توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت هشدار درباره فروش دارو‌های کودکان در فروشگاه‌های سیسمونی روند افزایشی شیوع بیماری‌های تنفسی | اُمیکرون دوباره اوج گرفت (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک میلیون نفر در خراسان رضوی، مبتلا به فشارخون هستند | گزارش شهرآرانیوز از «قاتل خاموش» و راهکار‌های پیشگیری و درمان آن پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش دما در برخی استان‌ها از امروز آیا احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صادر می‌شود؟ معمای گم‌شدن ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر، راز قتل قاچاقچی را افشا کرد نقشه ناکام قتل همسر سابق برای حضانت فرزند! فهرست سیاه تبهکاران سایت دیوار در مشهد فاش شد اسامی محصولات و خوشبوکننده‌های غیرمجاز اعلام شد(۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واژگونی خودرو در سبزوار یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟
سرخط خبرها

جلو فرار تحصیلی را بگیریم

  • کد خبر: ۷۱۱۴۱
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
جلو فرار تحصیلی را بگیریم
ملیحه ابراهیمی - روزنامه نگار

برای پدر و مادر‌ها فرقی نمی‌کند فرزندشان کلاس دوم ابتدایی باشد یا سال دوم دانشگاه. در هر صورت، وقتی نزدیک امتحانات پایان سال یا ترم تحصیلی می‌شود، هر خانواده‌ای با راه و روش خود فرزندش را مجاب می‌کند پای درس و مشق بنشیند.


جدا از برخی خانواده‌ها که به طور کلی افسار تحصیل را به فرزندانشان سپرده اند و کوچک‌ترین نظارتی بر شرایط موجود ندارند، هستند بسیاری از خانواده‌ها که با فشار‌های روانی باعث می‌شوند فرزند دچار اضطراب و نگرانی شود و نتواند آن طور که باید از آزمون‌های پیش رو سربلند بیرون بیاید.


صاحب نظران حوزه‌های روان شناسی بر این باورند که پشت پرده روز‌ها و شب‌های امتحان، نگرانی‌های نهفته برخی دانش آموزان و دانشجویانی است که با خود کلنجار می‌روند تا به بهترین شکل از شرایط موجود سربلند بیرون بیایند. البته ناگفته نماند که محصلانی را هم شاهد هستیم که بیش از آنکه وقت و انرژی صرف مطالعات درسی کنند به دیگر کار‌های شخصی خود می‌پردازند. برای نمونه، ساعات زیادی را با حضور در فضای مجازی غیرمرتبط با فعالیت‌های کلاسی می‌گذرانند، تفریح را بر تحصیل ارجح می‌دانند و سرگرم بازی‌ها و دل مشغولی‌هایی می‌شوند که با رسالت اصلی شان که تحصیل است منافات دارد.


در هرصورت نباید از نقش خانواده و اعضایی که پایه گذران تربیتی به حساب می‌آیند غافل شد. پدرمادر‌ها به عنوان ارکان اصلی هر خانواده باید شرایط را در محیط خانه به گونه‌ای فراهم کنند که فرزندان خودجوش به درس خواندن ترغیب شوند. این روز‌ها نگرانی برای فرار تحصیلی در مقاطع بالاتر بیشتر است. فرزندانی که با رد شدن از سنی، خود را عاقل و بالغ می‌بینند و معتقدند می‌توانند شرایط را به بهترین شکل مدیریت کنند.


با این حال، پدر‌ها و مادر‌ها باید به برخی نکات که در ادامه به اختصار به آن‌ها اشاره می‌کنیم توجه ویژه داشته باشند. این نکات که ممکن است شاه کلید بهبود تحصیلی فرزندان در ایام امتحانات باشد عبارت اند از:‌
می‌توان با توجه به علایق فرزند راه‌های تشویقی زیادی را پیش پای او گذاشت.


ضرورت فراهم آوردن فضای مناسب مطالعه به ویژه در شرایطی که کرونا اجازه درس خواندن در محیط کتابخانه را نمی‌دهد.


فارغ از نصیحت‌های تکراری، گوش زد کردن استفاده درست از فناوری به ویژه در این روز‌ها که شبکه‌های اجتماعی متعدد ممکن است سبب حواس پرتی فرد محصل شود.


در نظر گرفتن استراحت بین زمان‌های درس خواندن.


انتظارات بیجا نداشتن از فرزند.


سرزنش وانتقاد نکردن وقت و بی وقت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->