است و چه بسا بازار گمانه زنی‌ها درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های شهر و روستا داغ داغ باشد.

از امروز، کرکره فراخوان‌ها و پویش‌های «رأی به این» و «رأی به آن» یا «رأی بدهید» و «رأی ندهید» به پایین کشیده می‌شود و بازار تحلیل‌ها و ارزیابی‌های دیگر رونق می‌گیرد.


از همین امروز صبح، پاکبان‌های نارنجی پوش شهر‌ها وظیفه پاک‌کردن و زدودن در و دیوار‌های شهر از پوستر‌ها و تبلیغات کاغذی را برعهده می‌گیرند که پیشاپیش به یک‌یک این عزیزان «خداقوت» و دست مریزاد می‌گوییم. از امروز، یک یک نامزد‌ها باید کوشش کنند حافظه بلندمدتشان را تقویت کنند تا مبادا برخی گفته‌ها و وعده‌های خود را به باد فراموشی بسپارند و از یاد ببرند.


این «مهم» بیشتر درباره «رأی‌آورده»‌ها صدق می‌کند، هرچند نامزد‌های «رأی نیاورده» نیز که هر یک در مسئولیت و منصب و مسندی در این جامعه هستند، به یادآوری سخنانشان با مردم که در شبه مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی بر زبان آورده اند، نیاز جدی دارند.

از امروز، جوانان، زنان، همه اقوام و مذاهب، کارگران، بازنشسته‌ها و حاشیه نشین‌ها که نامزد‌ها بار‌ها و بار‌ها در تبلیغات انتخاباتی نامشان را بردند و برای گرفتن نظر مثبت و آرایشان تلاش کردند و به آن‌ها وعده‌ها دادند، چشم به راه می‌مانند تا ببینند رأی آورده‌ها در ریاست جمهوری و شورا‌ها چه می‌کنند و تا چه اندازه بر سر عهد و پیمان خود می‌مانند.


هرچند همین مردم بردبار در جای جای این سرزمین می‌دانند که اجرای قول و قرار‌ها به فرصت و زمان منطقی و معقول نیاز دارد؛ بنابراین همان قدر که گام‌های اولیه رأی آورده‌ها را زیر ذره بین می‌گیرند و با دقت رصد می‌کنند، به همان اندازه نیز از شتابزدگی پرهیز می‌کنند.
از امروز، شایسته است فتیله کری خوانی هم به پایین کشیده شود؛ چه اینکه اشتلم‌خوانی برای روز‌های تبلیغات انتخاباتی، امری معمول و چه بسا لازم است، اما از فردای انتخابات، دیگر نه تنها ضرورت خود را از دست می‌دهد، بلکه اگر ادامه یابد، کاهنده هم‌گرایی ملی و آرامش جامعه خواهد بود.


کوتاه سخن اینکه مبادا از امروز، رأی آورده‌ها و حامیانشان با نگاه بالابه‌پایین و تحقیرآمیز به رأی نیاورده‌ها و هوادارانشان بنگرند و گمان کنند حالا که به قدرت رسیده اند، باید به اصطلاح حال رقیب دیروز را بگیرند و زمین بازی جدیدی را به‌شکل «خودی/ غیرخودی» ترسیم کنند.

در این میان، کیست که نداند انتخابات دیروز، اگر پیروز و برنده‌ای داشته باشد، بی گمان «همه مردم ایران» هستند و اگر بازنده‌ای برایش تصور کنیم، آن‌هایی هستند که می‌خواستند میان صندوق‌های رأی با ایرانیان، جدایی بیندازند و جمهوریت را به‌رگبار ببندند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->