یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

جلو فرار تحصیلی را بگیریم

  • کد خبر: ۷۱۱۴۱
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
جلو فرار تحصیلی را بگیریم
ملیحه ابراهیمی - روزنامه نگار

برای پدر و مادر‌ها فرقی نمی‌کند فرزندشان کلاس دوم ابتدایی باشد یا سال دوم دانشگاه. در هر صورت، وقتی نزدیک امتحانات پایان سال یا ترم تحصیلی می‌شود، هر خانواده‌ای با راه و روش خود فرزندش را مجاب می‌کند پای درس و مشق بنشیند.


جدا از برخی خانواده‌ها که به طور کلی افسار تحصیل را به فرزندانشان سپرده اند و کوچک‌ترین نظارتی بر شرایط موجود ندارند، هستند بسیاری از خانواده‌ها که با فشار‌های روانی باعث می‌شوند فرزند دچار اضطراب و نگرانی شود و نتواند آن طور که باید از آزمون‌های پیش رو سربلند بیرون بیاید.


صاحب نظران حوزه‌های روان شناسی بر این باورند که پشت پرده روز‌ها و شب‌های امتحان، نگرانی‌های نهفته برخی دانش آموزان و دانشجویانی است که با خود کلنجار می‌روند تا به بهترین شکل از شرایط موجود سربلند بیرون بیایند. البته ناگفته نماند که محصلانی را هم شاهد هستیم که بیش از آنکه وقت و انرژی صرف مطالعات درسی کنند به دیگر کار‌های شخصی خود می‌پردازند. برای نمونه، ساعات زیادی را با حضور در فضای مجازی غیرمرتبط با فعالیت‌های کلاسی می‌گذرانند، تفریح را بر تحصیل ارجح می‌دانند و سرگرم بازی‌ها و دل مشغولی‌هایی می‌شوند که با رسالت اصلی شان که تحصیل است منافات دارد.


در هرصورت نباید از نقش خانواده و اعضایی که پایه گذران تربیتی به حساب می‌آیند غافل شد. پدرمادر‌ها به عنوان ارکان اصلی هر خانواده باید شرایط را در محیط خانه به گونه‌ای فراهم کنند که فرزندان خودجوش به درس خواندن ترغیب شوند. این روز‌ها نگرانی برای فرار تحصیلی در مقاطع بالاتر بیشتر است. فرزندانی که با رد شدن از سنی، خود را عاقل و بالغ می‌بینند و معتقدند می‌توانند شرایط را به بهترین شکل مدیریت کنند.


با این حال، پدر‌ها و مادر‌ها باید به برخی نکات که در ادامه به اختصار به آن‌ها اشاره می‌کنیم توجه ویژه داشته باشند. این نکات که ممکن است شاه کلید بهبود تحصیلی فرزندان در ایام امتحانات باشد عبارت اند از:‌
می‌توان با توجه به علایق فرزند راه‌های تشویقی زیادی را پیش پای او گذاشت.


ضرورت فراهم آوردن فضای مناسب مطالعه به ویژه در شرایطی که کرونا اجازه درس خواندن در محیط کتابخانه را نمی‌دهد.


فارغ از نصیحت‌های تکراری، گوش زد کردن استفاده درست از فناوری به ویژه در این روز‌ها که شبکه‌های اجتماعی متعدد ممکن است سبب حواس پرتی فرد محصل شود.


در نظر گرفتن استراحت بین زمان‌های درس خواندن.


انتظارات بیجا نداشتن از فرزند.


سرزنش وانتقاد نکردن وقت و بی وقت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->