معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های واکسن زدن

  • کد خبر: ۷۱۱۴۲
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
باید‌ها و نباید‌های واکسن زدن
بنابر نظر متخصصان، واکسیناسیون کرونا بهترین روش برای مبارزه با این ویروس است و واکسن‌های کووید۱۹ با ایجاد سطح ایمنی در برابر ویروس، به طور چشمگیری باعث کاهش ریسک پیشرفت این بیماری و عواقب جدی ناشی از آن می‌شوند.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ روند واکسیناسیون کرونا در کشور با اولویت گروه‌های پرخطر آغاز شده است. اکنون بنابر نظر متخصصان، واکسیناسیون بهترین روش برای مبارزه با این ویروس است و واکسن‌های کووید۱۹ با ایجاد سطح ایمنی در برابر ویروس، به طور چشمگیری باعث کاهش ریسک پیشرفت این بیماری و عواقب جدی ناشی از آن می‌شوند. با وجود این، افراد در زمان مراجعه به مراکز تزریق واکسن کرونا ملزم به رعایت توصیه‌های ارائه شده از سوی نیرو‌های بهداشتی و درمانی هستند و لازم است به چند نکته مهم دیگر نیز توجه کنند.


چند نکته مهم درباره واکسن‌های کرونا

بهترین واکسن برای پیش گیری از بیماری کرونا دردسترس‌ترین واکسن است.
واکسیناسیون باعث کاهش تعداد ناقلان بدون علامت می‌شود و مهم‌ترین ابزار برای کنترل بیماری کرونا به شمار می‌رود.
ایمنی زایی واکسن ۲ تا ۳ هفته بعد از تزریق نوبت اول آغاز و ۲ هفته بعد از تزریق نوبت دوم کامل می‌شود.
از مهم‌ترین نشانه‌های شایع احتمالی بعد از تزریق واکسن کرونا می‌توان به مواردی مانند تب، درد محل تزریق، بدن درد، سردرد، لرز، درد چشم، تهوع و کوفتگی بدن اشاره کرد.

 

 

+افرادی که واکسینه می‌شوند باید چه نکاتی را قبل از تزریق واکسن رعایت کنند؟

برای ثبت نام و دریافت اطلاعات مربوط به مراکز تزریق واکسن به سایت salamat.gov.ir مراجه کنید.
هنگام مراجعه به مرکز واکسیناسیون و تزریق واکسن، همراه داشتن کارت ملی یا شناسنامه الزامی است.
مهم‌ترین نکته این است که افراد باید به اطلاعات دقیق واکسن کرونا که از سوی کادر بهداشت و درمان ارائه می‌شود اعتماد و حتما درباره بیماری خود یا دارو‌هایی که مصرف می‌کنند با واکسیناتور صحبت کنند.
مراجعه کنندگان باید بینی و دهان خود را به صورت کامل با ماسک بپوشانند و از لمس صورت، دهان، بینی و چشم‌ها خودداری کنند.

 

 

+نکته‌هایی که هنگام تزریق واکسن کرونا باید رعایت کنید

حفظ آرامش از مهم‌ترین نکته‌هایی است که نیرو‌های تزریق واکسن باید مدنظر قرار دهند و اگر مراجعه کننده دچار اضطراب شد، او را آرام کنند.
در صورت لزوم، از کارشناس بهداشت محل واکسیناسیون سؤال‌های خود را درباره مراقبت‌های بعد از دریافت واکسن بپرسید.


همه واکسیناتور‌ها دارای کارت شناسایی معتبر هستند که به لباس آن‌ها متصل یا گردنشان آویزان است. اطلاعات درج شده روی کارت‌ها با حروف بزرگ نوشته شده است و کاملا خواناست.
سعی کنید لباس گشاد و مناسب بپوشید تا تزریق به راحتی و سریع انجام شود.
محل تزریق واکسن باید از سوی واکسیناتور و با الکل به صورت دایره‌ای از مرکز به سمت خارج استریل شود.
نکته‌هایی که بعد از واکسیناسیون باید رعایت کنیم
سالمندان بعد از دریافت واکسن چند دقیقه نیازمند مراقبت هستند. مراجعه این افراد به مراکز واکسیناسیون باید همراه با یکی از اعضای خانواده باشد.


اگر بعد از تزریق واکسن علائم داشتید به توصیه پزشک و مراقب سلامت محل تزریق واکسن می‌توانید از تب بر‌ها و قرص‌های مسکن استفاده کنید.
پس از دریافت واکسن نیازی به قرنطینه ندارید، اما هم چنان شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنید.
شماره تماس محل تزریق واکسن را داشته باشید تا اگر سؤالی برایتان ایجاد شد، از آن‌ها بپرسید.
بعد از تزریق حتما کارت واکسن خود را دریافت کنید که روی آن اطلاعات مراجعه کننده و تاریخ تزریق دوز دوم واکسن درج شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->