واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر مسکن: ۵۰۰۰ نقطه حادثه خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است+ویدئو حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد یمن از سرنگونی هفدهمین پهپاد آمریکایی خبرداد ابراز رضایت جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از روند انسداد مرزهای کشور ادامه وضع تعرفه‌ از سوی ترامپ | رهبران جهان چه می‌گویند؟ نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو آغاز شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه‌ی سپاه پاسداران به مناسبت اولین سالگرد شهادت پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمد هادی حاجی رحیمی وزارت خارجه کشورمان ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد عملیات اچ-۳ نیروی هوایی ارتش؛ سند اقتدار تاریخ دفاعی ایران معاصر + فیلم اعلام رضایت ترامپ از همکاری خوب روسیه و اوکراین در موضوع آتش‌بس عزم چین برای مقابله با تعرفه‌های جدید آمریکا دولت آمریکا مدعی شد: فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش می‌دهیم «ایلان ماسک» از دولت ترامپ خارج خواهد شد شهادت ۹ فلسطینی در پی حمله رژیم صهیونیستی به رفح (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) احتمال دیدار ترامپ با جولانی قوت گرفت
سرخط خبرها

وتوی آمریکا تلخ‌تر از بمباران شیمیایی سردشت!

  • کد خبر: ۷۲۳۸۷
  • ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
وتوی آمریکا تلخ‌تر از بمباران شیمیایی سردشت!
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار

جنگ با همه تیروترکش و ویرانی و مرگی که با خود می‌آورد، بازهم در چهارچوب مقررات تعریف می‌شود و قواعد خود را دارد که، چون از آن پا فراتر بگذارند، می‌شود «جنایت جنگی». چیزی که در ۸ سال جنگ ظالمانه عراق علیه ایران به فراوانی اتفاق افتاد. نمایان‌ترین جنایت جنگی که منش صدام و حامیانش را عیان کرد و آنان را عریان فرادید تاریخ گذاشت، جنگ شیمیایی به‌ویژه بمباران شیمیایی سردشت بود؛ فاجعه‌ای که مانند جنایت ناکازاکی و هیروشیما نه‌فقط بانیان جنایت که بشریت را در شرمی کشنده فرو برد. پایانی هم ندارد این شرم. هرچند تقویم‌ها از پی هم بیایند و ورق بشمارند و به پایان برسند، این حکایت را پایانی نیست. صدام علیه ما از همان آغازین ماه‌های شروع جنگ به بدسگالی دست زد و جنگ را به «جنایت جنگی» تبدیل کرد. شهر‌ها را به بمب و موشک کوبید، نوزادان را در خواب کشت، منابع طبیعی را نابود کرد و از هیچ جنایتی در حق غیرنظامیان فروگذار نکرد.

 

اما با همه این‌ها، جنایت سردشت حکایتی متفاوت دارد. نیروی هوایی عراق در هفتم‌تیر۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی خریداری‌شده از کشور‌های اروپایی، ۴ منطقه پرازدحام شهر سردشت، از توابع استان آذربایجان‌غربی را بمباران کرد. در این حمله ۱۳۰ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر در همان دقایق اولیه جان باختند و بیش از ۸۰۰۰تن دیگر نیز در معرض گاز‌های سمی قرار گرفتند و مسموم شدند. این خبر اولیه بود، اما صدای سرفه‌های خشک که از گلوی هرکدام از مصدومان برمی‌خاست، خبر تازه‌ای می‌داد از جنایتی بزرگ؛ جنایتی که دنیا با پلک بسته با آن روبه‌رو شد. به‌واقع می‌توان گفت تلخ‌تر از این جنایت هولناک، واکنش مدعیان حقوق بشر و داعیه‌داران سازمان ملل و شورای امنیت بود.

 

در ویکی‌پدیا دراین‌باره آمده است: «بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد. جمهوری اسلامی ایران این تهاجم را غیرانسانی اعلام کرد و شهر سردشت را اولین شهر قربانی جنگ‌افزار‌های شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نامید. مجامع جهانی به‌دلیل نفوذ پشتیبانان صدام‌حسین قادر به انجام اقدام چشمگیری نبودند. کشور‌های اروپایی و آمریکایی هم که با فروش سلاح به صدام بانی این فاجعه بودند، سعی کردند این اتفاق را نادیده بگیرند و واکنش خاصی نشان ندادند و حتی درصدد انکار آن بر آمدند. سرانجام اعضای شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به جنایات جنگی آشکار صدام‌حسین، مصوبه‌ای در محکومیت به‌کارگیری سلاح شیمیایی از سوی او گذراندند که با وتوی آمریکا بی‌اثر شد.»


دراین‌میان، اما هنوز آثار آن جنایت باقی است و روسیاهی ماجرا را صدام به جهنم برد، اروپایی‌ها در تاریخ خود دارند و آمریکا هم که با وتوی قطعنامه از ننگ جنایت شیمیایی برای خود پیراهنی ساخت، هرگز نخواهد توانست آن را از تن به در کند. اگر نظام جهان را نظمی انسانی بود، باید یقه صدام و حامیانش را می‌گرفت و باید آمریکا را به گوشه رینگ می‌برد که چرا با وتوی قطعنامه راه را بر یقه‌گیری جنایتکاران جنگی گرفته است، اما دریغا که جهان هنوز به بلوغی چنین نرسیده است. ما، اما در این جنایت نه جانیان و بانیان و حامیانشان را بخشیده‌ایم و نه هرگز فراموش می‌کنیم جنایت‌های آنان را...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->