صادرات معدن در تله تحریم و بروکراسی نماینده وان ترکیه: آنکارا برای توسعه همکاری‌های تجاری با ایران آماده است حزب الله: حمله به کشتی کمک‌های غزه بیانگر عطش سیری‌ناپذیر اسرائیل به خونریزی است اهدای تسهیلات ۵ میلیونی خرید کالا به کارگران سراسر کشور تأکید استاندار خراسان رضوی و رئیس ستاد اجرایی فرامین امام(ره) بر اتمام پروژه‌های ناتمام استان نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی: حادثه هرمزگان نتیجه بی‌تدبیری و ضعف نظارت بود اختصاص ۱۸۵ همت درآمد مالیاتی برای طرح‌های توسعه‌ای نخست‌وزیر کره جنوبی استعفا کرد کارگران و حق‌های فراموش‌شده خیز بلند خراسان رضوی در نهضت ملی مسکن| بیش از ۲۱۰ هزار واحد در دست ساخت سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان رضوی بیش از ۲۸ هزار هکتار است  تلفیق طلا و صنایع‌دستی، تداوم هنر هفت‌هزارساله ایرانیان پایین‌بودن حقوق شاغلان صدای نماینده مجلس را درآورد | اختصاص ۶۰ درصد از سبد هزینه خانوار به مسکن قیمت طلای جهانی امروز (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند؟ | طلای جهانی با تقویت نرخ دلار عقب‌نشینی کرد واکنش سازمان هواپیمایی درباره افزایش بی‌ضابطه قیمت پرواز تهران- مشهد: با متخلفان برخورد قانونی می‌کنیم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش دوباره قیمت موز استقبال کشاورزان و خانوارهای کم‌درآمد از ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی بیت‌کوین بار دیگر کانال ۱۰۰ هزار دلار را تجربه خواهد کرد؟ سهم اندک مشهد از تجارت گوهرسنگ‌ها پیش‌بینی بازدهی خیره‌کننده از طلا در یک‌سال پیش‌رو کارگران عصر دیجیتال | بررسی چند شغل کارگری به مناسبت روز کارگر سرخس خراسان رضوی شرایط اعمال تعرفه گرمسیری برق در تیر ماه ۱۴۰۴ را دارد ۳۴ درصد واردات کشور با نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان صورت گرفته است پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده جامعه کارگری: حقوق کارگران با تورم ۱۴۰۴ همخوانی ندارد| لزوم بازنگری فصلی در حقوق کارگران پرداخت کسورات معوقه بازنشستگان تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها تا ۹۰ میلیون تومان کاهش قیمت محصولات خودروسازان داخلی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راهکار رئیس سازمان بورس برای حل مشکل نیروگاه ها و قطعی برق

  • کد خبر: ۷۳۶۲۲
  • ۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۵
راهکار رئیس سازمان بورس برای حل مشکل نیروگاه ها و قطعی برق
دهقان دهنوی در خصوص وضعیت نیروگاه‌های پذیرفته شده در بورس، در نامه‌ای به وزیر نیرو پیشنهاد‌هایی برای بهبود وضعیت اقتصادی و مالی نیروگاه‌ها ارائه داد.
به گزارش شهرآرانیوز، محمد علی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس در خصوص وضعیت نیروگاه‌های پذیرفته شده در بورس‌نامه‌ای به وزیر نیرو نوشته که خلاصه‌ای از نامه به شرح زیر است:

تعدادی از شرکت‌های نیروگاهی در سال‌های اخیر در بورس اوراق بهادار تهران و یا فرابورس ایران پذیرفته شده‌اند و به دلیل استقبال مردم از عرضه‌های اولیه دارای تعداد زیادی سهامدار هستند. در حال حاضر ۱۰ شرکت تولید کننده نیروی برق نزد این سازمان به ثبت رسیده‌اند که سهام ۸ شرکت در فرابورس ایران و سهام ۲شرکت در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است.

از این میان شرکت‌های برق و انرژی پیوند گستر پارس، توسعه مسیر برق گیلان و تولید نیروی برق آبادان در سال ۹۹ عرضه شده اند، همچنین شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس دارای رکورد بیشترین مشارکت از سوی سهامداران در عرضه اولیه بوده است (حدود ۵میلیون و ۵۷۰ هزار نفر) گزیده اطلاعات بر اساس آخرین صورت‌های مالی سالیانه شرکت‌ها و اطلاعات مندرج در سامانه معاملات اوراق بهادار به تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ به شرح جدول زیر است (مبالغ سرمایه سود (زیان) خالص و ارزش بازار به میلیارد ریال):
 
مطابق بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبه واصل شده از شرکت‌های مذکور اهم مشکلات آن‌ها به شرح موارد زیر است:

۱. مطالبات از وزیر محترم نیرو

۲. عدم تفکیک نهاد تنظیمی از تولید کننده برق

۳. عدم اجرای مصوبات برنامه توسعه در خصوص تعیین نرخ انرژی و نرخ آمادگی

۴. تسهیلات ارزی

۵. عدم اعطای مجوز صادرات برق نیروگاه‌ها

۶. عدم اجرای موثر ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور

۷. عدم اجرای ماده ۱۸ قانون توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی جدید در راستای تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی



همچنین در بخش پایانی نامه پیشنهاداتی برای حل مشکلات ذکر شده است:

عدم وجود نقدینگی کافی در شرکت‌های نیروگاهی موجب شده که شرکت‌های مذکور در پرداخت اقساط تسهیلات دریافت شده، هزینه‌های جاری، هزینه‌های مربوط به تعمیرات و نگهداری تجهیزات با مشکل مواجه شوند؛ بنابراین به منظور حمایت از حقوق و منافع سرمایه‌گذاران در بازار اوراق بهادار پیشنهاداتی به شرح زیر ارائه می‌شود.

الف) تشکیل نهاد تنظیم گر بازار برق

ب) تامین برق مشترکان تجاری و صنعتی از طریق مکانیزم عرضه و تقاضا در بورس انرژی

ج) عرضه خوراک نیروگاه‌ها در بورس انرژی همراه با ایجاد مشوق برای صادرات برق

د) تهاتر طلب‌ها و بدهی‌های واحد‌های نیروگاهی

ه) امکان تسویه تسهیلات ارزی نیروگاه‌ها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با نرخ ارز رسمی در زمان اخذ تسهیلات
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->