هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود سازمان ملل: سیل اخیر در افغانستان بر زندگی ۱۸ هزا نفر تاثیر گذاشته است بقائی: برای تسهیل سفر زائران افغانستانی به عراق کوتاهی نخواهیم کرد طالبان سقف برداشت‌های دلاری از بانک‌های افغانستان را افزایش داد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: هرات پاره تن ایران است + فیلم گفت‌وگوی والی هرات با یک مهاجر افغانستانی در اردوگاه سفیدسنگ فریمان + فیلم والی هرات: قدردان مهمان‌نوازی ملت ایران از مردم افغانستان هستیم + فیلم ویدئو | استاندار خراسان رضوی: افغانستان اراده‌ای جدی برای همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارد نتایج کنکور افغانستان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + اسامی نفرات برتر قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | همایش مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات ویدئو| بدرقه‌ای به یاد ماندنی | تکریم مهاجران افغانستانی توسط خادمان امام رضا علیه‌السلام تاکید استاندار خراسان رضوی و والی هرات بر ارتقای روابط اقتصادی دو استان رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در ولایت هرات: هرات و خراسان رضوی دو جان در یک تن هستند +فیلم مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی خبر داد: سهم ۷۵ درصدی دوغارون در خروج اتباع غیرمجاز از کشور + فیلم رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در ولایت هرات: سپاسگزار خدمات ایران به مهاجران افغان هستیم + فیلم سفر والی هرات به مشهد، فرصتی برای گسترش مبادلات اقتصادی با افغانستان والی هرات با هدف سفر به مشهد، وارد ایران شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم حکومت طالبان: اتباع افغان مرتبط با ارتش بریتانیا تحت پیگرد قرار نمی‌گیرند مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم
سرخط خبرها

دولت جدید و امیدواری‌های همیشه

  • کد خبر: ۷۱۲۵۷
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۵
دولت جدید و امیدواری‌های همیشه
محمدکاظم کاظمی

ما مهاجران در ایران هیچ‌گاه حق رأی دادن نداشته‌ایم. ولی من از سال ۶۴ تا کنون نظاره‌گر و دنبال‌کنندۀ تحولات سیاسی ایران بوده‌ام. حتی قبل از آن، ما در بهمن ۱۳۵۷ هم در کابل، جریان پیروزی انقلاب اسلامی را از رادیو دنبال می‌کردیم. بگذارید جلوتر بروم، من در سال‌های قبل از انقلاب دورۀ مجلۀ «خواندنی‌ها» را می‌خواندم که مربوط به عصر مصدق و ملی‌شدن نفت بود و پس از بیست سال گذشتن از زمان انتشار خود، به دست من رسیده بود.

 

پس حق دارم خوشحال باشم که این انتخابات هم در ایران به سلامتی برگزار شد و آرزو کنم که روزی در کشور ما نیز انتقال قدرت حداقل به همین ملایمت باشد. در افغانستان البته بر روی کاغذ، همه چیز بهتر از ایران به نظر می‌رسد. آزادی‌های مدنی بیشتر است، رسانه‌ها آزادترند، اشخاص با آزادی عمل بهتری می‌توانند نامزد شوند و رقابت کنند. ولی در پشت این همه آزادی، انواع مافیاها قدرت و ثروت و دخالت‌های خارجی و تقلب‌های داخلی نهفته‌اند که در هر انتقال قدرت، آن قوانین مترقی را در کام ملت تلخ می‌کنند.

 

اما از این خرسندی کلی که بگذرم، حقیقت این است که با همه تفاوت‌های پررنگی که میان جناح‌های حاکم بر ایران در ادوار مختلف بوده است، اوضاع ما مهاجرین در ایران فرق چندانی نکرده است. اگر اصول‌گرایان با شعار «جهان‌وطنی اسلامی» آمدند، اداره اتباع و ادارۀ گذرنامه و قوانین و مقررات مربوط به مهاجران همان بود، اگر اصلاح‌طلبان با شعار «ایران برای ایرانیان آمدند»، باز هم همان بود. و عجیب است که گویا مقدرات ما مهاجران در جایی بیرون از این جناح‌های سیاسی تعیین می‌شود. گاهی گشایش‌های خردی پیش آمده و گاهی فروبستگی‌های دیگری ایجاد شده است. گاهی محدودیتی برداشته شده و گاهی تنگنایی دیگر پدید آمده است صرف نظر از جناح حاکم.

 

با این همه امیدوارم که دست‌اندرکاران دولت جدید در ایران، به مسائل مهاجرین، که هر چه می‌گذرد فرساینده‌تر و جانکاه‌تر می‌شود، به شکلی اصولی توجه کنند و نگذارند فرصتی که در این سال‌ها غالباً سوخت و از آن استفاده نشد، باز هم تباه شود.

 

با هر نگرش سیاسی‌ای که داشته باشیم، این انکارناپذیر است که ایران بعد از این انتخابات مسیری متفاوت از قدیم خواهد پیمود. امیدوارم که ما مهاجرین هم این تفاوت را در شکل مثبت آن حس کنیم و قوای سه‌گانه‌ای که همه در این یکی دو سال اخیر تجدید شده‌اند و می‌شوند، مسائل مهاجرین را به مدار بهتری بیندازند.

 

منبع: کانال تلگرامی محمدکاظم کاظمی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->