خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای گذر از بیماری‌های دام ناشی از خشک‌سالی

  • کد خبر: ۷۲۹۴۳
  • ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
توصیه‌هایی برای گذر از بیماری‌های دام ناشی از خشک‌سالی
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی گفت: دامداران باید به تغدیه مناسب دام و رعایت توصیه‌های دام‌پزشکی برای به‌حداقل‌رساندن عوارض ناشی از خشک‌سالی توجه کنند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، خراسان‌رضوی ازجمله استان‌هایی است که در خشک‌سالی جزو رتبه‌های اول است. وقتی پدیده خشک‌سالی داریم، مسلما برخی پیامد‌ها هم دارد. دام سبک به‌شدت به مرتع وابسته است و مراتع ما با مصرف بی‌رویه دام فقیر شده است. قاعدتا مراتع ما زیر سایه خشک‌سالی هم پوشش گیاهی ضعیفی دارند و همین باعث کمبود مواد غذایی برای دام می‌شود. همچنین در این موارد استرس ناشی از گرما که باعث حرکت دام برای جست‌وجوی مرتع مناسب می‌شود و گردوغباری که به وجود می‌آید، باعث مشکل تنفسی دام هم می‌شود.


به‌گفته دکتر محمدرضا بهروزیان، بیماری‌هایی در دام داریم که مخصوص دوره خشک‌سالی است و برخی بیماری‌ها هم به‌دلیل استرس و ضعف حیوانات است. وقتی دام تغذیه مناسب نداشته باشد، مسلما زمینه برای بیماری بیشتر می‌شود. بیماری‌هایی که دام گرفتار آن می‌شود، گاهی به‌دلیل تغییر جیره غذایی است که راه آن البته واکیسناسیون دام است.



وی در ادامه یادآور شد: معمولا دام مجبور است روزانه علوفه بخورد. اکنون نیز به‌دلیل خشک‌سالی، دام‌ها به مصرف علوفه‌های دیگر که گاهی ارزش غذایی هم ندارد یا حتی سمی است، روی می‌آورد. همین باعث می‌شود در دوره خشک‌سالی مسمویت دام را بیشتر تجربه کنیم. علاوه بر این، کاهش کیفیت مرتع و غذای حیوان را داریم که منجر می‌شود حیوان به کمبود منابع ویتامین هم دچار شود که باعث بیماری ناشی از این کمبود‌ها می‌شود.


کارشناس دام‌پزشکی با اشاره به اینکه انگل‌های داخلی و خارجی هم باعث می‌شود حیوان مستعد بیماری‌های انگلی شود، ادامه داد: برای گذر از دوران خشک‌سالی و مشکلاتی که برای دام به‌وجود می‌آید، به دامدار توصیه می‌کنیم که دامش را در برابر بیماری‌های انگلی واکسینه کند. در کنار این واکسیناسیون، استفاده از مکمل‌های معدنی و ویتامینی هم لازم است.


وی اضافه کرد: دامدار برای مبارزه با انگل‌های داخلی دام باید شربت ضدانگل استفاده کند. همچنین برای مبارزه با انگل‌های خارجی باید حتما جایگاه زندگی دام سم‌پاشی شود و حتی بدن دام هم به سم‌پاشی نیاز دارد. معمولا بدن دام را با حمام‌دادن حیوان سم‌زدایی می‌کنند.


وی تأکید کرد: دراین‌میان هم باید با انگل‌های خارجی مبارزه کنیم، چون فصل گرماست و بیماری کریمه کنگو که از یک کنه به دام منتقل می‌شود و هم امسال خشک‌سالی شدت گرفته است. متأسفانه مشکلی که در بیماری کریمه کنگو وجود دارد، این است که دام هیچ علائمی برای بروز این بیماری نشان نمی‌شود و در بیشتر مواقع دامدار هم متوجه این بیماری نمی‌شود.


بهروزیان افزود: مهم‌ترین راه پیشگیری، سم‌پاشی است تا کنه‌های منتقل‌کننده این بیماری از بین بروند. از نظر بهداشتی نیز برای مصرف گوشت این نکته حائز اهمیت است که حتما گوشت کشتارگاه مصرف کنید و اگر هم به هر دلیلی خارج از کشتارگاه خرید کردید حتما مطمئن شوید گوشت دوره پیش‌سرد را در دمای یخچال سپری کرده است. حتی آلایش گوشتی مثل جگر هم حتما باید ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا انگل‌های آن از بین بود و قابلیت استفاده داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->