قتل مرموز مردی که می‌خواست خواهرش را به کمپ ترک اعتیاد ببرد دستگیری متهم به سرقت ۳۰۰ میلیارد ریالی در مشهد | پیرزن مالباخته سارق را شناسایی کرد گل خوردنی برای درمان بیماری‌ها تولید می‌شود جزئیاتی از فوت مشکوک سام زارعی، دانش آموز شیرازی در منزل زلزله ۴ ریشتری سپیدان فارس را لرزاند (۲۸ مهر ۱۴۰۴) تصادف مرگبار در خراسان جنوبی ۲ کشته بر جای گذاشت (۲۸ مهر ۱۴۰۴) متخصص چشم: ساعت ۱۰ شب به بعد موبایل را کنار بگذارید اختلاف خانوادگی و کودک‌آزاری بیشترین تماس‌ با اورژانس اجتماعی مرگ روزانه یک نفر به دلیل سرطان پستان در خراسان رضوی دستگیری ۲۲ نفر از اراذل در خمینی‌شهر اصفهان (۲۸ مهر ۱۴۰۴) جیره‌بندی آب در تهران، شایعه یا واقعیت پیش‌رو؟ کاهش عوارض پوکی استخوان با تقویت عضلات بدن | عضله‌های قهرمان حافظ ستون بدن کرونا در صدر ویروس‌های تنفسی کشور طی هفته گذشته (۲۸ مهر ۱۴۰۴) عظیمی‌راد: اسناد بالادستی و رهبر انقلاب محدودیتی برای سن تربیت معلم قائل نیستند آمار نگران‌کننده آنفلوانزا در بیمارستان‌ها، نشانه ضعف سیستماتیک در نظام سلامت است صدور کیفرخواست پرونده ناپدیدشدن «سما جهانباز» در شیراز (۲۸ مهر ۱۴۰۴) راوی تاریخ نزدیک | یادی از محمود حکیمی که آثار مهمی درباره میرزا محمدتقی‌خان فراهانی به نگارش درآورده است صدور هشدار نارنجی هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی نقاط کشور (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بحرانی جدی که همه کودکان ایرانی را تهدید می‌کند شهروندان مشهدی از برخی رفتارهای بدون ضابطه در مدارس پسرانه گلایه دارند | نمره مو چند؟! درد مداوم استخوانی کودکان باید جدی گرفته شود کاهش ۶۹.۱ درصدی بارش‌ها در کشور، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته پلیس فتا: پزشک‌نمای اینستاگرامی فراری را شناسایی کنید + عکس افزایش ۲برابری میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان، طی دو دهه آینده در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۸ مهر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار پراکنده در برخی نقاط استان لبنیات فله، خطر جدی برای سلامت بدن وضعیت ایمنی برخی مدارس غیردولتی خراسان رضوی همچنان لنگ می‌زند | غیردولتی‌ها در  بن بست ایمنی منابع پاداش پایان خدمت بازنشستگان دانشگاه‌های علوم پزشکی تأمین شد (۲۸ مهرماه ۱۴۰۴) باز هم انتقاد از واریز قطره‌چکانی معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی
سرخط خبرها

اصلاح سبک زندگی گام نخست گذار از دوران کرونا

  • کد خبر: ۷۳۱۵۳
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
اصلاح سبک زندگی گام نخست گذار از دوران کرونا
شبنم کرمی - روزنامه‌نگار
بیش از یک سال از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد. عوارض این همه‌گیری برای اقشار مختلف بسیار ناگوار و ماندگار بوده است. از فوت نزدیکان و نبود شرایطی برای گذراندن دوره سوگواری و آثار روحی و روانی آن تا مشکلات اقتصادی، بیکاری، هزینه‌های درمان، خانه‌نشینی و نبود رفت‌و‌آمد و تفریح، محدودیت‌ها و قرنطینه و بسیاری از مشکلات بی‌شمار دیگر طاقت از کفمان ربوده است.
 
اما بار‌ها شنیده و گفته‌ایم که بانوان در هر نقشی بیش از همه اقشار دیگر، فشار مضاعف این چرخ‌دهنده‌های کشنده را تحمل کرده و بار آن را به‌دوش کشیده‌اند. هم‌چنین همواره آماج اخبار متضاد قرار گرفته‌اند و ناگزیر از حفظ سلامت خود و خانواده، باید خبر درست از نادرست را در زمان مناسب تشخیص و واکنشی صحیح از خود بروز دهند.
 
بار تحصیل آنلاین فرزندانشان را به‌دوش می‌کشند و با توجه به مشکلات اقتصادی، سفره و سبد خانواده را مدیریت می‌کنند. از ورزش و تفریح و مسافرت و دورهمی‌های فامیلی و دوستانه دور مانده‌اند و باید ساعت‌های بیشتری را با فرزندان بی‌برنامه خود در منزل طی کنند و برایشان برنامه بتراشند. این در حالی است که هریک از این موارد به‌تن‌هایی می‌تواند در بلندمدت عوارض جسمی و روحی سختی برای هر فردی به دنبال داشته باشد. بانوان یک‌تنه در تلاش هستند خانواده‌شان دوران گذار کرونا را به‌سلامت پشت سر بگذارد.
 
اما این روز‌ها نیز که برخی کشور‌ها با واکسیناسیون وسیع مردم به سوی دوران پساکرونا گام برمی‌دارند و هم‌زمان اخبار متناقض خوب و بدی به گوش می‌رسد، به نظر نمی‌آید از نگرانی و اضطراب زنان کشور ما چندان کاسته شده باشد. برخی منابع خبری از انتقال نیافتن ویروس کرونا از طریق سطوح می‌گویند، اما همان‌ها بر ضدعفونی و شست‌وشوی مکرر دست‌ها تأکید دارند. گفته شده است آب استخر عامل انتقال نیست، اما محیط استخر‌ها و کمد‌ها و تأسیسات دیگر می‌تواند محیطی برای تجمع باشد و تجمعات عامل شیوع بیشتر بیماری.
 
اخبار متفاوتی از تزریق واکسن‌ها و بیم و امیدی که با خود آورده است هم تحمل شرایط درازمدت کرونایی را سخت‌تر می‌کند. در این میان، خشک‌سالی و برنامه‌های نامنظم قطعی برق و گاهی آب باوجود کووید۱۹ و گرمای طاقت‌فرسای تابستان مشکلی مضاعف برای مادران است، زیرا برنامه‌های درسی و اوقات‌فراغتی آنلاین فرزندان با این موضوع ناسازگاری‌هایی دارد که باز هم به سرانگشت تدبیر همراه با استرس مادران باید حل شود. پیش‌گیری از آسیب دیدن احتمالی وسایل برقی گران‌قیمت منزل و کنترل مصرف برق و آب خانوار با وجود هوای داغ تابستان و شیوع بیماری کرونا هم وظیفه جدیدی به عهده بانوان است.

حقیقت این است که گفتن و نگاشتن درباره همه آنچه در این نوشتار آمد ساده است، اما زنان به‌واقع در عمل از همه این فشار‌ها و اضطراب‌ها آسیب دیده و به‌نوعی زیر حجم فراوان بار این مدل از زندگی به فراموشی سپرده شده‌اند. حتی فرزندانی که تا دیروز انجام بسیاری از وظایف خود را به عهده می‌گرفتند، امروز به‌دلیل بودن مداوم در خانه و بی‌حوصلگی‌های حاصل از آن و به پشتیبانی حضور مادر، از زیر بار کار‌های شخصی‌شان هم شانه خالی می‌کنند.
 
به‌یقین ادامه این روند آسیبی جبران‌ناپذیر برای زنان و هم‌چنین خانواده‌ها به‌دنبال دارد. از این‌رو، بانوان باید اندک‌اندک با تقسیم وظیفه در میان اعضای خانواده و ترکیب‌بندی جدیدی از برنامه زندگی به خود بیایند و به سلامت روح و روان و جسم خویش نیز توجهی ویژه داشته باشند؛
 
بنابراین پیاده‌روی روزانه، نرمش و مراوده با دوستان و اقوام مثبت‌اندیش با هر شیوه در دسترس و ممکن، کمک گرفتن از اعضای خانواده در انجام امور روزمره منزل، مطالعه و انجام فعالیت‌های شادی‌آور و انرژی‌زا و نوشیدن آب کافی و خورد و خوراک مناسب را مهم‌ترین برنامه هرروز خود بدانند و با اصلاح کم‌هزینه و مفید سبک زندگی در کنار همه مسئولیت‌هایی که به‌عهده دارند، سطح سلامتی و شادابی‌شان را به نحوی بالا ببرند که بتوانند این انرژی مضاعف مثبت را به سایر افراد خانواده نیز منتقل کنند.
 
فداکاری برای حفظ کانون خانواده قطعا امری پسندیده است، اما نه به بهای از دست رفتن وجود خودمان، که این موضوع به ازهم‌پاشیدگی این کانون مقدس نیز منجر می‌شود. از این رو، بهتر است خودمان را برای حفظ خانواده فدا نکنیم بلکه برای بقای آن‌ها سالم، شاداب و سرشار از انرژی باقی بمانیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->