مژده رنگیان | شهرآرانیوز؛ «به رکورد نمیشه عادت کرد. هر رکوردی زود یا دیر شکسته میشه، اما اینکه بحق شکسته بشه قشنگه، نه با بیحقی. چطوری میشه مسابقه مقدماتی رو خطا کنی اونوقت اجازه بدن در نهایی شرکت کنی، اون هم رکورد بزنی. داور مسابقات حکم قاضی رو داره، باید قسم خورده باشه که همهچی بحق اجرا بشه.»
این نوشته پردیس عبدالمحمدی است که در صفحه شخصیاش در فضایمجازی منتشر کرد و بهنوعی دونده مشهدی را خطاب قرار داده است و مدعی شد نرگس رستگار روز قبل در مسابقات مقدماتی ۱۰۰ متر بامانع خطا کرده و نباید در مرحله نهایی شرکت میکرده است. عبدالمحمدی سال ۹۸ توانسته بود رکورد ۱۰۰ متر بامانع را با زمان ۱۴ ثانیه و ۸۲ صدمثانیه جابهجا کند و تا ۲ روز پیش نیز این رکورد بهنام او بود، اما نرگس رستگار، دختر دونده جوان مشهدی، موفق شد با زمان ۱۴ ثانیه و ۶۸ صدمثانیه از خط پایان عبور کند و رکورد ملی را بشکند.
اما داستان این رکوردشکنی و اعتراض قهرمان سابق چه بوده است؟ حمیده جوان مربی باتجربه دوومیدانی مشهد است که قهرمانان زیادی را به تیمهای ملی معرفی کرده است. در مسابقات قهرمانی کشور جوانان در شهرکرد نیز او هدایت تیم هفتنفره استان را برعهده داشت و در پایان نایبقهرمان شد. او درباره اینکه حواشی رکوردشکنی شاگردش در این مسابقات چه بوده است، گفت: در مسابقات دوومیدانی ۲ نوع خطای ورزشکار و خطای داوری وجود دارد. ۲ دونده ما در ۲ ماده بهدلیل خطا حذف شدند، اما در مرحله مقدماتی ۱۰۰ متر بامانع برای نرگس رستگار داور اعلام کرد که اشکال از دستگاه بوده و خطای داوری ثبت شده و به همین دلیل به رقابت در مرحله فینال نیز ادامه داده است.
او اظهار کرد: رکوردشکنی رستگار را که نمیتوان تکذیب کرد، زیرا رکورد او در حضور داوران با دستگاه فتوفینیش ثبت شد. اگر عدهای با خراسانیها مشکل دارند، ما حتی میگوییم طلا و قهرمانی این ماده هم از آن شما، اما نمیتوانند رکوردشکنی را نادیده بگیرند. مانند هر رقابت رسمی دیگر ورزشکار دویده و رکورد ملی را ارتقا داده است.
این مربی مشهدی تصریح کرد: عدهای در خانه خود زیر باد کولر نشستهاند و چای خود را مینوشند و از همانجا درباره عملکرد دیگران اظهارنظر میکنند، درحالیکه ما زیر آفتاب و با سختیهای زیاد پیش میرویم. اجازه نمیدهیم به این راحتی تلاش بچههای ما را نادیده بگیرند. در زمان مسابقه، چندین نفر در محل حضور داشتهاند، داوران متعددی بودهاند و دستگاه نیز وجود داشته است، پس مطمئنا اگر ورزشکار خطا کرده بود، بهراحتی همچون نوبتهای قبلی اعلام میکردند. از این بابت دیگران خیالشان راحت باشد. اگر ورزشکاری موفق به رکوردشکنی میشود، باید بداند که در آینده ورزشکار دیگری آن را ارتقا میدهد و بیشک، این موضوع زیرنظر اهالی فن صورت میگیرد. برای مطرحکردن خود نمیشود کار دیگران را زیر سؤال ببریم.
جوان تأکید کرد: رستگار فقط ۱۰ صدمثانیه با رکورد ورودی جوانان جهان فاصله دارد و ۱۱ روز دیگر در مسابقات مشهد میتواند به این رکورد برسد و به امید خدا راهی مسابقات کنیا شود. اکنون در بین دختران فقط مهلا محروقی از خراسان جواز حضور در مسابقات جهانی را بهدست آورده است و بهدنبال این هستیم که نفر دوم را نیز از خراسان راهی رقابتها کنیم. بچههای ما با سختی و با وجود همه محدودیتها و کمبود امکانات تمرین میکنند و باوجوداین میخواهیم تواناییهای خود را ثابت کنیم. امیدوارم ورزشکارانمان نتیجه تلاشهای شبانهروزی خود را ببینند. حدیثه رئوف و محدثه ابراهیمپور نیز شرایط مناسبی برای کسب ورود دارند، اما باید ببینیم شرایط چطور میشود. در مادههای استقامت باید در ارتفاع پایین تمرین کنیم، درحالیکه شهرکرد با ارتفاع زیاد کار را برای ورزشکاران سخت کرده بود.
مسابقات دوومیدانی جوانان دختر کشور در شهرکرد به انجام رسید و دختران دوومیدانیکار آیندهدار در مواد مختلف در ۲ روز باهم رقابت کردند. در پایان این مسابقات تهران بهلطف ۷ مدال طلایش قهرمان شد و کورس رقابت را از خراسانرضوی ربود. هر ۲ تیم ۹مدال کسب کردند، اما کیفیت مدالهای تهران، این تیم را قهرمان کرد. تهران ۷ طلا و ۲ برنز کسب کرد، اما خراسانرضوی با بدشانسی ۵ طلا و ۴ نقره را از آن خود کرد و با اختلاف کم جام نایبقهرمانی را به خانه برد. یزد نیز با ۳ طلا، ۳ نقره و ۳ برنز سوم شد.
زهرا افشاریان، دونده خراسانی، در ۵۰۰۰ متر و ۳۰۰۰ متر ۲ مدال نقره کسب کرد. حدیثه رئوف در ۱۵۰۰ متر و ۳۰۰۰ متر ۲ طلا گرفت. نرگس رستگار یک طلا در ۱۰۰ متر بامانع و یک نقره در ۴۰۰ متر بامانع بهدست آورد. آتنا عبدا... پور نقره ماده هفتگانه را از آن خود کرد. در دو امدادی ۴ در ۴۰۰ متر خراسانیها قهرمان شدند. لیلا جوانمرد نیز طلای ۸۰۰ متر را کسب کرد.